Fieke kocht taart bij Marieke

Vorige week werd Juliette gedoopt, en dat ging gepaard met een familiefeestje.
Voor allerhande gelegenheden hou ik ervan om zelf te bakken. Omdat ik het graag doe, maar ook omdat ik niet graag dingen uit handen geef.
Maar het leven met een baby is druk, dus ik besloot eens even aan mezelf te denken, en tijd te kopen.

Enkele jaren geleden ontmoette ik Marieke, op een bake sale van Bite Back. Zo’n bake sale, dat gaat zo: iedereen die wil mag een taart (of iets anders) bakken en schenken aan Bite Back, zij verkopen al het lekkers en de opbrengst is voor hun organisatie.
Ik ging een frangipanetaart brengen, en kocht een stukje van een overheerlijke chocomoussetaart van Marieke.

Marieke bleef bakken, en ze deed dat goed, want ondertussen heeft ze haar eigen bedrijfje: Chez Mariette.

Het aanbod

Een paar maanden geleden raakte ik aan de praat met Marieke. Ze was nog maar pril zwanger en had heel wat onzekerheden. Ze klopte bij mij aan, omdat ze wist dat ik geen makkelijke zwangerschap had gehad. We babbelden heel wat uurtjes, en ik vroeg haar terloops of ze het zag zitten om taart te bakken voor het doopfeest van Juliette. Ik wist dat het geen evidente vraag was, met de zwangerschap en de bijhorende vermoeidheid, maar Marieke reageerde enthousiast.

Ik kreeg een prijslijst doorgestuurd en dan was het moeilijkste: kiezen! Een ding was zeker: ik zou voor taarten kiezen die ik zelf nog niet had gebakken; zo kon ik eens andere smaken leren kennen. Bessencheesecake, chocolademoussetaart, oreocake, wortelcake, pindakaasmuffins, rozemarijnscones, chocoladerolletjes, mango-chiapudding, … Bij Marieke vind je het allemaal!

Alle gebak is 100% plantaardig, en op vraag kan er ook zonder suiker en/of zonder gluten gebakken worden.
De prijslijst opvragen en bestellen kan via Facebook!

Wat wij ervan vonden

We kozen, na lang twijfelen: Red Velvet Berry Cake, Pistachio Coconut Cake en Frangipane with Berries.
Iedereen vond de taarten, naast heel erg mooi afgewerkt, ook superlekker. Mama stuurde mij afgelopen week zelfs nog een mailtje dat papa en broer nog eens zeiden dat het allemaal zo lekker was. Ook de pastoor, de meest geweldige pastoor die er bestaat, die ook onze huwelijksmis heeft voorgedragen en die ondertussen al ver in de 80 is, at een stukje taart mee.

De taarten werden bij ons thuis geleverd op zaterdagochtend, en ze overleefden het transport naar onze ouders, waar het doopfeest plaats zou vinden.
We planden een hele verhuis, omdat we het doopsel van Juliette wouden vieren in dezelfde kerk, en met dezelfde pastoor, als waar onze huwelijkmis doorging.

Elders taart eten

Geen feestjes gepland? Geen nood! Je kan ook gewoon een stukje taart proeven bij heel wat zaken, want Marieke levert ook:

In de meeste zaken is er dagelijks taart van Marieke; in het weekend is er meer keuze. Door haar zwangerschap is er tijdelijk geen aanbod bij Vero Caffe.

Mama’s en dochters

Ondertussen weet Marieke dat ze zwanger is van een meisje, en we hebben afgesproken dat onze meisjes vriendinnetjes zullen worden, en dat ze later samen zullen spelen terwijl de mama’s taart eten. Goeie deal, toch?

Meer Chez Mariette

Instagram
Facebook

Wat doen jullie als er een feestje is? Zelf bakken? Of taart kopen?

Advertenties