Iets meer dan twee maand geleden werd Juliette drie. Ze wordt echt groot, en al zeker sinds ze naar school gaat!
Terwijl ik dit blogbericht schrijf, zit de kleine meid naast mij stickers te plakken. Iets wat ik een tijd geleden nooit had kunnen doen, en ik ben er blij om, want het geeft me weer wat meer ruimte voor dingen die mij energie geven, zoals bloggen daar één van is.
(Spoiler: ondertussen liggen alle stickers op de grond. Gelukkig kent ze het begrip ‘opruimen’ ook al. Soms dan toch.)
Naar jaarlijkse gewoonte nodigden we onze ouders, broers en schoonzussen uit voor Juliette haar verjaardagsfeestje bij ons thuis. De voorbije twee jaar kookte en bakte ik alles zelf (zie mijn blogpost over de eerste en tweede verjaardagstaart voor Juliette).
Dit jaar zag ik het niet zitten om alles zelf te doen, maar we waren wat laat met catering zoeken. Ik had het moeten weten; de weekends in juni zitten snel vol door trouwfeesten. Ik vroeg dan toch een dagje verlof aan, maar om het mezelf niet té moeilijk te maken schakelde ik de hulp in van Amélie van Catberry, die een – volledig plantaardige – verjaardagstaart voor Juliette maakte.
Voor het doopfeest bestelde ik enkele jaren geleden al taart bij Marieke van Chez Mariette, maar zij is niet de enige vegan baking queen in dit landje. Amélie volg ik al een hele tijd, en aanvankelijk dacht ik eraan om een blogpost te maken met alle vegan bakkers uit de buurt, maar hoe kan je dat dan doen zonder te testen hé? Volgens mij ken ik Amélie zelfs via Marieke. Een drietal jaar geleden nam ze deel aan een vegan bake-off en daar werd ze tweede. Bakken en creatief zijn, daar werd Amélie alleen maar blij van, dus waagde ze een jaar na de bake-off de sprong naar zelfstandige in bijberoep. Knap, want ze combineert dit alles met een voltijdse job én studies. Wat ze het allerleukste vindt? Als mensen haar carte blanche geven, dan kan ze haar creativiteit de vrije loop laten.
De praktische kant verliep allemaal heel vlot: ik stuurde haar een berichtje via Instagram om te informeren naar de beschikbaarheid, mogelijkheden en de prijzen. Amélie werkt niet met een soort ‘menu’ of prijslijst, maar hanteert een prijs per persoon, omdat ze vooral op maat werkt. Alles is mogelijk, en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Betalen doe je via overschrijving, vóór de afhaling bij haar thuis.
Over een thema van de taart werd vrij lang nagedacht. Als gevolg van de interesses van de dochter, kozen we voor decoratie van de Minions. Want ja, mie-jons zijn geweldig de max, toch? Maar een Minionstaart, dat vond ik er misschien wat over. Dus gaf ik Amélie maar carte blanche, met als enige richtlijn enkele van haar eerdere taarten die ik wel mooi vond.
Spanning tot op het allerlaatste moment dus, want mijn schoonbroer ging de taart afhalen. Dat bleek nogal een onderneming, want de taart was veel groter (lees: hoger) dan ik had verwacht én de straat waar ze woont bleek uit kasseien te bestaan.
Terwijl ik nog druk bezig was met het middageten, kwam mijn schoonbroer aan met de allerprachtigste taart die ik ooit heb gezien. Amélie had er zo’n verzorgd pareltje van gemaakt, met zelfs de naam en de leeftijd van Juliette erop. Kijk dan toch! Aaaaaaah!
We zetten de taart eventjes in ons koele tuinhuis, want door de hoogte paste de taart natuurlijk niet in de frigo.
Na het eten konden we allemaal smullen van de heerlijke taart, want dat was die, naast prachtig, uiteraard ook. Ik koos voor één laag kokos en één laag citroen. Omnomnom!
Meer weten over Catberry?
Amai, die ziet er echt prachtig uit! En lekker ongetwijfeld ook.
LikeLike
Zeker wel! Er was keuze uit heel veel verschillende smaken, maar je kan helaas niet alles kiezen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Wat een prachtige taart!
LikeLike
Echt, een kunstwerk!
LikeLike
Nooit van gehoord, maar ziet er overheerlijk uit. Ik maakte ooit een miniontaart, voor de babyborrel van een nichtje 🙂
LikeLike
Oeh, leuk! Daar ben ik wel benieuwd naar :-). Ik wou me er eerst zelf aan wagen, maar ik zag het toch niet zitten…
LikeLike
Ik stuur je een foto 😉
LikeLike
Top!
LikeLike
Waw wat een pareltje!
LikeLike
Helemaal mee eens!
LikeLike
Echt een prachtige taart!
LikeLike
Ja hé! Nu ik er op terugblik, vind ik ‘m precies nog mooier 🙂
LikeLike
Whoooow, zo’n zotte taart!
LikeLike
Check dan zeker haar Instagram, want daar staan nog zottere taarten, vb. bruidstaarten, op. Een talent, maar echt!
LikeLike
Wow zo’n prachtige taart én helemaal vegan. Top zeg!!! Ik kende Catberry nog niet.
LikeLike
Ik kende haar ook via via. Maar de beste reclame is de via via reclame natuurlijk. En inderdaad, volledig vegan. Ik heb het niemand verklapt, en niemand heeft er iets van gezegd. Missie geslaagd dus!
LikeGeliked door 1 persoon
hihi ideaal! Top!
LikeLike
Herinner je je A haar eenhoorntaart vorig jaar, die kwam ook vandaar. Zalige taarten.
LikeGeliked door 1 persoon
Moh! Tof ☺️
LikeLike
Oei, nee, dat heb ik precies gemist… Of ik ben het vergeten. Grote kans toe, want ik kan echt bijna niks meer onthouden. Zware post-zwangerschapsementie vrees ik 😦
LikeLike
Bij mij duurt dat voort… al bijna 6 jaar…🙈
LikeLike
Ai, dat belooft 😀
LikeLike
Oh my! Dat ziet er fantastisch uit! Vaak vind ik taarten met suikerglazuur etc er mooi uitzien maar niet lekker maar als jij zegt dat ze ook heerlijk was geloof ik je 🙂
LikeLike
Deze taart was met een zachte crème afgewerkt, niet met zo’n suikerpasta. Want die vind ik meestal ook écht niét lekker 🙂
LikeLike
Ik vroeg me in die tijd toen er plots overal prachtige taarten met suikerpasta opdoken altijd af hoe die dat in hemelsnaam veilig konden vervoeren. Zelf heb ik me dan ook maar beperkt tot het versieren van cupcakes dat was al avontuurlijk genoeg voor me. De suikerpasta ben ik trouwens vrij snel door zelfgemaakte frostings gaan vervangen want bah, dat smaakt dus echt alleen maar naar suiker en niets anders hé. Maar wat een pracht-exemplaar is dit. Ik vind ze net zo leuk doordat het vrij subtiel is gebleven qua decoratie. Die discoballetjes maken het lekker speels.
LikeLike
Suikerpasta is wel mooi, maar als je hele figuurtjes gaat boetseren is het echt niet te eten van de suiker… Zelfgemaakte frostings vind ik ook veel lekkerder 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Wat een prachtige taart!
LikeLike
Echt hé! Amélie is een natuurtalent!
LikeGeliked door 1 persoon
We bestelden daar vorig jaar de mooiste eenhoorntaart ever en dit jaar gaan we voor een zeemermintaart. Catberry is de max.
LikeLike
Wauw, klinkt geweldig!
LikeLike
Amai wauw zo een mooie taart! En de tijd gaat zo snel!!
LikeLike
Ja, echt zooo gek. Ze was nog maar baby, en ondertussen voeren we al hele gesprekken :-o.
LikeLike
Wow, wat een taart! Fijn dat wanneer je iets uitbesteed dat je normaal altijd zelf doet (en ook keigoed in bent, want jouw taarten voor haar 1e en 2e verjaardag waren ook geweldig!), het ook echt wel de moeite waard is!
LikeLike
Ja, zeker wel! Ik geef dan ook liever zo’n opdracht aan ‘de kleine zelfstandige’ die supergoed bezig is, dan aan een plaatselijke bakker. Zonder te willen stoefen hoor, maar als je zelf hobbybakker bent, dan ligt de lat anders. En gebak van een klassieke bakker vind ik ook niet altijd zo lekker. Het is al niet vegan, en vaak met véél te veel suiker. Dan heb je dan hé, als je opgegroeid bent met een mémé en mama die altijd zelf bakten 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Haha, dat herken ik: taarten van een bakker zijn ok (maar inderdaad, als je liefst vegan wilt, snap ik dat ze zeker niet voldoen), maar geef mij ook maar de taarten van mijn moeder 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Omg, wat een prachtige taart!!! Bijna te mooi om op te eten 🙂
Hier bakt mijn oma altijd een gateau, en soms bak ik zelf ook wel eens iets. In Leuven zijn er jammergenoeg weinig plantaardige bakkers – ik ken er intussen een paar uit de omgeving, maar echt in Leuven-centrum is er maar eentje en die maakt gewone taarten, niet dit soort kunstwerkjes 🙂
LikeLike
Eerlijk gezegd ben ik grotere fan van ‘gewone’ taarten, maar voor een verjaardag mag het al eens ietsje decadenter zijn :-).
Wellicht bedoel je Naduah? Zij maakt echt héérlijke dingen!
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, zij is zo’n voorbeeld! Helaas zit ze iets te ver van Leuven, in een buurt waar wij nooit komen. Heb wel al kennis mogen maken met haar baksels (en ijsjes!) op een markt in Leuven en daarna op Vegan Summer Fest. In Leuven zelf is er T&ko, die hun taarten zijn geen kunstwerkjes maar gewone dingen (zoals frangipane of chocoladetaart). En lekker!
LikeLike
Die heb ik nog niet geproefd. Moet ik op een lijstje zetten voor als ik ooit nog eens naar Leuven kom 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, zeker doen 🙂 Ze zijn nu ook bezig met macarons, niet zo mijn ding, maar wie weet plantaardig ook keilekker…
LikeLike
Goh, ik ben wel benieuwd om een goeie vegan variant te proeven! Ik heb ze zelf al geprobeerd, maar nog nooit gelukt 😦
LikeLike
Dus, eerst en vooral, ik ga eens aan mijn blog-leesachterstand beginnen. En dus reageer ik op blogs die al een hele tijd oud zijn. Maar hoe goed ziet die taart er uit. Zo mogen ze voor mijn verjaardag ook wel eentje bestellen 🙊.
LikeLike
Haha, succes met de achterstand, en superleuk dat je nog komt reageren! 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
[…] … Juliette drie werd, en we dat vierden met de allerprachtigste taart […]
LikeLike