Fieke kocht taart bij Marieke

Vorige week werd Juliette gedoopt, en dat ging gepaard met een familiefeestje.
Voor allerhande gelegenheden hou ik ervan om zelf te bakken. Omdat ik het graag doe, maar ook omdat ik niet graag dingen uit handen geef.
Maar het leven met een baby is druk, dus ik besloot eens even aan mezelf te denken, en tijd te kopen.

Enkele jaren geleden ontmoette ik Marieke, op een bake sale van Bite Back. Zo’n bake sale, dat gaat zo: iedereen die wil mag een taart (of iets anders) bakken en schenken aan Bite Back, zij verkopen al het lekkers en de opbrengst is voor hun organisatie.
Ik ging een frangipanetaart brengen, en kocht een stukje van een overheerlijke chocomoussetaart van Marieke.

Marieke bleef bakken, en ze deed dat goed, want ondertussen heeft ze haar eigen bedrijfje: Chez Mariette.

Het aanbod

Een paar maanden geleden raakte ik aan de praat met Marieke. Ze was nog maar pril zwanger en had heel wat onzekerheden. Ze klopte bij mij aan, omdat ze wist dat ik geen makkelijke zwangerschap had gehad. We babbelden heel wat uurtjes, en ik vroeg haar terloops of ze het zag zitten om taart te bakken voor het doopfeest van Juliette. Ik wist dat het geen evidente vraag was, met de zwangerschap en de bijhorende vermoeidheid, maar Marieke reageerde enthousiast.

Ik kreeg een prijslijst doorgestuurd en dan was het moeilijkste: kiezen! Een ding was zeker: ik zou voor taarten kiezen die ik zelf nog niet had gebakken; zo kon ik eens andere smaken leren kennen. Bessencheesecake, chocolademoussetaart, oreocake, wortelcake, pindakaasmuffins, rozemarijnscones, chocoladerolletjes, mango-chiapudding, … Bij Marieke vind je het allemaal!

Alle gebak is 100% plantaardig, en op vraag kan er ook zonder suiker en/of zonder gluten gebakken worden.
De prijslijst opvragen en bestellen kan via Facebook!

Wat wij ervan vonden

We kozen, na lang twijfelen: Red Velvet Berry Cake, Pistachio Coconut Cake en Frangipane with Berries.
Iedereen vond de taarten, naast heel erg mooi afgewerkt, ook superlekker. Mama stuurde mij afgelopen week zelfs nog een mailtje dat papa en broer nog eens zeiden dat het allemaal zo lekker was. Ook de pastoor, de meest geweldige pastoor die er bestaat, die ook onze huwelijksmis heeft voorgedragen en die ondertussen al ver in de 80 is, at een stukje taart mee.

De taarten werden bij ons thuis geleverd op zaterdagochtend, en ze overleefden het transport naar onze ouders, waar het doopfeest plaats zou vinden.
We planden een hele verhuis, omdat we het doopsel van Juliette wouden vieren in dezelfde kerk, en met dezelfde pastoor, als waar onze huwelijkmis doorging.

Elders taart eten

Geen feestjes gepland? Geen nood! Je kan ook gewoon een stukje taart proeven bij heel wat zaken, want Marieke levert ook:

In de meeste zaken is er dagelijks taart van Marieke; in het weekend is er meer keuze. Door haar zwangerschap is er tijdelijk geen aanbod bij Vero Caffe.

Mama’s en dochters

Ondertussen weet Marieke dat ze zwanger is van een meisje, en we hebben afgesproken dat onze meisjes vriendinnetjes zullen worden, en dat ze later samen zullen spelen terwijl de mama’s taart eten. Goeie deal, toch?

Meer Chez Mariette

Instagram
Facebook

Wat doen jullie als er een feestje is? Zelf bakken? Of taart kopen?

24 gedachtes over “Fieke kocht taart bij Marieke

 1. Naar gelang de omvang van het feestje bak ik zelf (klein gezelschap) of ga ik naar de bakker.
  Een vraagje voor jou: heb jij ervaring met aquafaba? Ik klopte het vocht van de kikkererwten met succes op, maar de smaak stond me niet zo aan. De pot zit nu in de diepvriezer (geen idee hoe die er gaat uitkomen) om eventueel nog bij gebak te doen, maar ik weet er niet direct raad mee.

  Like

 2. Die zien er heerlijk uit! Bij mij hangt het ervan af. Vaak de speciallekes (glutenvrji) door mijn zus en zelf een gewonere versie, maar sinds de verbouwingen laat ik het toch vooral doen (al organiseren wij nu niet echt feestjes in onze bouwwerf). 🙂

  Like

 3. Jullie hebben inderdaad alvast een geweldige deal gesloten. Nu maar hopen dat beide dochters willen meewerken zodat jullie samen van lekkere taart kunnen genieten. Alweer een blogpost die ik moet onthouden. Ditmaal tegen de eerst volgende keer dat ik met mijn vriendin in Gent afspreek om bij te praten. Al lijkt het me nog een hele opdracht te worden om een keuze te maken uit al dat lekkers.

  Like

 4. Meestal bakt de echtgenoot zelf een taart, al zitten wel de laatste tijd een beetje zonder inspiratie. De taarten die je bestelde zien er alleszins prachtig uit!

  Like

 5. Ziet er heel lekker uit, ik duim mee dat jullie dochters vriendinnetjes worden 🙂 Voor de doop van de oudste had ik zelf een deel gebakken, mijn nicht bakte iets en ik haalde een ijstaart bij de bakker. Ook de tweede keer schakelde ik hulp van de bakker in om mijn taarten aan te vullen 🙂

  Like

 6. Afhankelijk van voor hoeveel personen het feestje is en hoeveel tijd ik heb of zelf bakken of kopen. Het zien er trouwens superlekkere taarten uit!

  Like

 7. Amai, dat ziet er allemaal keilekker uit!
  En goed dat je aan jezelf gedacht hebt en het dit keer gewoon uit handen gegeven hebt! Ik bak normaal ook altijd zelf (want ah ja, bakken is toch leuk en ontspannend…) en hoewel dat zelden voor hele grote gezelschappen is, durft het ook dan al wel eens stress te geven en denk ik soms dat ik beter gewoon bij de bakker gegaan was 🙂 Super dus dat jij je perfectionisme dit keer wél hebt kunnen loslaten!

  Like

  • Toch blijf ik nog zelf bakken hoor, het was een enorm drukke periode toen. Maar voor het feestje van Juliette haar eerste verjaardag ga ik wel weer zelf aan de slag. Met een thema en al. Meer daarover komt er nog aan hier 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.