As we speak #22

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

De titel van deze rubriek volgt terug de ‘oude’ volgorde. Niet omdat ik van mijn burn-out af ben, maar omdat ik met mijn deeltijdse werkhervatting ergens een lijn probeer te trekken. Ik ben nog niet terug de oude, maar wel goed op weg. Het is zoals één van mijn collega’s zei onlangs: je hebt een grote stap gezet met terug te komen, maar je bent er nog niet.

Benieuwd wat er hier de afgelopen weken allemaal gebeurde? Hieronder deel ik veel en vanalles en door elkaar en niet altijd met perfecte foto’s. Maar zo is het leven: niet altijd perfect. En dat is ook oké!

BEZIG MET mijn herstel. Zoals ik hierboven al schreef, heb ik mijn job deeltijds terug hervat. Ik werk nu vier halve dagen per week en het gaat best goed. Ik kreeg/krijg de tijd om mijn taken en projecten op mijn tempo te doen, maar soms wringt het wel dat ik geen grotere projecten kan aanvatten omdat ik beperkt ben in tijd. Maar goed, dat komt wel weer. Werken doe ik minstens 3 van de 4 dagen op kantoor, en ik laat mijn laptop ook daar achter zodat ik een betere grens kan trekken tussen werk en privé. Morgen heb ik een afspraak bij de huisarts om mijn progressieve tewerkstelling te bespreken, en ik ga vragen om mijn uren te verhogen naar 6 uur per dag (ik wil graag nog enkele weken een tussenstap tussen deeltijds en voltijds maken).

GENIETEN VAN een dagje verlof. Vandaag is mijn eerste dag verlof dit jaar en ja, dat klinkt een beetje raar omdat ik dit jaar al 7 maanden thuis ben geweest. Toch voelt vandaag in mijn hoofd helemaal anders, omdat er nu geen sprake is van schaamte- of schuldgevoel. Bart is naar kantoor en Juliette is naar de opvang dus het is hier heerlijk stil en naast enkele dingen die moesten gebeuren heb ik ook een wandeling gemaakt en ‘De kracht van kwetsbaarheid’ uitgelezen.
De komende weken staat nog wat verlof gepland, omdat ik mijn verlof van dit jaar allemaal nog moet opnemen. Dat voelt best dubbel, aangezien ik pas terug ben gestart en niet helemaal uit de flow wil geraken.

GEFRUSTREERD DOOR de hele papiermolen die met mijn werkhervatting gepaard gaat. Doktersbriefje naar hier, ander document (waar niemand zegt waar je het kan vinden) naar daar, vakantieattest naar nog ergens anders, … Ik heb al enkele keren gebeld met de mutualiteit en ze hebben me daar altijd goed geholpen, maar ik ben zó blij dat die papiermolen nu is en dat het bij het ziek worden een pak eenvoudiger was. Voorlopig lijkt alles redelijk oké, maar ik ben toch een beetje onrustig over mijn verlofregeling voor volgend jaar. Ik probeer er niet van wakker te liggen, want wat gebeurd is moest gebeuren, maar het brengt toch extra zorgen met zich mee.

GEMAAKT – een gehaakte knuffel voor de jongste van de familie! Het was geen eenvoudig patroon, maar het was de inspanning meer dan waard. Lief hé?

KIJKEN NAAR niet zo heel erg veel eigenlijk. Tv boeit me al maandenlang niet meer, maar toch zijn er enkele programma’s waar ik graag naar kijk/keek: Onder Vuur, De Colombus, K2 zoekt K3 (dat heb je dan als je een dochter van vijf hebt) en Bake Off Vlaanderen.

BLIJ MET de nieuwe gaatjes in mijn oren. Eindelijk maakte ik eens een afspraak om mijn gaatjes door te prikken. Na ons huwelijk in 2014 droeg ik zelden nog oorringen, en op de voorbereidingen van het huwelijk van mijn schoonbroer en -zus in 2017 werd pijnlijk duidelijk dat mijn gaatjes (of toch de huid achteraan mijn oor) dicht waren gegroeid. Ik ging, op aanraden van een ex-collega, langs bij Noir en ben heel tevreden van de service. Sinds afgelopen vrijdag mag ik dus weer oorbellen dragen, en momenteel draag ik deze mooie van Nadja Carlotti (gekocht bij Detail). Ik kocht er ook nog enkele bij Made by Ellen, en op mijn verlanglijstje staan nog exemplaren van Fleur Fatale. Wie tips heeft voor mooie oorringen, deel gerust in de comments!

OOK GEMAAKT – een pyjama voor kleine muis. Even terugspoelen: Juliette kreeg ooit op een rommelmarkt een muisknuffel toegestopt van zo’n lief omaatje en sindsdien is Muis haar alles. Muis gaat overal mee naartoe, en er zijn al wat mankementen: eerder dit jaar haakte ik al nieuwe beentjes voor Muis. Tip voor aanstaande ouders: koop meer dan één exemplaar van de favoriete knuffel :-). Van vrienden van Bart kreeg Juliette nog een muisknuffeltje, een kleintje. We hebben dus: Grote Muis en Kleine Muis. Afgelopen zomer kocht ik een slaapjurkje voor Juliette bij Hema en daar zat een poppenkleedje bij: perfect voor Grote Muis. Maar dus: Kleine Muis had het koud en wou ook een pyjama. Ik ging op zolder op zoek naar restjes vilt en garen en na enkele uren was dit het resultaat:

OOK BEZIG MET borduren. Ik werkte mijn werkje af, en begon aan eentje voor Liesbet: kan je het thema raden? Het is een serieus werk, maar ik vind de kleuren zó leuk, en het werken op een donkere achtergrond is ook leuk.

WANDELEN – nog steeds één van mijn favoriete vormen van beweging en favoriete manieren om mijn hoofd leeg te maken. Soms alleen, soms met gezelschap van vrienden, soms met een podcast. Meestal wandel ik hier in de buurt in de Scheldevallei, maar de afgelopen weken ontdekte ik deze fijne wandelingen:

 • Oude Kalevallei
 • Provenade
 • Rupelmonde Krekenwandeling
 • Pepwalk Madam Bakster

Sinds kort meld ik me op Strava aan voor de maandelijkse wandelchallenge, die ingesteld is op 50 km per maand. In september haalde ik ‘m nét, in oktober ging ik er los over en behaalde ik 70 wandelkilometers (dit zijn de getrackte wandelingen).

GELEERD DAT voor jezelf kiezen niet altijd egoïstisch is, al is dat nog een weg met ups en downs. We kozen ervoor om Juliette in september en oktober op woensdagmiddag (mijn vrije dag) naar de buitenschoolse opvang te laten gaan, zodat ik een volledige dag kon rusten. Dat bleek nodig, en ik heb er deugd van gehad. En Juliette? Die amuseerde zich te pletter met haar vriendjes van school, en zag oude vriendjes uit de crèche terug. De komende weken blijft Juliette op woensdagnamiddag weer thuis, vooral omdat ze zelf aangaf dat ze terug ‘woensdag mamadag’ wil. We zullen zien wat het geeft, maar gelukkig houdt dochterlief ook van rustige activiteiten zoals kleuren, puzzelen, wandelen en knutselen.

GEKOCHT – Juliette haar derde (digitale) fotoalbum. Dat is nog zo’n werkje dat ik bleef uitstellen, en ik moet toegeven dat het selecteren van de foto’s het meeste werk was. Dankzij een automatische albummaker van Albelli werden alle geselecteerde beelden chronologisch in het album ingevoegd en moest ik enkel hier en daar wat schuiven, lay-out aanpassen en tekst toevoegen. Heel tevreden van de snelle service ook. Zelf gekocht trouwens, al ben ik wel de cheapo die telkens wacht tot er een actie is, want no way dat ik 150€ betaal voor een album :-).

GEWEEST NAAR een bloggersmeeting en dat was wreed tof. Voor herhaling vatbaar!

UITKIJKEN NAAR mijn eerste boekenbox! Ik bestelde er eentje bij Acta Fabula Est, de samenwerkingseditie met Bende van het Boek. Zo benieuwd naar!

OOK GEKOCHT – enkele leuke pins en kaartjes bij Acta Fabula Est. Nu ziet mijn pennenzak er nóg leuker uit :-).

OOK GEKOCHT – een sporthorloge (met GPS functie). Nadat ik er enkele maanden eentje van Josefien mocht testen, las ik eerst enkele reviews en ging ik eens langs bij AS Adventure. Ik testte een Polar Grit X en hoewel ik heel tevreden was van Polar, ik was een beetje teleurgesteld in de onnauwkeurige stappenteller. De focus op stappen werd overboord gegooid, en ik koos uiteindelijk toch voor Polar omdat ik al gewend was geraakt aan de instellingen. Het werd een Polar Ignite 2, en ik ben er superblij mee. Ecocheques well spent!

MEEDOEN MET de Voorleesweek die er eind november aan komt. November en boeken, het zal altijd verbonden zijn! Eigenlijk is het hier zowat elke dag voorleesdag, en we genieten er allebei van. De boekencollectie thuis groeit gestaag, en ook de bibliotheek wordt vaak bezocht. Zou er interesse zijn in een blogpost met leuke kleuter- en voorleesboeken?

GEBAKKEN – een goddelijk lekkere Halloweentaart. Ik herinnerde me een recept in Dubbel Zo Lekker, en afgezien van de marsepein pompoenen heeft de taart weinig met Halloween te maken. Denk wel: chocolade, gecarameliseerde noten, hazelnootbuttercream en caramelsaus. Eentje voor in mijn succesreceptenschriftje, ongetwijfeld! Dat boek is trouwens een geweldige aanrader (zei iemand: kerstverlanglijstje?), niet enkel voor deze taart maar onder andere ook voor de suikerwafels en de pindakaaschocoladekoeken.

LUISTEREN NAAR podcasts, jawel. Er zijn enkele vaste waarden (misschien dat ik daar eens een apart blogpostje over schrijf), maar deze nieuwe podcasts werden toegevoegd en beluisterd. De inspiratie komt van bij andere bloggers (o.a. Evi en Sanne), maar ik ontdekte ook heel wat leuks op Checkpod.

 • Bruto Nationaal Geluk
 • De Karola’s Kitchen Podcast
 • Keihard
 • The Mindset Dietitian
 • Op Wandel
 • Yoga Lab Podcast
 • Zonder Zever

ONRUSTIG DOOR de vollere sociale agenda. Wij konden wel wennen aan de lege weekends tijdens de lockdown, maar de afgelopen weken waren er vaak uitgestelde verjaardagsfeestjes en familie- en vriendenbezoeken. Van elke uitstap/feestje heb ik énorm genoten, daar niet van, maar ik merk dat er achteraf een behoorlijke hersteltijd nodig is. Een van de hoogtepunten was een familieweekend met het gezin van mijn man, we gingen een weekendje naar Tongeren.

ONDER DE INDRUK VAN hoe snél de tijd gaat. Dochterlief zit al in de derde kleuterklas en volgt nu ook zwemles. Serieus, hoe groot is onze baby geworden?

GEWERKT AAN enkele dingen achter de schermen van mijn blog / Instagram: zo heb ik nu highlight covers op mijn Instagram én kreeg mijn Blogroll nog eens een update.

OOK GEKOCHT – 100 krokus-bloembollen bij Velt. Vorig jaar zagen we de kleurenpracht van krokussen in de voortuin van onze buren, en nu komt er volgend voorjaar hopelijk ook een beetje kleur bij ons. Ik ben heel erg benieuwd, want zo 100 bolletjes planten tussen bestaande planten, hoe kan je dat nu gelijkmatig doen?

TIP – bij heel wat bibliotheken kan je spelletjes lenen, en in de bib bij mijn ouders kan dat zelfs gratis. We ontdekten zo enkele super leuke spelletjes, waaronder ook de educatieve spellen van Smart Games. Juliette is grote fan van Camelot Junior, en wij vinden het stiekem ook leuk!

OP ZOEK NAAR kerstcadeautjes. We doen van Secret Santa, en ook de neefjes en het nichtje krijgen cadeautjes. Hopelijk kunnen we dit jaar wel Kerst vieren met de familie, zodat we in het echt pakjes kunnen uitwisselen. Er is trouwens al een en ander gekocht hier, om drukte én kosten te spreiden. Ik hou er niet van om alles nog op het laatste moment te moeten zoeken.

GENIETEN VAN de herfst! Het is precies het eerste jaar dat het herfstschoon mij zo hard opvalt. Wellicht ook omdat ik nu veel buiten ben tijdens wandelingen. De kleuren zijn prachtig, al was mijn indruk dat de bomen veel langer groen zijn gebleven dan de voorbije jaren.

TROTS OP het tekentalent van Juliette. Vorig jaar was het van de vriendenboekjes, dit jaar kwam er een poëziealbum mee naar huis.

OOK GEWEEST NAAR het huis van Severine, om daar het verrassingspakketje dat ze had gewonnen naar aanleiding van een give-away hier op de blog af te leveren.

OOK GENOTEN VAN de heerlijke pancakes bij Madam Bakster! Na (een stuk van) de (zeer interessante!) Pepwalk genoten Kelly en ik van dit heerlijke gerecht als lunch.

ETEN – de moestuin levert een fijne herfstoogst. We smullen van pompoenen, rode bieten, prei en zelfs zoete aardappelen! De afgelopen weken kookte ik regelmatig uit het kookboek van Karolien Olaerts (Karola’s Kitchen) en alles viel geweldig goed in de smaak. Meer over dit boek en de gerechten lezen jullie hier binnenkort!

Hoe gaat het met jullie?

36 gedachtes over “As we speak #22

 1. Maar echt, hoe creatief kan één mens zijn! Bakken, knutselen, borduren, vilten… ik ben daar stiekem een beetje jaloers op. Hier ook twee smartgames fans, dat zijn echt leuke spelletjes en ze kunnen ze alleen spelen haha 😀 Over je verlof volgend jaar moet je je volgens mij geen zorgen maken, ziektedagen zijn toch gelijkgesteld met gewerkte dagen? Tenminste als je niet langer dan een jaar van de werkvloer bent weggeweest.

  https://www.jobat.be/nl/art/heeft-langdurige-afwezigheid-wegens-ziekte-een-invloed-op-mijn-vakantiedagen

  Like

  • Ik doe dat allemaal ook écht graag. Afgelopen weekend hebben J. en ik voor de eerste keer met foam klei geknutseld en ik kan niet zeggen wie het ’t leukste vond :-).
   Dankjewel voor de link, dat is ook wel wat ik vermoedde, maar er zal weer een hele papierrompslomp achter zitten vrees ik. Maar goed, zorgen voor volgend jaar, het belangrijkste is dat mijn herstel de goeie richting uit gaat.

   Like

 2. Goeie keuze denk ik hoor, om nog niet direct terug naar voltijds te gaan. Bij mij gaat er zeker ook nog een tussenstap zijn.
  En eum, hier geen kindjes en ik kijk ook naar K2 zoekt K3 😉 Maar ik snap dat Juliette een goed excuus is.

  Like

  • Ik ben vooral heel erg dankbaar dat ik dit alles zowel met mijn werkgever als met mijn huisarts kan bespreken en dat die tussenstap een mogelijkheid is.
   En ja, ik geef toe dat ik ook soms alleen naar de K3-show kijk, toch een guilty pleasure :-).

   Like

 3. As we speak is altijd één van mijn favoriete rubriekjes van jouw blog… gewoon dagdagelijkse dingen over jou, jouw gezin, jouw werk… (ahja, en stiekem mega trots dat ik op een blog verschijn 🙂 Had ik maar het schrijftalent voor een blog? Nogmaals bedankt voor de heerlijke cake en de heerlijke koekjes (en het naar huis brengen!). PS Als je jouw adres eens doorgeeft, stuur ik eens een zelfgemaakte chocoladetablet op (al weet ik niet opdat dit goed lukt per post…)).

  Jij ben toch echt een duizendpoot: koken, bakken, haken, breien, knutselen, schrijven, tuinieren…
  Sinds ik veranderd van ben job, wandel ik ook vaak. Regelmatig beluister ik dan een podcast, ik ga dan ook met plezier eens door je lijstje gaan.

  Ik steek al jaren ongeveer 100 bloembollen (krokussen, paaslelies, allium-varianten, tulpen, sneeuwklokjes…) in mijn tuin. Vroeger enkel in de borders, maar nu ook te midden van mijn grasplein.

  Like

  • Gelukkig heb ik een conceptbericht dat ik gaandeweg aanvul, anders zou ik nooit zo veel te vertellen hebben denk ik. De cake en koekjes waren verdiend hé, ik ben blij dat ze je zo gesmaakt hebben!
   Naar de chocolade ben ik wel benieuwd, ik zag al veel lekkers passeren op je Insta.
   Vandaag nog hoorde ik in een podcast iets over creatieve generalisten: mensen die niet één maar meerdere passies hebben. Dat klonk enorm herkenbaar moet ik zeggen :-).
   We zullen zien wat het resultaat van de 100 bolletjes is, mogelijks komen er nog bij. Ik heb er eigenlijk geen idee van of die zichzelf vermeerderen of niet…

   Like

 4. Die taart! Een mens zou er spontaan van beginnen kwijlen. En die knuffel is ook erg mooi. Ik ben zo jaloers op wat je allemaal kan op creatief vlak. Wat een leuk overzicht trouwens! Net als jij vind ik de heropstart van het sociaal leven trouwens best wel pittig.

  Like

 5. Ik heb alles zaterdag al verteld hé. 😉

  Die taart jong.. ziet er zo lekker uit! Maar de ornamenten zijn van marsepein als ik het goed begrijp? Die zou ik dan vervangen want geen liefhebber. De rest daarentegen. 😀

  Like

  • Klopt, ik heb heel erg genoten van onze wandeldate!
   Nee, in het originele recept stond er dat je pompoenen moest boetseren uit marsepein, maar daar had ik niet zo veel zin in. Dus ik spoot extra toefjes crème en deed er ook wat oreo’s op. Die combinatie was heel geslaagd :-).
   Volgende keer zullen we onze wandelplannen beter op onze bakplannen moeten afstemmen denk ik, want ik zag bij jou heerlijke (pompoen?)kaneelrollen passeren, njammie!

   Like

  • Het hangt ervan af, meestal vertrek ik thuis (op 10 minuutjes stappen zitten we al in de natuur) maar een verandering van omgeving is altijd fijn. Op verplaatsing spreek ik meestal wel af met vriendinnen, dan ga ik niet zo snel alleen wandelen.

   Like

 6. Die tekeningen van Juliette, zo schattig! Ik herken de frustratie van die papiermolen die bij een langdurige ziekte komt kijken. Kon me daar soms echt druk in maken. Papier via mail, papier via de post, papier naar de werkgever … Gedoe!
  Die oorbelletjes van bij Detail zijn mooi! Ik zoek er ook nog die ik permanent in kan houden. Ik heb recent zelf mijn ene gaatje doorgeprikt (auw) omdat dat ook toe was gegroeid vanachter en nu wil ik oorbelletjes die ik altijd kan inhouden omdat ik anders toch vergeet oorbellen uit te kiezen.

  Like

  • Voorlopig lijkt de papiermolen wel in orde, maar mijn uitkeringen van ziekte (na deeltijdse werkhervatting) blijven uit. En ik kan de mutualiteit telefonisch al dagenlang niet bereiken omdat ze enorm veel oproepen krijgen. Uiteraard heb ik begrip voor iedereen die daar nu onder hoge druk moet werken door de vele (langdurig) zieken, maar het is jammer dat mensen hun vragen niet altijd beantwoord worden; ik zal heus niet de enige zijn…
   Je moet maar eens kijken op de website van Detail (er is ook een winkel in Destelbergen), Lien heeft nog veel andere mooie oorbellen. Maar ik ben niet verantwoordelijk voor de gevolgen ;-).

   Like

 7. Amai wat heb je veel gedaan, goed bezig. Ik voelde me vroeger ook vaak schuldig als ik aan mezelf dacht. Maar nu niet meer. Aan jezelf werken is even waardevol. Zodat je er kan blijven staan. Ik hou ook van creatieve dingen, zoals kleuren, knutselen of haken. Bakken deed ik vroeger veel meer, daar moet ik echt eens wat meer tijd in stoppen. Die taart lijkt me geweldig lekker.

  Like

 8. Die papiermolen bij de CM die moet toch makkelijker kunnen… Elke keer mijn gedeeltelijke werkhervatting wordt verlengd, moet ik weer diezelfde documenten invullen, terwijl ze intussen al die gegevens toch wel zouden moeten hebben, kunt ge denken? En dat allemaal digitaliseren, dat zou ook tof zijn!
  Anyways, blij te lezen dat het stap voor stap beter met je gaat! En dat je tijd maakt voor jezelf en je hobby’s, wat niet evident is in de drukkere tussen-twee-corona-golven-tijden.
  Supermooi, die borduurwerkjes!
  Jullie voortuin ziet er prachtig uit! Ik heb hier ook zitten foefelen met die bloembollen, en zeker toen ik spinnenwebben zag tussen de planten was het enthousiasme ver te zoeken, maar bon ze zitten er (bijna) allemaal in!

  Like

  • Maar écht hé! Ik ben al blij dat ik nu alle ‘brieven’ per mail krijg, eerder dit jaar was dat vaak zelfs per post (waardoor ik brieven soms 10 dagen na het versturen pas aankreeg).
   Het blijft toch zoeken, dat evenwicht. Eigenlijk denk ik dat een burn-out nooit écht over zal zijn, dat het altijd een zoektocht naar meer balans zal blijven…
   Dat wordt uitkijken naar het voorjaar! Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat. Vond jij het ook zo moeilijk om de bollen een soort van evenredig te verdelen?

   Like

   • Ik ben ook benieuwd, want inderdaad, ik heb maar wat in de grond gestopt waar ik erbij kon, en verschillende soorten door elkaar, wie weet trekt het op niks (want ik wist op den duur ook niet meer wat wat was)…
    Ik zoek al heel lang naar een evenwicht maar voor het eerst heb ik de voorbije weken het gevoel dat ik er in de buurt kom…

    Like

 9. is de kracht van kwetsbaarheid een goed boek? Ik heb deze zomer de moed van Imperfectie gelezen.

  Ik ben ook maar een paar jaar geleden echt volop van de herfst beginnen genieten sinds ik veel meer wandel, maar nu vind ik het ook fantastisch. het is echt prachtig. (als niet alles platgeregend is).

  Like

  • Ik vond het wel een goed boek, ja. Je moet er wel je hoofd bij houden, want heel erg vlot leest het niet. Maar ik ben sowieso wel fan van de inzichten van Brené Brown! De moed van imperfectie ligt hier nog, die lees ik binnenkort ook nog wel eens.
   De laatste dagen vind ik de herfst ook minder leuk: de gevallen bladeren vormen een vieze pap op de grond en ook veel regen en wind. Maar dat mag ons niet tegenhouden om te blijven wandelen!

   Like

 10. Je maakt echt hele mooie dingen Sofie. Oh dat borduurwerkje ook. K2 zoekt K3 stond hier ook regelmatig op. ‘Die hard’ fan dochter-van-22 (jaja, daar staat géén leeftijd op hoor) heeft het hier met argusogen gevolgd. Ik ben trots op haar authenticiteit en dat ze daarvoor uitkomt en zichzelf volledig blijft.
  De columbus, ik hou van human interest programma’s, dus ook van deze.
  Algemeen: het zijn inderdaad de kleine dingen die een mens gelukkig(er) maken. En alles komt goed, altijd, geloof me, met geduld en boterhammen. Gun jezelf die tijd en maak je geen zorgen over wat nog geen zorgen zijn zoals van dat verlof voor volgend jaar. Daarmee doe je enkel jezelf tekort, iets wat ik intussen ook heb geleerd. Nog veel succes met het verdere verloop in jouw herstel, Sofie.

  Like

  • Dankjewel voor je uitgebreide reactie, Hilde!
   Hopelijk is dochterlief blij met de winnares van K2 zoekt K3! Als kind/jongere was ik nog niet echt zo’n fan, maar als kleutermeisjesmama kan je bijna niet anders, en ik vind het eigenlijk geen straf :-).
   Ik ga inderdaad proberen het los te laten en me pas zorgen te maken als er zich een probleem stelt. En als het dan toch anders uitdraait: moeilijk gaat ook!

   Like

 11. Ah, dat is weer zo’n blogpost waarop ik tijdens het lezen denk “hier wil ik op reageren”, “hier ook”, “en hier”, om dat bij de reacties aan te komen en de helft vergeten te zijn. Zooo frustrerend. Die oneindige papiermolens zijn ook frustrerend hé. Ik ga momenteel naar de kinesiste. Via haar heb ik vernomen dat ik dankzij één van mijn aandoeningen recht heb op een terugkoming bij meer dan 18 (het vaste aantal) beurten. Alleen moet ik daar een bepaald attest voor hebben dat door de specialist ondertekend werd. Dus nu moet ik eerst bij de mutualiteit zien binnen te geraken maar dat gaat tegenwoordig enkel op afspraak of telefonish en dan de specialiste te pakken krijgen maar die heeft zo’n drukke agenda dat dat nog niet zo simpel is. Kortom ik begrijp je frustratie volledig.

  Ik vind het nog steeds super lief van je dat je dat kruisjessteekproject voor me wil maken. Hier is het er tot nu toe nog steeds niet van gekomen om het kruisjessteken weer op te pikken. Wat Juliette’s favoriete muisje betreft … heb je al een keer bij The Fallen Angels in Gent gekeken? Die verkopen een hele collectie van kleine muizenknuffels in mini doosjes. De ene keer een ballerina, de andere keer is het een kasteel. Ik weet niet hoe het merk noemt maar als je op haar Instagram-profiel door haar feed heen gaat zie je ze ongetwijfeld ergens opduiken. Want een exact tweede of derde exemplaar is natuurlijk nogal moeilijk wanneer je iets tweedehands gekregen hebt.

  De Halloween-taart klinkt heerlijk, de eerste wandelfoto ziet er heerlijk mysterieus uit (mist én weerspiegelingen in het water zorgen al snel voor een sprookjesachtige sfeer hé) en ik moet zelf ook eens werk maken van een blogroll-pagina. Mijn favoriete blogs stonden in de linkerbalk op mijn blog maar omdat er daar enkele tussen stonden die niet langer bestaan heb ik hem verwijderd met het idee om een nieuwe te maken en die net als mijn media-kit een eigen pagina te bezorgen. Nu alvast benieuwd naar hoe jullie tuin er in het voorjaar gaat uitzien met al die kleurrijke tulpen.

  Like

  • Herkenbaar, hoor. Meestal begin ik dan al een reactie te typen en scroll ik steeds heen en weer :-).
   Succes met de attesten en telefoons daar. Het zou een pak makkelijker gaan mochten heel wat zaken digitaal kunnen ingevuld / doorgegeven worden hé.

   Afgelopen weekend heb ik nog wat geborduurd, maar telkens als ik eraan dacht om je nog eens een foto te sturen, was het alweer donker… Het vlot traag maar gestaag…

   Die muisjes zal ik maar niet laten zien aan Juliette, want ze zal ze zeker willen. Ondertussen houdt ze niet meer zo vast aan één knuffel, maar heeft ze een heleboel favorieten.

   Benieuwd naar jouw blogroll, het is altijd leuk om nieuwe blogs te leren kennen.

   Een foto van de tuin zal je wel ergens zien passeren. Eerst nog wat snoeiwerk te gaan, dat is altijd een enorme klus in het voorjaar…

   Geliked door 1 persoon

   • Hihi, zo heb ik het ook aangepakt vermits ik mijn slechte geheugen niet vertrouwde.

    Blijkbaar moet de papierwinkel door de specialiste zelf worden opgestart – indien ik er volgens haar voor in aanmerking kom – dus het zal sowieso nog even duren vermits ik pas eind april opnieuw bij haar terecht kan.

    Ik vermoed dat er in mijn blogrol vooral veel blogs gaan staan die je al in een eerder lijstje bent tegengekomen. De kans is ook groot dat je veel van hen zelf al volgt. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.