Vegan Summer Fest 2017 in 6 beelden

Vorige week zondag was het de derde editie van Vegan Summer Fest, voor de tweede keer op rij in ArtCube in Gent. Tijd voor een verslagje!

Vorig jaar was ik er niet bij, dus de locatie was nieuw voor mij. In tegenstelling tot de eerste editie is de locatie héél ruim, met zowel plaats binnen als buiten, en een ruimte parking (die toch wel snel vol stond). Plus: fietsenrekken!

Ik was er rond openingstijd, 11 uur, en dan al was er veel volk. Maar dat viel nog mee, zeiden sommige mensen die er vorig jaar waren. Drukte is niet echt aan mij besteed, en toen ik naar huis vertrok was ik blij dat ik er al vroeg was, want hoe later op de dag, hoe meer volk er toekwam.

Buiten stonden er vooral foodtrucks, en binnen waren er ook heel wat stands met eten, en shops en infostands. Ik was een beetje overrompeld door het grote aanbod, en wist niet goed waar te beginnen. Keuzestress, of ook wel: luxeproblemen.

Eigenlijk vond ik de mensen nog leuker dan het eten. Ik zag er heel wat ‘oude bekenden’ terug, maar ook enkele medebloggers en lezers hier spraken me aan. Een beetje vreemd, maar wel leuk! Het eten was natuurlijk ook wel top, maar ik ben helemaal niet meer mee met de vegan scene; ik behoor zo’n beetje tot de ‘oude garde’.

Maar goed, keuzes maken dus. Veel dingen kan je in Gent ook eten of drinken, dus ik wou gaan voor de dingen waar ik enkel toen de kans toe had. Maar overal stonden lange rijen, dus dat bemoeilijkte het kiezen nog. Uiteindelijk koos ik voor een saté met pindasaus van V-BOX (heerlijke pittige pindasaus!), een chorizo-cheeseburger van Le Seitanist (serieus, waarom worden die burgers niet massaal overal verkocht?!) en een ijsje (pistache + speculoos) van Bar Italiano. Er waren nog véél andere dingen die ik wou proeven, maar ik had geen zin in een overvolle maag als ik nog een eind moest fietsen, en had het een beetje gehad met de drukte. Sowieso staan er nog enkele to-proef-dingen op mijn lijstje, met zo’n beetje bovenaan de freakshakes van V-BOX.

Eén van de leukste winkels vond ik TAK. Deze shop van Vanessa en Heiko heeft (nog) geen webshop, maar er is enkel een fysieke winkel in Marke (bij Kortrijk). Ze verkopen er heel wat lekkere dingen, maar de twee hebben ook een enorm goed oog voor mooie dingen (ze hebben een architecturale vorming), en Haiko houdt (ook) enorm van handletteren. Producten die je niet overal vindt, samen met een mooie presentatie: helemaal mijn ding!

Ik kocht ook enkele dingen, al heb ik me wel nog kunnen beheersen :-). De buit: een stuk speculoostaart van Miss Frangipane (op aanraden van één van de lezers hier had ik zelf potjes mee, toptip!), chocolade, mooie postkaartjes en edelgistvlokken van bij TAK, spread van Wonky en het boek van Tobias Leenaert.

Op Vegan Summer Fest waren er ook lezingen; ik was vooral benieuwd naar die van Tobias, maar die was maar om 17 uur en dat was echt te laat voor mij, omdat ik een babysit had geregeld. Jammer, maar misschien een volgende keer. Eerst zijn boek eens lezen!

Gingen jullie naar Vegan Summer Fest? Wat vonden jullie ervan, en wat proefden of kochten jullie?

Advertenties