Gevulde paprika’s met mango

Gevulde paprika's met mango - fiekefatjerietjes

NODIG:

(voor 6 personen)

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl currypoeder
  • 1 tl garam masala
  • 175 gram rijst
  • 50 gram rozijnen
  • 600 ml groentebouillon, of meer indien nodig
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 bakje tofugehakt
  • peper en zout
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 4 EL gehakte verse peterselie
  • 2 EL gehakte verse koriander
  • 50 gram pijnboompitten
  • 6 paprika’s, kleur naar keuze

WERKWIJZE:

Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook erin. Voeg de specerijen toe en laat even meebakken zodat de smaken vrijkomen.

Voeg de rijst en de rozijnen toe en doe er 400 ml groentebouillon bij. Voeg courgette en tofugehakt toe. Laat stoven tot de rijst gaar is, voeg meer groentebouillon toe indien nodig. Laat sudderen tot alle bouillon is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de bovenkanten van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Schep de stukjes mango, de pijnboompitten, de peterselie en de koriander onder de rijst.

Vul de paprika’s met het rijstmengsel en zet er de hoedjes terug op. Zet de paprika’s in een ovenschaal en vul met een laagje groentebouillon. Bak de paprika’s ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de paprika’s even afkoelen, de smaken komen beter tot hun recht als de paprika’s op kamertemperatuur zijn.

Advertenties