Vroeger was ik écht géén fan van avocado! Maar het is zoals met tempeh, je moet dat leren eten. Bovendien is het nog heel gezond ook!
Ook mijn vriend had wat tijd nodig om overtuigd te raken van de heerlijke smaak van guacamole maar nu is hij de eerste om te vragen wanneer ik er nog eens maak.
Vroeger kocht ik guacamole uit een potje (shame on me!), maar na heel wat experimenteer is het ultieme zelfgemaakte recept tot stand gekomen. Ik gebruik liefst Hass-avocado’s, dat zijn die met de donkerbruin-paarse schil. Yumyumyum!
NODIG:
(voor 4 personen)
- 3 rijpe avocado’s
- sap van ½ limoen
- ½ tl zout
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ¼ ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 tomaat, in heel kleine blokjes
- verse koriander, naar smaak, grof gehakt
- eventueel: fijngehakte jalapeñopeper of cayennepeper
WERKWIJZE:
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten (bewaar één pit om bij de guacamole te doen, dat verhindert dat de guacamole snel bruin wordt). Lepel het vruchtvlees eruit en plet met een vork. Voeg het limoensap toe. Breng op smaak met zout, koriander en komijn. Meng er de ui, look, tomaat en verse koriander doorheen. Voeg indien gewenst jalapeñopeper of cayennepeper toe.
SERVEERTIPS:
- Als bijgerecht
- Als hapje, met tortillachips
- Als saus voor wraps
- Op de boterham
Iedereen posts recepten voor verwarmende soepen en winterse stamppotten maar jij kunt nog geen afstand van de zomer nemen!
Ik ook maar moeilijk, hoor. Ik loop lekker (in huis) nog in m’n flip-flops rond! 🙂
LikeLike
De soepen en stoofpotjes komen eraan hoor, binnenkort is het weer helemaal pompoenentijd!
LikeLike
Ik vind guacamole heerlijk, (sowieso avocado, zalig!) en zodra er een gerecht hier een Mexicaans tintje heeft vind ik dat een goede reden om er guacamole bij te serveren 🙂
groetjes
Danielle
LikeLike
Avocado vond ik direct lekker, tempeh trouwens ook, haha.
Ik maak guacamole meestal vrij simpel, maar jouw recept klikt ook erg goed!
LikeLike
[…] een paar keer opnieuw gemaakt: auberginespread en guacamole (zowel het basic recept van toen als een meer gekruide en ook heel lekkere versie van Fiekfatjerietjes). Daarnaast maakten we ook nog eens opnieuw de tofu curry van aMuse Rouge, wat alweer een paar […]
LikeLike
[…] welk hapje bij het aperitief zo je haast een moord begaan? Guacamole, het liefst vers gemaakte met véél koriander, met tortillachips. Of samosa’s met […]
LikeLike
[…] welk hapje bij het aperitief zo je haast een moord begaan? Guacamole, het liefst vers gemaakte met véél koriander, met tortillachips. Of samosa’s met […]
LikeLike
[…] dat is iets wat ik elke dag met hopen zou kunnen eten. Zo lekker! Ik heb mijn vast recept, maar deze variant – met munt en pompoenpitten – is er eentje die ik zeker nog opnieuw […]
LikeLike
[…] 5 oktober: Wraps met gebakken paprika en tofureepjes, rijstnoedels en guacamole. Eén van onze […]
LikeLike