Bessenmuffins

Dit recept maakte ik vorig jaar al eens klaar. Ik fotografeerde de muffins, maar deed er verder niks meer mee. Omdat de muffins echt wel heel erg lekker zijn, deel ik het recept graag met jullie!

bessenmuffins-fiekefatjerietjes

NODIG

(voor 12 muffins)

  • 100 gram speltmeel
  • 75 gram havermout, gemalen tot een fijn meel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel
  • 125 ml amandeldrink
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl chiazaadjes + 2 EL water
  • 2 tl agavestroop
  • 125 gram pecannoten, grof gehakt
  • 75 gram blauwe bessen (mag diepvries)

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het speltmeel met het havermeel en voeg er bakpoeder, zout en kaneel aan toe.
Plet de bananen en doe er de amandeldrink bij. Voeg er het chaizaadmengsel en de agavestroop aan toe en meng goed.
Voeg het droge en het natte mengsel samen, meng goed, en roer er de noten en bessen doorheen.
Verdeel het deeg over muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: gebaseerd op dit recept van Hapjes Princes

Voelen jullie de zomer al? 🙂

Advertenties