Guacamole

Vroeger was ik écht géén fan van avocado! Maar het is zoals met tempeh, je moet dat leren eten. Bovendien is het nog heel gezond ook!
Ook mijn vriend had wat tijd nodig om overtuigd te raken van de heerlijke smaak van guacamole maar nu is hij de eerste om te vragen wanneer ik er nog eens maak.
Vroeger kocht ik guacamole uit een potje (shame on me!), maar na heel wat experimenteer is het ultieme zelfgemaakte recept tot stand gekomen. Ik gebruik liefst Hass-avocado’s, dat zijn die met de donkerbruin-paarse schil. Yumyumyum!

NODIG:

(voor 4 personen)

  • 3 rijpe avocado’s
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl zout
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ¼ ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 tomaat, in heel kleine blokjes
  • verse koriander, naar smaak, grof gehakt
  • eventueel: fijngehakte jalapeñopeper of cayennepeper

WERKWIJZE:

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten (bewaar één pit om bij de guacamole te doen, dat verhindert dat de guacamole snel bruin wordt). Lepel het vruchtvlees eruit en plet met een vork. Voeg het limoensap toe. Breng op smaak met zout, koriander en komijn. Meng er de ui, look, tomaat en verse koriander doorheen. Voeg indien gewenst jalapeñopeper of cayennepeper toe.

SERVEERTIPS:

  • Als bijgerecht
  • Als hapje, met tortillachips
  • Als saus voor wraps
  • Op de boterham

9 gedachtes over “Guacamole

  1. Iedereen posts recepten voor verwarmende soepen en winterse stamppotten maar jij kunt nog geen afstand van de zomer nemen!
    Ik ook maar moeilijk, hoor. Ik loop lekker (in huis) nog in m’n flip-flops rond! 🙂

    Like

  2. Ik vind guacamole heerlijk, (sowieso avocado, zalig!) en zodra er een gerecht hier een Mexicaans tintje heeft vind ik dat een goede reden om er guacamole bij te serveren 🙂
    groetjes
    Danielle

    Like

  3. […] een paar keer opnieuw gemaakt: auberginespread en guacamole (zowel het basic recept van toen als een meer gekruide en ook heel lekkere versie van Fiekfatjerietjes). Daarnaast maakten we ook nog eens opnieuw de tofu curry van aMuse Rouge, wat alweer een paar […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.