Count your blessings #14

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog.

Hiervan werd ik de afgelopen weken een beetje gelukkiger:

eindelijk weer iets rustigere avonden, na wekenlang bedtijd-drama bij Juliette ♥ bloten voeten op een pas gedweilde vloer ♥ bijslapen bij mama, tijdens alweer een migraineaanval ♥ helemaal alleen thuis zijn – aaaaaah, de stilte! ♥ bloggen (ik doe dat zo graag hé, maar tijd…) ♥ een nieuwe winterjas voor J. gaan kopen en dit net op de laatste dag van een kortingsactie doen ♥ zonnig herfstweer en veel buiten spelen ♥ veel fiets- en wandeltochtjes ♥ meerdere dates met de BFF ♥ naar de openboekdagen bij Standaard Boekhandel gaan, en J. laten schminken (en dan zien hoe trots ze is met de rozige glitterige eenhoorn op haar gezicht) ♥ nog een boekenbon hebben, en twee leuke boeken kopen ♥ een wandeling voor het goeie doel meedoen, en genieten van enkele uren stevig stappen (en de regen die er pas is als we thuis zijn) ♥ hulp van mama en papa met werk in huis en tuin (en mijn mama die ook met J. speelt, zodat ik eindelijk eens alle ramen van binnen en van buiten kon wassen) ♥ propere ramen (voor zo lang het duurde) ♥ lezen dat Liesbet mijn blogs graag las de afgelopen tijd ♥ aangesproken worden door een onbekende man in de Colruyt, die me herkent van op school ♥ schoolpoortbabbels, met ouders van vriendjes van J. ♥ mijn Goodreads-challenge al in oktober halen ♥ met de tram naar Gent gaan, en kort nadat ik aan de halte sta de tram al zien naderen ♥ grootouders die enkele dagen op J. passen in de vakantie ♥ lunchdate met een vriendin op mijn vrije woensdag (terwijl pépé nog even langer voor J. zorgt) ♥ leuk en deugddoend gesprek met vrienden over de bewuste keuze voor maar één kind ♥ recente, leuke boeken vinden in de bibliotheek van mijn hometown ♥ beslissen om eens niet naar de boekenbeurs te gaan dit jaar, in een opwelling deelnemen aan een wedstrijd op Instagram en toch wel een duoticket met meet & greet met Eva Daeleman winnen zekers? ♥ mijn man die spontaan voorstelt om er een gezinsuitstapje van te maken (terwijl hij helemaal niet zo’n boekenwurm is als vrouw en dochter)

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

21 gedachtes over “Count your blessings #14

 1. Heel veel mooie kleine gelukjes! Direct een tram hebben, daar kan ik ook heel goedgezind van worden :-). Mijn man heeft net een kop thee voor me gezet, dus dat mag alvast op mijn lijst :-).

  Like

 2. Niet alleen de afgelopen tijd hoor … altijd! Zo fijn dat je tickets voor de Boekenbeurs hebt gewonnen. Wanneer gaan jullie naar daar? Dit seizoen is zo’n regenbui die pas openbarst nadat je terug thuis bent echt een geluksmoment hé. Ik had het afgelopen maandag ook. Die donkere wolken leken me de hele tijd te volgen. Op weg naar de kliniek, op weg naar huis, vervolgens toen ik naar de supermarkt ging, … maar ze waren dus wel zo lief om niet los te barsten zolang ik buiten was. Zo’n lieve wolkjes.

  Like

  • Volgend weekend staat het uitstapje gepland! Ik lig nu ‘in de lappenmand’, terwijl ik ook leuke plannen had. Maar dan ben ik hopelijk volgende week niet meer ziek, denk ik dan.
   Het weer is echt gek: daarnet stralende zon, nu alweer een dreigende lucht. Maar ik geniet wel van de kleurenpracht buiten! Zolang we binnen zitten en alle niet-zo-lieve wolken buiten blijven 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Zelf ga ik donderdag (met manlief) en zondag in mijn eentje. Dus mocht je me er zien ronddwalen dan mag je me gerust even roepen hé. Want ik ben dus zo iemand die daar meestal niemand ziet in de drukte. Ja, net die schommelingen in het weer zorgen er voor dat mijn lichaam het nu zo erg uithangt.

    Like

   • Meestal herken ik ook niemand hoor. En zeker als het zo druk is, dan probeer ik echt niet op de mensen te letten.
    Hopelijk hangt ons lichaam het niet uit in het weekend, zodat we van de Boekenbeurs kunnen genieten!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.