14 dingen waar ik een absolute hekel aan heb (12/40)

Een tijdje geleden deelde ik 20 dingen die ik graag doe. Vandaag is het nog eens tijd voor een lijstje: eentje met dingen waar ik echt een hekel aan heb.
Inspiratie voor deze blogpost vond ik onder andere bij Talitha, Evi en Joni; zij noemen het ‘pet peeves‘.

In mijn bio, die hiernaast ook staat, schreef ik al: HEEFT EEN HEKEL AAN rozenbottelthee, olijven en druiven met pitjes, regendruppels op mijn bril, rommel, kookboeken zonder foto’s en natte kattenvoeten op mijn pas gedweilde vloer.

Dit lijstje kan aangevuld worden met:

 • Op zaterdag naar de Colruyt moeten, omdat er in de week geen tijd voor was. Vooral de drukte, maar ook het feit dat er bepaalde dingen zijn die je nodig hebt, die dan net uitverkocht zijn. Urgh.
 • Strijken.
 • Altijd honger hebben / eten nodig hebben. Aan de mensen die van een vroeg ontbijt tot aan een late lunch verder kunnen: hoe doen jullie dat?!
 • Plannen die last minute volledig veranderen. Oké, soms kan dat wel eens tof zijn, maar meestal flipt mijn innerlijke zelf een beetje.
 • Dt-fouten.
 • Verkeerde interpunctie. Vóór een dubbelpunt hoort géén spatie. Vóór een komma ook niet.
 • Mensen die oordelen dat wij het toch niet lastig kunnen hebben? Want wij hebben toch maar één kindje? En ’t is dan nog zo’n brave?
 • Meerdere geluiden door elkaar. Bijvoorbeeld: mijn man die een filmpje op YouTube bekijkt, terwijl de tv op staat. (Love you!)
 • Het verkeer. Ik ben echt geen geweldige chauffeur, maar ik ken wel de verkeersregels. Ik kan dus niet tegen mensen die voorrang nemen als ze die niet hebben, en ook niet tegen mensen die in mijn gat rijden als ik 50 rijd waar je 50 mag rijden. Steek dan gewoon voorbij als je zo veel haast hebt…
 • Toetsenbordgeluiden bij mobiele toestellen.
 • Geluiden van meldingen allerhande bij mobiele toestellen (ik heb dat bewust allemaal afgezet, alleen inkomende gesprekken en sms’en geven bij mij nog geluid (en meestal zelfs alleen trillen).
 • Mensen die ezelsoren maken in boeken.
 • Moeten scrollen in mijn mailbox. Ik hou van inbox zero, maar omdat dat bijna nooit meer lukt, probeer ik het aantal nog te behandelen mails onder de 20 of zo te houden. Als het er meer worden, verlies ik overzicht.
 • Een verdwaalde papieren zakdoek in de donkere was.

Bovenstaande dingen liggen compleet en enkel en alleen aan mij, al zullen er wellicht mensen zijn die sommige puntjes herkenbaar vinden. De insteek voor deze blogpost humoristisch, ik wil helemaal niet de negatieve toer opgaan hier :-).

Zeg eens, waar hebben jullie een hekel aan?

40 gedachtes over “14 dingen waar ik een absolute hekel aan heb (12/40)

 1. Herkenbaar!! Ik haat ook geluiden door elkaar… zoals radio laten aanstaan en tv aanzetten!
  Altijd honger hebben, hear ya! Ik haal het ook nooit tot de middagpauze.
  Ezelsoren in boeken.
  Hier staan ook alle meldingen uit, behalve sms en telefoon!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat van die interpunctie: ik ben al zo oud dat ik in de dactyloles heb geleerd om voor en na een : en een ; een spatie te laten. Na een punt kwamen zelfs twee spaties. Je kunt dat nog zien in de eerste berichten van mijn blog. Nu probeer ik daarop te letten maar soms doen mijn vingers nog hardnekkig hun goesting 😁.
  Voor de rest veel herkenbaarheid bij jouw ergernissen.

  Like

  • Ja, dat is bij mijn moeder ook. Die heeft ook geleerd om een spatie voor en na een dubbelpunt te plaatsen en blijft dat dus ook doen. Maar ik snap het ook wel, als dat er indertijd zo ingedrild is, is het ook moeilijk dat weer te veranderen. Wie weet welke dingen ik nu doe die binnen 20 jaar anders gedaan moeten worden 🙂
   Ik herken mij vooral heel hard in al die geluidjes. Bij mij staan ook alle mogelijke meldingen af. En mensen die het geluid van hun toetsenbord aan laten staan, aaaaargh!

   Geliked door 2 people

 3. Ik denk dat ik het lijstje ongeveer kan overnemen maar bovenaan staan toch het verkeer (omwille van dezelfde reden die jij opgeeft) en het feit ‘dat wij het toch niet zo lastig kunnen hebben met zo’n braaf kind’. En nu even diep in -en uitademen! 😉

  Like

 4. Dat is duidelijk, geluid! Maar ik herken het ook zeker en vast! Ik ben soms doodop aan het einde van de dag… gewoonweg van de hele dag te filteren. Verschillende geluiden door elkaar vragen dan ook heel veel energie. Ik probeer er dan hetgene uit te filteren dat ik moet/wil horen. En altijd honger, check! Mijn collega’s zeggen vaak dat ze me de hele dag door zien eten. En dt-fouten, check check!

  Like

 5. Toetsenbordgeluiden bij mobiele toestellen, echt, wie doet er dan nu, we zijn 2019 he 😉 Bij mij staat ook alle geluid af, enkel trilsignaal.
  Hier alleen maar op zaterdag naar de Colruyt en ik kan bevestigen dat het afzien is.
  Ik heb ook heel de dag honger maar slecht gezind word ik alleen als ik niet kan eten 😉

  Wat zo nog allemaal? Geen zitplaats op de trein, idioten in het verkeer (vooral agressief rijgedrag, te snel rijden), luizenalarm op school, slechte communicatie, natte voeten als het regent, mensen die belletje trek spelen (i kid you not).

  Like

 6. Inbox onder de 20 is ook altijd mijn streefdoel en meestal lukt dat nog redelijk, maar de laatste weken was het toch echt een uitdaging. Maar sinds vandaag weer gelukt, dus ik hoop dat ik het zo kan houden.

  Like

 7. Mensen die ‘men’ schrijven in plaats van ‘mijn’ zoals ‘men auto’ of NOG ERGER ‘me auto’. Aaaaahhhh, de teloorgang van de beschaving!
  boertigheid in het algemeen, of dat nu in de auto is of in de winkel
  Dingen die uit de afwasmachine komen en niet proper zijn
  en zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

  Like

 8. Ooh hier zitten heel veel herkenbare dingen tussen! Het wordt tijd dat ik er zelf ook nog eens over schrijf 🙂 Ah een tip voor dat ontbijt & late lunch: sinds ik van mijn diëtiste een nieuw ontbijt mee kreeg slaag ik er wel in om het een paar uur vol te houden. Ik maak tegenwoordig ’s ochtends een mugcake van banaan, havermout en ei met fruit erbij. En dat vult wel enorm hard 🙂

  Like

   • Ik heb een supereenvoudig recept, want ’s ochtends vaak niet veel tijd om ontbijt te maken: je neemt een rijpe banaan & plet die, voegt een eitje toe, drie lepels havermout en vervolgens een minuut of drie in de microgolf. Daarna voeg ik zelf wel nog wat vers fruit toe om er bij te eten. En in het weekend chocoladedruppels voor het in de oven gaat, want dan mag het al eens iets meer zijn 🙂 Dat eitje is misschien een moeilijke, maar ik denk dat er wel recepten bestaan met vervangende producten hoor!

    Geliked door 1 persoon

 9. Amai, zo herkenbaar (toch de meeste). Ik flip ook praktisch altijd op geluidjes, dat heeft een naam namelijk misofonie. Het enigste wat ik soms toch doe is per ongeluk ezelsoren maken.

  Like

 10. Eigenlijk vind ik dit soort posts soms even leuk om te lezen als geluksmomenten vermits er ook hier veel herkenning wordt opgeroepen. Waarschijnlijk heb ik een nog grotere hekel aan afstoffen en komt strijken pas wat later op dat lijstje te staan. Meerdere geluiden door elkaar vind ik zelf ook niet fijn. Of televisie op de achtergrond terwijl ik probeer te lezen. Vroeger kon ik dat negeren maar nu lukt me dat niet meer. Kwetsende uitspraken vind ik ook verschrikkelijk. Bijvoorbeeld wanneer mensen iets zeggen in de aard van ‘Prijs jezelf gelukkig dat je geen kinderen hebt dan heb je tenminste tijd voor elkaar en voor je hobby’s’ terwijl het niet hebben van kinderen geen bewuste keuze is en het feit dat ik meer leestijd heb als ouders dat gemis niet kan wegtoveren.

  Like

 11. Ik denk dat wij zussen zijn 😀
  Behalve dan het strijken; misschien kan ik uw strijk doen in ruil voor taart?
  (sommige mensen zouden schrijven: u strijk. Oooo de horror!)

  Like

  • Hihi! Ik zou met plezier taart bakken als iemand mijn strijk doet, maar we hebben gelukkig een poetsvrouw die heel graag (en goed) strijkt. Na een halfjaar afwezigheid komt ze volgende week eindelijk terug. Je kan niet geloven hoe blij ik ben 🙂
   En inderdaad, fouten tussen u en uw, of die en dat. Gruwel!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.