Vegan MoFo 2014 #25: Shepherd’s Pie met een twist

_DSC6210

Geen geweldige foto, maar wel een heerlijk gerecht!
Jullie kennen allemaal wel een klassieke Shepherd’s Pie, eerder maakte ik al deze versie. Vandaag probeerde ik eens iets nieuws.

NODIG:

(voor 3 personen)

olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl fijngehakte verse gember
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneel
3 wortels, in blokjes
1 bakje tofugehakt
1 blikje kikkererwten
1 blik tomatenblokjes
een snufje pimentòn de la Vera
een handvol rozijnen
verse koriander
peper en zout

6 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 tl komijnzaadjes
peper, zout, nootmuskaat

WERKWIJZE:

Kook de zoete aardappelen tot ze gaar zijn.
Stoof ondertussen de ui, knoflook en gember in de olijfolie. Voeg komijn en kaneel toe en bak even mee tot de smaken vrij komen. Voeg de wortel toe en bak even mee.
Voeg tofugehakt, kikkererwten en tomatenblokjes toe en strooi een beetje pimentòn de la Vera. Meng ook de rozijnen onder het geheel. Breng op smaak met peper en zout en laat even pruttelen. Meng er als laatste verse koriander onder.
Pureer de zoete aardappelen en brengen ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de komijnzaadjes door.
Doe het stoofpotje in een ovenschaal en bedek met de zoete aardappelpuree. Strijk de bovenkant vlak met een vork en bak het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk 🙂

Advertenties