20 dingen die ik graag doe (3/40)

Een tijdje terug las ik bij Prinses op de Kikkererwt een leuke blogpost: een lijstje met 20 dingen die ze graag doet, een oefening uit ‘The Artist’s Way’.
Meteen maakte ik een nieuw conceptbericht aan, dat ik vervolgens uit het oog verloor, want zo gaat dat hier tegenwoordig. Toen werd ik ook nog eens ziek, waardoor ik al meer dan al mijn skipdagen voor #40dagenbloggen opgebruikt heb. Maar kijk, ik heb mijn lijstje aangevuld, รฉn als bonus een lijstje gemaakt van andere bloggers die hun lijstje maakten. Want lijstjes zijn liefde!

Ik sta graag stil bij de kleine geluksmomentjes, maar dat zijn niet persรฉ dingen die je ook echt (bewust) doรฉt.

De bedoeling van deze lijst / oefening is dat je even reflecteert. Door naast de leuke dingen te noteren hoe lang het geleden is dat je ze voor het laatst hebt gedaan, word je ermee geconfronteerd hoe veel of weinig tijd je vrij maakt voor dingen die je leuk vindt (en die je bijgevolg energie geven).
Na het opstellen van de lijst moet je twee dingen van de lijst uitkiezen die je deze week nog wil doen.

Hier gaan we (in willekeurige volgorde, en tussen haakjes hoe lang het geleden is):

 1. Bakken en koken (gisteren)
 2. Lezen (vandaag (#nevernotreading))
 3. Minstens een halve dag helemaal alleen thuis zijn, niks moeten en de stilte horen (twee dagen geleden, helaas door ziek te zijn)
 4. Slapen, liefst ongestoord en minstens 8 uur (euhm, meer dan drie jaar geleden?)
 5. In de (moes)tuin werken (vandaag)
 6. Gaan zwemmen (bijna drie maanden geleden)
 7. Handletteren en prutsen in mijn bullet journal (meer dan 5 weken geleden)
 8. Bloggen (as we speak, maar veel te weinig)
 9. Uit eten gaan met mijn man, en bijgevolg niet zelf hoeven koken (en opruimen en afwassen) (meer dan 7 maanden geleden)
 10. Echte post versturen (een week of drie geleden)
 11. Naar de bibliotheek gaan (afgelopen dinsdag) – het liefste ga ik helemaal alleen, want boeken zoeken met een peuter aan je been is niet zo handig
 12. In real life met vrienden afspreken (gisteren)
 13. Een nieuwe recept uitproberen (bijna een maand geleden)
 14. In een nieuw notitieboek beginnen (meer dan twee maand geleden)
 15. Naar (kleinere) blogmeetings gaan (meer dan een jaar geleden)
 16. Plannen maken voor ons interieur (in mijn hoofd vandaag nog, in de praktijk is dat al even geleden)
 17. Kleuren (een maand of acht geleden)
 18. Quality time met J. en mijn man: kan een uitstapje zijn, maar evengoed samen knuffelen of boeken kijken (vandaag)
 19. Bij mijn ouders of schoonouders zijn (twee weken geleden)
 20. Wandelen in het bos, of aan zee (ongeveer twee weken geleden)

Conclusie: ik probeer veel leuke dingen te doen, maar aan de meer omvangrijke dingen kom ik – sinds de geboorte van Juliette – niet meer echt toe, behalve als ze gaat logeren bij oma en opa. Ik heb me de voorbije weken al heel vaak afgevraagd wat ik vroeger deed met de vele vrije tijd die ik toen blijkbaar moet gehad hebben :-).
Eens ik begon met het lijstje aan te vullen, kon ik makkelijk meer dan 20 dingen verzinnen…

Deze twee dingen ga ik komende week nog (proberen te) doen:

 • Handletteren en prutsen in mijn bullet journal
 • Echte post versturen (als er mensen zijn die graag snail mail willen uitwisselen, stuur maar een berichtje!)

BONUS!

Deze bloggers deelden al hun lijstje:

Edit: na het verschijnen van deze blogpost deelden ook deze bloggers een lijstje:

Wat zijn de 20 dingen die jullie graag doen?

28 gedachtes over “20 dingen die ik graag doe (3/40)

 1. Oh, ik wens je zo een ongestoorde, lange nacht toe, voorafgegaan door een gezellig, lekker etentje op restaurant met je man. Ik kan me niet voorstellen hoe ik mij zou voelen als ik al drie jaar niet meer had kunnen uitslapen (ik heb geen kinderen, valt het op? :-)).

  Like

  • Daar kijken we allebei naar uit! Een uitslaper ben ik nooit echt geweest (mijn collega’s lachen mij een beetje uit als ik zeg dat ik tot halfacht heb kunnen ‘uitslapen’, maar doorslapen, en niet onmenselijk vroeg gewekt worden (vanmorgen was het 5:14) zou al eens deugd doen. Het probleem is, en dat is bij alle jonge ouders zo denk ik, dat รฉรฉn of twee nachtjes slapen het probleem niet oplossen, omdat het een jarenlange opstapeling is van slaaptekort. We duimen dat ze snel weer wat langer wil slapen!

   Like

 2. Slaap is hier ook helaas veel te schaars, maar hoewel het in stukjes was werd ik vandaag voor het eerst in lange tijd min of meer uitgerust wakken. En voila, ik heb zelf ook nog eens kunnen bloggen met mijn eigen lijstje ๐Ÿ™‚

  Like

 3. Zo eens een nacht ongestoord kunnen slapen, lijkt me zalig te zijn. Net als een bloggersmeeting trouwens ๐Ÿ™‚ Of zo eens een hele dag ongestoord je ding kunnen doen ๐Ÿ™‚ Ik voel dat het tijd wordt om mijn eigen lijstje eens op te stellen ๐Ÿ˜‰

  Like

 4. Amai, ik weet niet of ik dat zou volhouden, zo lang met zo weinig slaap. Niet dat jij een keuze hebt, maar toch… straf dat je dat volhoudt!
  En jaaa, echte post versturen! Dat had er bij mij ook nog ingekund feitelijk (al kom ik er veel te weinig toe, ik doe het wel heel graag ๐Ÿ™‚ ).

  Like

  • Na al die maanden en jaren wordt je (lichaam) dat wel gewoon, en ik merk dat ik vaker grijp naar snelle suikers en zo als ik moe ben. Met รฉรฉn nachtje slapen zullen we niet uitgerust raken, maar we hopen wel stilaan op de fase ‘langer slapen’…
   Als je begint na te denken over dat lijstje, kan je meer dan 20 dingen bedenken hรฉ?

   Geliked door 1 persoon

 5. Oeh, snailmail. Ik wil wel, maar ik ben er momenteel totaal niet op voorbereid. Verhuizen enzo. Dus als ik iets meer tijd krijg, graag ;).

  Like

 6. Ik heb deze blogpost ondertussen al bij enkele bloggers zien verschijnen en iedere keer bedenk ik me dat ik het voor mezelf ook eens zou moeten uitschrijven. Niet persรฉ voor op mijn blog maar gewoon om er eens bij stil te staan of ik de dingen die me gelukkig maken wel vaak genoeg doe. Acht uur lang slapen is ondertussen al van voor 1997 geleden. Sindsdien moet ik er meermaals uit ’s nachts en komt er dus niets van een onderbroken nachtrust. Dat zou nochtans wel eens serieus deugd kunnen doen. Wel grappig dat ik terwijl ik de vorige zin schreef plots begon te geeuwen. ๐Ÿ™‚

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.