Plantaardige paaseitjes

Als je plantaardig eet, of melkproducten moet vermijden, kunnen bepaalde feestdagen of momenten tijdens het jaar minder leuk zijn. Pasen en Sinterklaas gaan gepaard met heel wat snoepgoed, en chocoladekonijnen en -eieren vinden die je wil/mag eten kan een moeilijke opgave zijn.

Wij houden van pure chocolade. In de meeste supermarkten vind je pure holle paaseieren zonder melkproducten; vorig jaar kocht ik bij Lidl zelfs kleine pure eitjes met hazelnootvulling. Het is kwestie van een beetje te zoeken en etiketten te lezen.

Maar dan ontdekte ik Confiserie Jonas. Nuja, ontdekte, ik volg Jonas al langer op social media, maar het kwam er nu pas van om zijn producten te kopen. Ja, kopen, want ik kocht alles wat jullie hieronder zien zelf. Kwestie van de kleine, ambitieuze, zelfstandige te steunen :-). Jonas vertelde me dat hij nu nog chocolade aankoopt in het buitenland om te verwerken, maar dat hij zo snel mogelijk zelf chocolade wil maken in zijn atelier. Om grotere omzet te genereren heeft hij grotere machines, en dus ook meer ruimte nodig. En dat alles kost geld natuurlijk…

Kleine eitjes met hazelnootvulling

De kleine paaseitjes zitten verpakt in een zakje van 100 gram (dat zijn ongeveer 12 kleine eitjes). De eitjes zijn een mix van pure, ‘melk’- en witte chocolade. De vulling is een heerlijk romige hazelnootcrème. Ik proefde al de witte en de ‘melk’chocolade: yum!!!

Hierbij wil ik graag een verzoekje doen aan Jonas voor volgend jaar: witte eitjes met mokkavulling. Wie weet gaat hij de uitdaging aan… Ik zal alvast de eerste klant zijn!

Holle paaseieren

De holle eieren kun je ook in de drie ‘kleuren’ kopen. Ik besloot ze alledrie uit te proberen. Tot nu toe proefde ik het witte en het ‘melk’chocolade-ei. Het ei in ‘melk’chocolade vond ik lekker, maar het witte ei was nóg lekkerder! Wel vrij zacht van textuur, en een lekkere vanillesmaak.

De holle eieren worden als mix verkocht, maar bij een online bestelling kan je bij opmerkingen ook vermelden dat je vb. drie witte eieren wil :-).

Waar kopen?

Je kan natuurlijk rechtstreeks bij Jonas bestellen (via de webshop, of afhalen in Oudenaarde). De holle eieren kon je tot voor kort niet online bestellen, omdat het gevaar op breken te groot is. Nu heeft Jonas een verpakking gevonden waarmee met wel lukt :-).
Verkooppunten zijn er ook: in Mechelen bij Kabas, in Gent bij Mie Vie (waar ik ze kocht) en Ohne, in Luik bij GoVeg. In Nederland kan je bij Shopzuiver terecht.
En bij Madam Bakster kan je kleine eitjes en holle eieren kopen die suikervrij zijn (deze lijn is exclusief voor Madam Bakster geproduceerd).

Confiserie Jonas

Jonas startte zijn bedrijfje in 2010 als een zelfstandig bijberoep. Het begon vooral met pralines en suikerwaren, en in 2014 begon hij alles plantaardig te maken. Vandaag is pralines en allerhande ander lekkers maken het hoofdberoep van Jonas (er wordt dus nog heel wat meer gemaakt dan enkel paaseieren!).

Alles wordt ambachtelijk in het atelier in Oudenaarde gemaakt, maar ze hebben grote plannen om grotere hoeveelheden te produceren en internationaal te gaan verkopen. Ik wens hen alle succes toe, en maak graag een beetje reclame hier voor lekkere vegan chocolade. Want ik weet dat jullie ook graag vegan chocolade eten. Dus hup, ge moest al aan ’t shoppen zijn!

Confiserie Jonas op Facebook
Confiserie Jonas op Instagram

Nog meer paaseitjes shoppen? Lees dan zeker ook eens de blogpost van Silke!

Kenden jullie Confiserie Jonas al? Welke paaseitjes vinden jullie het lekkerst?

22 gedachtes over “Plantaardige paaseitjes

  1. Ik kocht er ook de sintchocolade :). (mijn zoon is allergisch aan melk, en ik was mee op dieet ivm de borstvoeding). De paaseitjes hadik nog niet, maar ik vind de melkchocoladepralines met karamel heel lekker 🙂

    Like

  2. Goed gevonden!
    Ik eet graag puur, maar de kinderen willen liever melk en wit. Niet makkelijk om daar een vegan variant van te vinden, dus dank voor het uitzoeken.

    Like

  3. Ik vind het jammer dat volgens de verpakking er wel sporen van melk kunnen inzitten, wat het voor mensen met een allergie toch niet mogelijk maakt ze te eten.
    Wel zien ze er lekker uit, en waarschijnlijk ook lekkerder dan de Milka-stuff 🙂

    Like

    • Nja, ik denk dat er o-ve-ral sporen van melk en noten in kan zitten… Dat is omdat er dezelfde machines voor gebruikt worden. Dat zal opgelost raken als Jonas zijn eigen atelier heeft, waar enkel en alleen nog vegan dingen worden gemaakt 🙂

      Geliked door 1 persoon

  4. Jammer dat er dan toch weer ‘sporen’ van melk in kunnen zitten. Zelfs dat kan mijn dochter nl niet verdragen. We hebben haar al een keer naar de eerste hulp moeten brengen omdat ze dingen had gegeten waar op stond dat het lactosevrij was en waar achteraf dus sporen in bleken te zitten. 2 dagen aan de morfine vanwege ondraaglijke pijn. Ik vind dat producten wettelijk verboden zou moeten worden dat ze lactosevrij genoemd worden als ze sporen van melk kunnen bevatten. Dit is nl zoooooo frustrerend.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.