2 x zoet zonder suiker

Nu Het Boek af is, spreken we regelmatig nog af met de makers ervan. Niet enkel wij, maar ook onze mannen. Die kunnen het ook goed met elkaar vinden!
Het idee is altijd hetzelfde: we gaan afwisselend bij iemand thuis langs en iedereen maakt een gerecht klaar. Ik ben – verrassing – de dessertjesmadam.
Omdat puntje 5 niet zo makkelijk gaat, en Kelly er zelf bewust voor kiest om minder suiker te eten, besloot ik mij toe te leggen op enkele suikervrije dessertjes.
Ze vielen beiden in de smaak, dus daarom deel ik graag de receptjes met jullie!

Kokosrotsjes - Fiekefatjerietjes

NODIG:

(voor ongeveer 16 rotsjes)

  • 200 gram geraspte kokos
  • 40 gram agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram tarwebloem
  • 80 gram kokosmelk
  • 3/4 tl bakpoeder

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Maak er bolletjes van en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Klaar!

(bron: gebaseerd op dit recept)

Duo-chiapudding - Fiekefatjerietjes

NODIG:

(voor minstens 8 potjes)

voor de chocolade-chiapudding:

voor de frambozen-chiapudding:

  • 450 ml ‘melk’ (hiervoor gebruikte ik de rest van het blik kokosmelk uit het recept van hierboven, aangevuld met ongezoete amandelmelk)
  • 170 gram diepvries frambozen, ontdooid
  • 4,5 EL chiazaaadjes
  • een snufje zout
  • 2 EL agavesiroop

voor de afwerking:

  • eventueel chocoladekrullen

WERKWIJZE:

Maak beide soorten chiapudding in aparte afsluitbare doosjes. Meng daarvoor alle ingrediënten goed door elkaar (begin met de chiazaadjes en voeg onder voortdurend roeren de ‘melk’ toe, de zaadjes beginnen meteen te zwellen waardoor ze aan elkaar beginnen kleven). Mix voor een homogene frambozen-chiapudding de ontdooide frambozen door de ‘melk’.
Laat de pudding minstens 4 uur rusten in de koelkast. Roer gerust af en toe tussendoor.

Vul glaasjes met een laagje chocolade-chiapudding en daarbovenop een laagje frambozen-chiapudding. Werk af met bijvoorbeeld chocoladekrullen (oké, een klein beetje suiker…) of geraspte kokos of verse frambozen (in het seizoen).

Wat zijn jullie favoriete suikervrije desserts?