Sheperd’s Pie met Seitan en Mosterdpuree

NODIG:

(voor 4 personen)

olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 el Provençaalse kruiden
1 tl rozemarijn
4 grote wortels, geschild en in schuine plakjes
250 gram champignons (een klein bakje), schoongeborsteld en in plakjes
1 blik gepelde tomaten met sap, in stukjes
400 gram seitan, in blokjes
enkele takjes verse peterselie, grof gehakt
peper en zout

+/- 1 kg aardappelen, geschild en in grove stukken
sojaboter
1 el graantjesmosterd
peper en zout

WERKWIJZE:

Doe de aardappelstukken met water in een grote kookpot. Kook ze tot ze zacht zijn, giet ze af en pureer ze samen met de mosterd en een klontje boter. Kruid af met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat ongezoete sojamelk toe. Zet de puree opzij.

Verwarm wat olijfolie in een kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en roer tot de ui glazig is. Voeg de provençaalse kruiden en de rozemarijn toe en laat even meebakken.
Voeg de wortels toe en bak al roerend mee (ongeveer 10 minuutjes). Voeg nu ook de champignons toe en bak enkele minuten mee.
Voeg tenslotte de stukjes seitan en de tomatenstukjes toe. Dek de pot af en laat het geheel nog een tiental minuten sudderen.
Op het einde kun je de gehakte peterselie toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Doe het seitan-groentenmengsel in een ovenschaal en bedek met de mosterdpuree. Leg enkele klontjes boter bovenop de puree om een mooi bruin korstje te krijgen. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

Advertenties