CreaChick Journal review + WIN!

Twee weken geleden schreef ik een update over mijn bullet journal van 2019. In die blogpost had ik het al even over het boekje dat ik heb gekozen voor mijn Bullet Journal van 2020. Ondertussen heb ik ‘m in huis, en deel ik graag mijn eerste bevindingen met jullie!

CreaChick Journal

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik het YouTube-kanaal van CreaChick. Ik vind haar stijl helemaal geweldig, en toen ik het filmpje over haar nieuwe journal zag, wist ik meteen: die wou ik hebben!

Maris ontwikkelde samen met MUS Creatief een journal op basis van haar eigen behoeftes. De journals die Maris maakt zijn meer art journals dan bullet journals, maar dat maakt op zich helemaal niks uit. Je kan het boekje overal voor gebruiken!

Het blijft trouwens niet bij deze journal. Binnenkort komen er nieuwe producten aan: een journal met gele kaft (aaaaaah!), een collectie washitape en een pakket stickervellen.

Ik heb het boekje nog niet in gebruik genomen, maar hieronder schrijf ik graag mijn eerste bevindingen neer. Aangezien ik nu in een Leuchtturm 1917 werk, zijn de vergelijkingen met dit boekje gemaakt.

Vind ik leuk:

 • De grootte: deze journal is, net zoals de Leuchtturm1917 die ik nu heb, A5-formaat. Persoonlijk vind ik dit een heel handig formaat: past heel goed voor maand- en weekoverzichten, en je kan ‘m ook makkelijk in een tas meenemen.

 • Een pen loop: bij Leuchtturm kan je losse pen loops kopen, maar hier zit er standaard eentje op. Hij zit wel hoger dan ik zou kiezen, maar eigenlijk is het best handig zo!

 • Dik papier: bij de Leuchtturm 1917 is het papier 80 grams, hier is het papier dikker. Ik vond nergens exacte grammages, maar er is voor dik papier gekozen zodat je ook met waterverf en verschillende (ecoline)stiften kan werken in dit boekje. Er zijn hiervoor heel wat testen gebeurd op voorhand.
 • Er zit een elastiek rond het boekje. Dit vind ik zo handig, omdat ik altijd vanalles tussen mijn journal steek.
 • Er zit een inspiratieboekje bij, met heel wat voorbeelden. Ik betwijfel of ik zo’n mooie dingen zelf zal kunnen maken, maar dat moet ook niet. Alles kan, en alles mag :-).

 • Er zitten twee leeslintjes in. Meestal markeer ik ‘hoofdstukken’ in mijn bullet journal met washitape, maar leeslintjes zijn ook superhandig.
 • Er is een vakje achteraan om losse papieren of stickers of … in te bewaren.
 • De kaft is prachtig! Het materiaal is een herfstig groen kunstleer, met blinkende blaadjes die erin zijn gedrukt. De print loopt ook mooi door op de achterzijde.

 • De kaft is iets buigzamer dan die van mijn Leuchtturm. Hopelijk is dat een voordeel als ik ‘m vaak in mijn tas stop. Ik heb wel een beetje schrik dat de kaft snel kapot zal gaan, maar daarover kan ik nu nog niets zeggen. Wordt vervolgd!
 • Het boekje heeft een flexibele binding waardoor het makkelijk open blijft liggen.
 • Het boekje is volledig blanco: er zijn – behalve de stipjes dan – geen voorgedrukte pagina’s, dus je kan er volledig je ding mee doen.

Vind ik minder leuk (of moet ik aan wennen):

 • De stipjes zijn dikker en grijzer. De verhouding van het grid is wel hetzelfde als bij Leuchtturm, en er zijn ook 38 ‘vakjes’ in de hoogte (dit klinkt als een detail, maar ik vind het wel handig om een maandoverzicht (31 dagen) op één pagina te kunnen maken, en erboven nog een titel te kunnen schrijven).

 • Er zijn geen pagina nummers.
 • Er is geen index.
 • Er zijn ‘maar’ 208 bladzijden. Mijn Leuchtturm heeft er 251 + een index. Mijn bedoeling is om een volledig jaar in het boekje te kunnen passen, dus ik hoop dat ik er ook kom met minder bladzijden. (Het boekje is trouwens even dik als de Leuchtturm; het kleiner aantal pagina’s is door het dikker papier).
  Dit was trouwens het énige puntje dat me een beetje deed twijfelen om voor dit boekje te kiezen.

Binnenkort ga ik al aan de slag met het opzetten van mijn boekje, zodat niet alles snel-snel eind december moet gebeuren. Wordt vervolgd dus, want ik deel hier graag wat ik ervan maak.

Give-away

Van de uitgeverij mag ik een CreaChick Journal weggeven aan één van mijn bloglezers.

Wat moet je doen om te winnen? Heel eenvoudig: deel hieronder in de comments jouw ultieme bullet journal tip, en laat me weten waarom jij deze journal graag wil winnen.

Enkel de reacties in de comments gelden als deelname.
Deelnemen kan tot en met zondag 10 november. Op maandag 11 november wordt de winnaar gekozen; de winnaar krijgt het boekje thuis toegestuurd.

Deze give-away is afgesloten.

***

Disclaimer: ik kreeg deze CreaChick Journal toegestuurd als recensie-exemplaar. Ik kocht ‘m dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening.

Creachick Journal
auteur: Maris van Modem
uitgeverij: BBNC uitgevers
208 blz.
€ 19,99

32 gedachtes over “CreaChick Journal review + WIN!

 1. Ik kijk er al even naar uit om mijn eigen agenda te maken (en jouw vorige blogpost deed me helemaal dromen van een zelfgemaakt agenda/notitieboekje! Wauw zoals jij dat doet…).

  Mijn ultieme tip: Hou 1 pagina vrij om Julliette een tekening te laten maken. De mooiste herinnering als je na jaren nog eens het boekje opendoet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Waw, dat is een mooi boekje; ik zou het al bijna kopen, enkel en alleen omwille van de kaft! En hoewel ik niet eens zo’n fan ben van geel (ook niets ertegen, maar ’t is niet mijn voorkeurskleur voor boekjes 🙂 ), is de print op dat boekje ook supermooi (jup, al efkes gaan piepen, ook naar de washitape, want ooooh, tapejes en andere prulletjes 😉 ).
  Op zich heb ik al wel een eigen agendasysteem (met uitneembare blaadjes), maar dit hoeft natuurlijk ook niet per se een bullet journal/agenda te worden. Met die print zie ik het bijvoorbeeld ook perfect werken als moestuinboekje, waarin ik kan bijhouden wat wanneer en waar gezaaid en geplant is 🙂
  Een ultieme tip… Ik blijf enorme fan van mijn pagina’s met kleine & grote gelukjes, maar die heb jij natuurlijk ook al. Oh,, als je één journal per jaar gaat gebruiken, is het misschien wel leuk om een pagina te voorzien met vragen die J. elk jaar opnieuw kan beantwoorden (zag ik ooit op een blog, maar vraag mij niet meer waar; waren dingen zoals lievelingskleur, beste vriendje etc.). Vond ik een heel tof idee en lijkt mij ook heel leuk om jaar na jaar op terug te kijken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Creachick is de reden geweest dat ik mijn leeslog opstarte 🙂 Als ik naar haar video’s keek met journal spreads kriebelde het altijd om zelf ook te beginnen, maar ik ben niet zo voor de reflectie 😉 Daarom bedacht ik een boekje voor mijn gelezen boeken en recensies 🙂
  (PS ik wil niet deelnemen aan de give away, ik zou het boekje toch geen eer doen 😉 )

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is in ieder geval een prachtig boekje! Zou ik zelf ook kopen 🙂
  Door je vorige post ben ik aan de slag gegaan, maar nu met de goedkope HEMA versie en die blaadjes zijn niet dik genoeg en laten stiften door helaas.
  DE ultieme tip moet ik je denk ik nog schuldig blijven want ik ben nog alles aan het ontdekken.
  Maar voorlopig hou ik het op een goede voorbereiding. Want er gaat best wat tel/plan/tel-werk aan te pas om alles goed te laten uitkomen in je boekje.
  Ik maakte voor mezelf ook erg veel “blokken”:
  – Agenda uiteraard
  – netflixseries
  – to do inpaklijstje
  – cadeaus gegeven en gekregen
  – cadeautips mezelf
  – cadeautips kids en husband
  – films gezien in cinema
  – wachtwoorden en logins
  – …..
  Ik schijf er nog een blogje over later….
  Maar dat boekje zou alvast super zijn om 2020 te starten.

  Geliked door 1 persoon

  • Die voorbereiding vind ik ook belangrijk. Beter iets langer nadenken, dan de rest van het jaar ambetant lopen omdat dingen door elkaar staan, of omdat je dingen vergeten bent :-).
   Ik ben benieuwd naar jouw blogpost hierover!

   Like

 5. Wauw zeg, die ziet er mooi & handig uit! Zelf ben ik niet zo erg handig in bullet journals, maar ik gebruik wel mijn eigen schriftje om vanalles en nog wat in bij te houden. Dus deze zou zeker en vast van pas komen voor volgend jaar 🙂 Mijn ultieme tip: noteer er ook inspirerende quotes in die je tegenkomt. Zelf doe ik dat in mijn schriftje en op moeilijke momenten lees ik die dan nog eens. En nu duimen maar 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Een quotelijstje heb ik ook. Maar elk jaar wil ik dan eigenlijk de mooiste quotes, die nog steeds toepasselijk zijn op mijn leven, overnemen in het nieuwe boekje. Misschien ook niet de bedoeling, maar als ze zo mooi zijn heb ik ze liefst bij de hand.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik vind het wel fijn dat het om een volledig leeg boekje gaat. Ik pas meestal niet zo in voorgedrukte dingen, ik zet het graag zelf naar mijn hand. Mijn ultieme tip? Laat het soms ook gewoon even los. Er zijn periodes dat mijn hoofd best gestructureerd op zichzelf is en dat ik even geen lijstjes of agenda nodig heb. En dan zijn er de chaotische weken. Het maakt niet uit dat je af en toe een maand overslaat of een spread niet afmaakt. Een bujo moet je vooruit helpen, niet beperken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben haar een tijdje terug via Instagram beginnen volgen dankzij een vriendin die haar bullet journal een heel creatieve invulling heeft gegeven. Ondertussen zag ik al enkele sneakpeeks van de stickers die ze gaat verkopen en die zien er echt zo leuk uit.

  De eerste tip die me te binnen schiet is dat je je niet moet laten afschrikken door al die prachtige lay-out op Pinterest en YouTube. Het is niet omdat je (zoals ik) niet kan tekenen dat een bullet journal niets voor jou zou zijn. Ik vind het heerlijk om door mijn bullet journal heen te bladeren en herinneringen op te halen. Tekenen is niets voor mij dus heb ik tekeningen vervangen door een combinatie van washi-tape, stickers en stempels die wel perfect voor me werkt. Net dat vind ik zo fijn aan bullet journals. Je begint met een blanco boek en kan het vervolgens volledig op jouw maat invullen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een fantastisch mooi boekje! Ik heb er nu eentje van MUS, fijn om in te werken, maar ik ben wel benieuwd naar dikker papier! Ik ben ook niet zo’n voorstander van alle voorgedrukte pagina’s.
  Mijn ultieme tip is om niet ALLES te willen. Een jaaroverzicht, future log, trimester, maandlogs, weeklogs én dailies is enkel maar extra, herhaling en overbodig werk. Ikzelf gebruik geen weeklies, omdat ik een monthly en dailies gebruik. Die twee is meer dan voldoende.
  Voor de rest: doe je eigen ding. Kan niet genoeg gezegd worden. Wil je basic, simpel en zwart wit? DOEN! Wil je alle fluff en kleur en tekeningen en alles erop en eraan? DOEN! Wil je iets er tussenin? OOK DOEN!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben heel erg benieuwd naar de papierkwaliteit!
   Zelf werk ik met weekoverzichten, en geen dagoverzichten. Anders is het zoals je zegt te veel herhaling (en kom je er ook niet met één boekje per jaar, en moet je vanalles beginnen overnemen).
   Ik denk dat ik wel een beetje mijn eigen ding gevonden heb. Maar dat evolueert natuurlijk nog altijd…

   Like

 9. Woaw wat is het toch een mooi boekje! ik volg creachick al een tijdje en toen ik hoorde dat ze een eigen boekje ging maken dacht ik al dat alles er op en er aan zou zitten en dat is dan ook nog zo! Het boekje lijk HET perfecte boekje te zijn doordat het papier wat dikker lijkt te zijn dan normale mus bullet journals (die heb ik nu en die kan niet alle stiften hebben wat een beetje jammer is) en de kaft ziet er zo mooi uit! Daarnaast vind ik het elastiek en de envelop zo handige ideeën en zijn dat echte plus punten. Mijn tip is dat je heel leuk bij de bouwwinkels behangsamples kan halen die je als kraftpapier kan gebruiken. daarnaast moet je gewoon beginnen en niet alleen maar kijken naar wat andere doen. Ik hoop heel erg dat het boekje kan winnen omdat ik het boekje heel graag wil en wil kijken hoe die het doet. Ik ga duimen!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik vind ‘m ook zo mooi! Ik zag het journal op de boekenbeurs maar ik twijfelde te veel omdat ik de binnenkant niet kon zien maar ’t is goed om te weten dat het wat gelijk is aan de Leuchtturms. En dat dikkere papier is ideaal voor als je met stiften of verfjes aan de slag wil. Ik wil ‘m wel graag winnen ^^
  Ik heb zelf een bujo maar ik gebruik het nu minder als agenda en maar als verzamelboek voor al mijn lijstjes en ideeën. En dat is ook mijn ‘tip’, dat je je niet te veel moet vasthouden aan wat hoort. Ik vind het ideaal met dit soort boekjes dat dat gewoon kan mee evolueren met je leven. Nood aan maand- en weekoverzichten, cva, dat kan. Nood aan lijstjespagina’s, ook oké. En ja, ook niet te veel kijken naar alle perfecte bujo’s 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik ben pas sinds je vorige post begonnen met wat experimenteren, dus ik kan ook nog niet veel grote tips geven. Ik vind het wel al heeerlijk om te zitten tekenen en prutsen. De grootste tip al vr mezelf is de grote “let it go”: het hoeft niet perfect te zijn, en ik moet mijn boekje niet weg gooien omdat ik een fout heb gemaakt ;). Ik probeer ook mijn agenda nu nog niet te ver op voorhand uit te tekenen om goed te vinden wat voor mij werkt. Zo had ik deze week ondervonden dat ik de ruimte voor m’n boodschappenlijstje toch groter moet maken.
  Ik zou heel graag ook lijstjes bijhouden met grappige uitspraken van m’n zoontje, en milestones van de dochter op komst. En momenteel is het ook super handig om lijstjes bij te houden van mijn eetgewoonten en glucose metingen ikv zwangerschapsdiabetes. Het blijkt dus nu al een grote hulp, want anders zou ik dat op papiertjes beginnen krabbelen die ik ongetwijfeld verloren ben tegen dat ik het aan de vpk moet voorleggen 😀

  Dit boekje zou dus perfect zijn om dan mijn hopelijk al wat meer aan mezelf aangepaste systeem op uit te werken. Wat zijn ze mooi zeg!

  Geliked door 1 persoon

 12. Oh, dat ziet er zo’n mooi, handig schrift uit. Lijkt me het ideale schriftje. En ik heb al heel wat schriftjes versleten, heb er altijd in gebruik en heb er ook graag één in voorraad zodat ik nooit zonder zit. Ben al even bezig met een queeste naar het ideale schriftje. Ik vond er ooit bij Dille en Kamille die ik heerlijk zacht papier, goed formaat vond hebben en ook goed bleef openliggen. Ik had het gevonden!! Maar helaas pindakaas, volgende keer waren die schriftjes niet meer te vinden in de winkel…

  Ik heb geen bujo, daarvoor ben ik niet hip genoeg. Maar ik schrijf regelmatig mijn hoofd leeg in een schriftje, heb daar echt nood aan en gebruik het ook om gesprekken / consultaties voor te bereiden en tijdens het gesprek te noteren (ik kan beter luisteren tijdens belangrijke gesprekken als ik tegelijk schrijf). En af en toe een quote, gedicht of gekrabbel van mijn dochter (als ze het per ongeluk in handen krijgt) ertussen.

  Dus, ik heb geen bujotip maar wel een schrifjtestip: koop nooit een schriftje dat met ringen gebonden is – dat schrijft kei-onhandig. En note to self: ook niet als je dat al weet en dan in de winkel een keimooi schriftje ziet, met zacht glijdend papier, supermooie voorkaft, ideaal formaat – neen, koop het dan ook niet (twee keer raden wat ik deed, gevloekt dat ik nadien heb op die ringen!)

  Geliked door 1 persoon

  • Ik kies ook het liefste voor een merk of type dat blijft bestaan, want als je er tevreden van bent en het wordt niet meer gemaakt… Maar dat kan je meestal ook niet op voorhand weten.
   Ringen vind ik ook niet zo handig. Het voordeel is wel dat je er blaadjes uit kan scheuren zonder dat het opvalt. Maar dat is dan ook het enige voordeel denk ik :-).

   Like

 13. […] GEKOCHT – twee doosjes washitape bij Action. Ik was toevallig in de Action, omdat ik enkele granola-bokaaltjes wou kopen om als cadeautje te gebruiken, toen ik deze twee prachtige doosjes zag liggen. Oké, ik heb al meer dan genoeg washitape, maar deze vond ik zo mooi dat ik ze niet kon laten liggen. Ideaal voor in mijn nieuwe Bullet Journal! […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.