Guacamole

Guacamole - Fiekefatjerietjes

 

Vroeger was ik écht géén fan van avocado! Maar het is zoals met tempeh, je moet dat leren eten. Bovendien is het nog heel gezond ook!
Ook mijn vriend had wat tijd nodig om overtuigd te raken van de heerlijke smaak van guacamole maar nu is hij de eerste om te vragen wanneer ik er nog eens maak.
Vroeger kocht ik guacamole uit een potje (shame on me!), maar na heel wat experimenteer is het ultieme zelfgemaakte recept tot stand gekomen. Ik gebruik liefst Hass-avocado’s, dat zijn die met de donkerbruin-paarse schil. Yumyumyum!

NODIG:

(voor 4 personen)

  • 3 rijpe avocado’s
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl zout
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ¼ ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 tomaat, in heel kleine blokjes
  • verse koriander, naar smaak, grof gehakt
  • eventueel: fijngehakte jalapeñopeper of cayennepeper

WERKWIJZE:

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten (bewaar één pit om bij de guacamole te doen, dat verhindert dat de guacamole snel bruin wordt). Lepel het vruchtvlees eruit en plet met een vork. Voeg het limoensap toe. Breng op smaak met zout, koriander en komijn. Meng er de ui, look, tomaat en verse koriander doorheen. Voeg indien gewenst jalapeñopeper of cayennepeper toe.

SERVEERTIPS:

  • Als bijgerecht
  • Als hapje, met tortillachips
  • Als saus voor wraps
  • Op de boterham
Advertenties