Count your blessings #1

Stephanie van Miss Pixie’s blog lanceerde een tijdje geleden een nieuwe bloguitdaging: de Perfect?-challenge. Gebaseerd op het gelijknamige programma van Karen Damen wil Stephanie, samen met andere bloggers of instagrammers, op zoek gaan naar hoe we onszelf en ons leven nog een beetje perfecter kunnen maken. Aan de hand van een enquête die ze opstelde, werd voor elke week van juli en augustus (7 in totaal) een (vooraf vastgezet) thema gekozen. Tijdens de week (startend op maandag) geef je je eigen invulling aan de challenge, en op zondag kan je erover bloggen.

Ondertussen is gebleken dat niet elke challenge mij ligt, maar dat is niet erg. Graag wil ik ook nog even benadrukken, naar aanleiding van een reactie van Prinses, dat het ‘perfecte’ voor mij niet het belangrijkste is. Dat ik een perfectionist ben, is een feit, maar met de challenge ga ik op zoek naar manieren om het leven gemakkelijker, georganiseerder, … te krijgen. Niet perfect is ook goed :-).

Hierbij een overzicht van de challenges van de afgelopen weken:

1. Over hoe opruimen rust in je hoofd brengt
(2. Elke dag yoga)
3. Over mijn blogplanner / Bullet Journal / lijstjesschriftje
(4. Een weekje zonder…)
5. Productiviteits-challenge
(6. Elke dag 15 minuten lezen – aan deze challenge heb ik wel meegedaan, maar ik lees sowieso elke dag minstens 15 minuten, en ik wist niet wat ik daarover meer moest schrijven dan #nevernotreading en #duusthartjesvoorboeken)

Challenge 7: Grattitude-challenge

Al eerder zag ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik al vaak heb gedacht: dat moet ik ook eens doen. En zie hier: het is zover. Ik heb er zelfs een aparte categorie van gemaakt, om mezelf een beetje te verplichten er een nieuwe rubriek van te maken.

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven. Al een tijdje schrijf ik ze in mijn agenda, maar nu deel ik ze hier ook!

met Juliette op bezoek bij moetje en pépé, en oma en opa ♥ speelgoed waar ik als kind mee speelde, nu opnieuw zien opduiken bij mijn ouders ♥ een opgeruimde berging ♥ koken met groenten uit onze en mijn broer zijn moestuin ♥ Juliette die steeds vaker prentenboekjes uit de kast haalt en erin bladert, of ons ‘vraagt’ om ze samen te bekijken of voor te lezen ♥ verse soep in de frigo op het werk, gemaakt door collega F., met een courgette uit onze tuin ♥ iedereen die ons helpt sparen met de vitamini-stickers van Delhaize, waardoor we ondertussen alle 8 de knuffels al hebben ♥ het enthousiasme van Juliette als ze haar ‘nieuwe’ badspeeltjes kan uitproberen (ik kocht ze – nog helemaal in de originele verpakking – op een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond) ♥ knutselspullen die ik anders weg zou gooien meenemen naar de crèche, en de verzorgsters superblij zien omdat ze het goed kunnen gebruiken ♥ de rust en het groen in onze buurt, heerlijk om te wandelen en fietsen ♥ samen met mijn schoonbroer brainstormen over en uitwerken van het cadeau voor het huwelijk van de andere schoonbroer binnenkort ♥ een bezoekje aan de kapper ♥ koken voor meerdere dagen, waardoor sommige avonden echt veel rustiger verlopen ♥ zo veel vrienden en oude bekenden terug zien op Vegan Summer Fest ♥ aangesproken worden door een collega-blogger op Vegan Summer Fest ♥ 14 maand en 11 kg later nog altijd met Juliette in de draagzak wandelen, en merken dat ze er nog altijd rustiger van wordt ♥ mijn man die na een weekend bij zijn broer en beste vriend de lekkerste tomaatjes meebrengt

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

26 gedachtes over “Count your blessings #1

 1. Wat een leuke rubriek.

  Ik heb mijn eigen momentjes even opgeschreven.

  * het moment dat we deze week binnenkwamen in de nieuwe ruimte in ons huis en de net geïnstalleerde inbouwkast konden bewonderen.

  * toen mijn zoon daarnet minutenlang zijn hoofdje op mijn schouder liet rusten.

  * urenlang op een Antwerp terras zitten, gin tonic drinken en bijbabbelen met een dierbare vriendin.

  * elke keer dat ik een nieuwe inschrijving voor BlogAcademie zie binnenkomen.

  Like

 2. Leuk om te lezen, ik heb ook al vaak gedacht om daar over te bloggen. Ik schrijf wel dagelijks 3 blessings op 🙂
  Mijn gelukjes waren stilte omdat de buurvrouw met blaffende hond op reis was, genieten van de boerenbuiten in de westhoek, het flow tekenboek, mijn hondjes zien rennen en spelen,…

  Like

 3. Die gelukslijstjes zijn echt leuk hé. Zowel om samen te stellen (én er bij stil te staan) als om ze bij anderen te lezen. Ik hield mijn persoonlijke geluksmomentjes vroeger dagelijks bij in een notitieboekje, nu noteer ik er maandelijks enkele in mijn bullet journal. Leuk trouwens om dat speelgoed van Juliette meteen te herkennen. Daar heb ik vroeger zelf ook nog mee gespeeld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.