Enkele random dingen die ik leerde van een bloggersmeeting

Afgelopen zaterdag, 16 oktober, ging ik naar een bloggersmeeting die was georganiseerd door Robin en Irene. Het was niet mijn eerste bloggersmeeting, maar wel de eerste waar ik niemand van de andere aanwezigen al in het echt had gezien. Spannend dus!
De place to be was Woest in Gent, waar Robin en Irene een zaaltje boven geregeld hadden. Daar konden we rustig babbelen en eten en drinken, en het was supergezellig!

Het idee voor deze blogpost was er eigenlijk al vóór de meeting, maar het kostte me nog enkele dagen om alles uit te schrijven. Hier zijn dus enkele ervaringen:

▲ niet alle bloggers zijn introvert (maar veel toch wel)

▲ alle bloggers die ik heb ontmoet (onderaan deze blogpost link ik iedereen) waren precies zoals ze op hun blog overkomen, en daar word ik wel blij van

▲ sommigen bloggen onder hun echte naam, sommigen hadden Google nodig voor een diepere betekenis en sommigen hebben collega’s met geniale nickname-ideeën

een pinguïn heeft echt vreemde tanden

▲ bloggen is nog lang niet dood, en is van alle leeftijden. Ik denk dat ik de oudste blogger was; Amber is pas 20 (piepke!)

▲ bloggen is niet iets enkel voor vrouwen, maar ik denk toch dat Robin de eerste mannelijke blogger is die ik ben tegengekomen

▲ voorstelrondjes zijn en blijven awkward, maar het was een fijne groep dus dat maakt veel goed

▲ er zijn mensen die de breakdown van Instagram helemaal niet hebben gemerkt, er eigenlijk helemaal geen last van hebben gehad (hieronder reken ik mezelf), en mensen die er énorm onrustig van werden en merkten hoe afhankelijk ze zijn van hun telefoon

▲ ik ben niet de enige die een hekel heeft aan (parallel) parkeren

▲ volgens mij waren de West-Vlaamse bloggers in de meerderheid, maar ook ‘de Limburg’ was aanwezig en iemand kwam uit Nederland (maar woont in België)

▲ de leukste momenten zijn die waarvan je achteraf beseft dat er geen (of amper) foto’s zijn gemaakt. Toen we er allemaal waren zeiden we dat we zeker een groepsfoto zouden maken, maar raad eens wat we vergeten zijn? We dachten er pas aan toen Lesley, Talitha en Shirley al naar huis waren, maar dat leverde toch nog een halve groepsfoto op.

van links naar rechts: Robin, Laurence, Nikita, Irene, Amber en ikzelf

▲ ik ben ook niet de enige die vaatwastabletten en wasmiddel bijna altijd koopt als er promoties zijn

▲ ik was de enige zonder eigen domeinnaam, maar dat maakt eigenlijk weinig uit (ik zei toch dat het een random lijstje ging worden?)

▲ we hadden het over het bereik van je blog, en hoe je bepaalt hoe persoonlijk je schrijft en wat je deelt en wat niet. Verder ging het ook nog over wie je blog allemaal leest, en of je je nabije omgeving (familie, vrienden, collega’s) vertelt dat je een blog hebt. Iemand had zelfs al meegemaakt dat haar blog vóór haar eerste werkdag op een nieuwe job al naar alle collega’s werd doorgestuurd, zonder dat ze daar zelf iets van wist…

▲ kwetsbaarheid is een thema dat waarover bij mij, maar ook bij enkele andere bloggers wordt geschreven. Volgens ons is dat echt nodig; ik kwam ook te weten dat Robin en ik niet de enige zijn met een burn-outverleden.

▲ bij weinig bloggers ligt de blog in het verlengde van hun job, maar toch zijn er enkelen die overdag ook met schrijven bezig zijn

▲ You do You – Bloggen als je daar zin in hebt of een vast schema met vier posts per week? Professionele foto’s gebruiken of eigen smartphonebeelden? Persoonlijke berichten delen zonder foto’s of reviews van producten? Alles kan en alles mag.

▲ ik ben ook niet de enige die geen roze wolk heeft gekend. Ook al heeft (nog) niet iedereen kinderen, er werd wel over gepraat. Er werd zelfs halvelings voorgesteld om de volgende keer de kindjes mee te brengen want iemand zou wel eens willen babysitten (*zwaai*, Robin!)

▲ blijkbaar kunnen avocadoplanten een meter hoog worden, en groeien sperziebonen heel goed in een (zelfgemaakte) moestuinbak. De groene vingers waren duidelijk ook aanwezig!

▲ mensen kunnen blij worden van een nieuwe auto (maar ik geef toe dat ik er zelf weinig mee heb)

▲ de muurtekeningen van Eva Mouton zijn in het echt nóg indrukwekkender dan op foto (en je zal me op mijn woord moeten geloven, want ik heb zelfs geen foto genomen)

▲ de vegan pizza bij Woest was écht lekker, ook al was het niet wat je van een pizza zou verwachten (het was met pesto, noten, prei en iets zoets) – ik wil daar eigenlijk nog wel eens terug naartoe om te eten!

En zoals beloofd nog de linkjes naar de aanwezige bloggers. Het zijn allemaal toppers, dus klik zeker eens door!

Gingen jullie al eens naar een bloggersmeeting?

68 gedachtes over “Enkele random dingen die ik leerde van een bloggersmeeting

 1. Heel leuk om te lezen 🙂

  Goh ja, in de begin jaren (ik blog ondertussen nu al bijna 12 jaar), ten tijde van Skynet, was er véél meer belangstelling van de internet providers daarrond en werden ook regelmatig blog meetings en awards uitgereikt. Het fijne ervan (vond ik toch) was dat je nieuwe blogs kon leren kennen, de mensen achter de blogs eens in real life kon zien en mee praten en dat mensen die een “schrijf talent” hadden, professioneel verder geholpen worden.

  Nu, merk ik op (da’s toch mijn ervaring) dat verschillende groepen en thema’s haast niet meer bestaande zijn in de blogwereld en je véélal zelf je plan dient te trekken, waardoor kennismaking met andere bloggers en hun leven leren kennen, er natuurlijk ook erg bij ingeschoten is…

  Like

  • Die Blog Awards, dat herinner ik me vaag nog wel. Ondertussen is er wel veel veranderd in blogland vind ik. Persoonlijk vermijd ik de té commerciële blogs, en volg ik vooral die met échte verhalen. Tot nu toe is het ontmoeten van gezichten achter de blogs alleen nog maar goed meegevallen. Bloggers zijn zo’n fijne mensen!
   Zelf moet ik ook wel toegeven dat mijn ‘niche’ veranderd is van pure foodblog naar vanalleswatblog. Maar eigenlijk heb ik daar nog geen spijt van gehad. Kennismaken met andere bloggers komt hier vooral door gaan lezen en reageren bij anderen, en soms eens wat gesprekken via Instagram.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb de twee door Danone gesponsorde blogmeetings meegemaakt in Gent en vond die bijzonder leuk. Mensen waar ik online een klik mee heb zijn in ’t echt nog nooit tegengevallen.
  Ik deed mezelf ook een ontmoeting met allemaal bloggende dames cadeau rond mijn vijftigste verjaardag. Tonnen energie uitgehaald toen!

  Like

  • Die leken me ook leuk, maar ik zat toen precies nog in een iets strengere vegan periode en vond het niet kunnen dat ik als vegan foodblogger naar zo’n event zou gaan :-).
   En het is zoals je zegt: als de online klik er is, is die er meestal in real life ook. Die in real life ontmoetingen geven mij ook altijd enorm veel energie en inspiratie, en ik voel me altijd 100% mezelf. Achteraf moet ik wel heel wat indrukken verwerken, maar dat heb ik er graag voor over!

   Geliked door 1 persoon

 3. Allee jong, had ik dat geweten! Dan ging ik wel “by far” de oudste blogger zijn, maar kom. Age is just a number!
  Ik was er ook bij, zes jaar geleden, bij die Danone blogmeetings, 20 of 30 bloggers waren daar dan, ik heb lang niet iedereen gesproken. Maar er is een samenhorigheid uitgekomen met Westvlaamse bloggers, waar ik nu nog altijd redelijk veel contact mee heb.

  Like

 4. Ik wou dat ik ook het schrijverstalent had voor een blog, helaas pindakaas…

  Trouwe volger van jouw blog, maar verder momenteel weinig anders blogs die ik volg. Een aantal zijn gestopt met bloggen. Ik kan me voorstellen dat een blogmeeting boeiend en interessant, en voor sommige bloggers een boost betekent voor hun blog.

  Like

  • Zo fijn om je reactie te lezen, en te zien dat je hier al zo veel jaren bent :-).
   Zelf vind ik niet dat ik een schrijverstalent heb, dat doen anderen veel beter. Het is eerder de drang om te delen of zo bij mij.
   Een van de leukste dingen aan bloggen vind ik ook heel het community-gevoel: veel bloggers behoren ondertussen tot mijn vriendenkring en dat is superfijn!

   Like

 5. Tof dat het zo goed meegevallen is! En merci voor de linkjes, want daar zitten heel wat mij onbekende namen tussen 🙂
  Ik ben nog nooit naar een “officiële” blogmeeting gegaan, maar heb wel al verschillende bloggers ontmoet: ofwel 1-1, ofwel in een andere context (op de bijeenkomsten van de Verbeelding boekenclub zijn er vb. ook altijd een paar bloggers bij). Net zoals bij jou heb ik ook die ervaring: iemand waarmee het online klikt, daarmee klikt het offline meestal ook 🙂

  Like

  • Oh, zeker eens rondklikken dan, ze zijn allemaal een bezoekje waard!
   Ik denk dat ik ook wel al meer 1-1 bloggersontmoetingen heb gehad, omdat ik me altijd wel beter voel in kleinere groepen. Maar zo af en toe eens uit de comfort zone, dat kan nooit kwaad :-).

   Geliked door 1 persoon

 6. hahaha heerlijk! Die pinguïn ga ik trouwens niet snel vergeten 😁

  Fijn dat je het zo leuk vond! Vond het zelf ook supertof, fijn om iedereen zo eens in’t echt te ontmoeten en idd te zien hoe iedereen echt is zoals op hun blog!

  Like

 7. Ik wil ook nog eens in Woest gaan eten dus misschien moeten we dat dan samen eens doen! Als ons huis ‘af’ is wil ik super graag een Eva Mouton op een van mijn muren. Grote fan!

  Like

 8. Leuk zeg! Ik heb zoveel fijne mensen leren kennen via mijn blog en er zijn zulke prachtige vriendschappen uit ontstaan. Ik heb het voorbije jaar minder geblogd, bijna niet zelfs, maar er komt een nieuwe blog aan, met nieuwe naam. Bloggen is zoals het leven: met ups en downs.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oh wat heerlijk om te lezen! Bloggen heeft mij ook al zoveel mooie dingen bijgebracht, ik zou niet meer zonder kunnen 🙂 Veel van de bloggers die je hier aanhaalt ken ik nog niet, dus ik ga ze zeker eens opzoeken. En zo een blogmeeting in de toekomst zie ik ook wel eens zitten ;-).

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik heb via mijn blog heel leuke en lieve mensen leren kennen maar een echte bloggersmeeting heb ik nog niet meegemaakt. Tijdens een lunchinterview op de Boekenbeurs heb ik wel eens meerdere bloggers ontmoet maar dat was een heel ander (én waarschijnlijk veel minder ontspannend) concept dan wat jullie hebben gedaan. Het lijkt me enerzijds super fijn om meerdere bloggers eens offline te ontmoeten maar anderzijds weet ik niet goed of ik me op mijn gemak zou voelen. Grote groepen zijn doorgaans immers niet mijn ding waardoor ik makkelijker gewoon met één persoon afspraak en daar dan en daar dan uitgebreid mee (bij)praat.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vond het ook wel een beetje eng, omdat ik nog niemand in het echt had gezien. Als introvert vind ik dat altijd een beetje spannend, maar het zijn zo’n fijne mensen dat ik me op mijn gemak voelde en dat ik écht mezelf kon zijn. Mijn voorkeur gaat ook wel naar kleinere groepjes of 1-op-1, maar zo af en toe eens uit de comfort zone treden, dat geeft me ook wel inspiratie eigenlijk (al moet ik daar achteraf altijd van bekomen).

   Geliked door 1 persoon

 11. Zelfde verhaal als bij Irene, ik had je verslagje gelezen maar niet meer gereageerd blijkbaar. Het was ook supertof om jou erbij te hebben! Vind jouw insteek van je verslagje ook supertof. Ik zou er zelf niet opgekomen zijn. Al moet ik zeggen dat ik ook wel verschoten was van dat verhaal dat iemands blog op haar eerste werkdag werd getoond aan alle collega’s. Ik ben niet beschaamd voor mijn blog en mijn blog is een stukje van wie ik ben. Maar ik zou hem toch liever zelf tonen dan dat hij zomaar geshowed wordt. Want dan worden dingen soms serieus uit de context getrokken zoals bij haar. Ben in elk geval blij dat ik jullie allemaal ontmoet heb. Jullie waren zalige mensen!

  Like

  • Nee, ik heb precies hetzelfde gevoel: mijn baas mag alles lezen wat ik schrijf, maar ik zou het ook vreemd vinden als het – zeker zonder mijn medeweten – aan iedereen wordt getoond. De meeting is voor herhaling vatbaar hé?

   Like

 12. Een blogger meet-up met verschillende medebloggers, dat heb ik nog niet gedaan. Bij mij werkt één op één (of maximum met twee) het beste als HSP. Ook al omdat ik meestal diegene ben tegen wie men vanalles kwijt wil, ik ben gewoonlijk het goed luisterende oor. Beetje moeilijk (en ook heel vermoeiend) als je dan met meerdere bloggers bent. Al vind ik een gezonde wisselwerking minstens even belangrijk. Spontaniteit, authenticiteit, ook dat.
  Zo ontmoette ik in het verleden al enkele fijne medebloggers die toen ook zo enthousiast waren als jij, hier, nu. Met één van hen spreek ik binnenkort nog eens af. Die klik was er toen, en zal er ongetwijfeld nu ook opnieuw zijn.

  Like

  • In kleinere groepen voel ik me ook wel beter (lees: minder ontprikkeltijd achteraf), maar af en toe probeer ik mijn grenzen wel te verleggen. Omdat ik weet dat ik er ook wel energie van krijg.
   Je bent zo’n warme persoon! Veel plezier met de mini-bloggersmeeting :-).

   Geliked door 1 persoon

   • Mij mat het vooral af, al helemaal als ik al op voorhand weet en besef, dat ik achteraf moet bekomen (of ontprikkelen) van teveel drukte. Drukte en energie krijgen, gaan bij mij niet samen, integendeel. Doe mij maar een andersoortige ontmoeting.

    Geliked door 1 persoon

 13. ‘k vind het wel grappig hoe echt echt random dit lijstje is :D.

  Ik ben nog nooit naar een blogger meeting gegaan…van deze was ik niet op de hoogte, maar doorgaans heb ik teveel drempelvrees of scherm ik teveel met mijn nodige rusttijd in weekends (als excuus of echt). Maar ergens vind ik dat wel jammer.

  Like

 14. Ik had me ook halvelings opgegeven… maar ben dus uiteindelijk niet gekomen. Mijn energieniveau liet het niet toe. En plus ik vond het ook scary 😀 Vroeger wel eens een aantal bloggers ontmoet, toen de Antwerpse scene precies sterker vertegenwoordigd was – een Vlaams-Brabantse scene lijkt er al helemaal niet te zijn 😀 – maar de meesten van hen zijn intussen gestopt of bloggen nog nauwelijks. Het is ook al bijna 15 jaar geleden nu ik daar over nadenk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.