Mijn eerste experiment met suikervrij gebak!
Nuja, suikervrij, ik had er eventjes niet bij stilgestaan dat er ook suiker zit in pure chocolade…
Dus eigenlijk is dit maar een half experiment. Uiteraard kan je de chocoladestukjes ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen door rozijntjes en/of walnoten.
Vandaag heb ik enkele nieuwe kook- en bakboeken besteld en ‘k ben hier en daar wat aan het lezen op ’t net.
Er volgt zeker meer suikervrij gebak! Maar dan echt :-).
NODIG:
(voor 12 muffins)
210 gram tarwebloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/4 tl zout
80 ml agavestroop
sap van 1 grote sinaasappel
zeste van 1 sinaasappel
80 ml olie
1/2 tl vanille
1/3 à 1/2 cup stukjes pure chocolade OF rozijntjes EN/OF walnotenstukjes
WERKWIJZE:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinplaat met papiertjes.
Zeef in een kom bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
Voeg er de sinaasappelzeste aan toe en meng.
Meng in een ander kommetje stroop, olie, sinaasappelsap en vanille.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed. Roer er de chocoladestukjes door.
Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en bak ze vervolgens 18 à 20 minuten op 180°C.
Smakelijk!
Dankjewel Sophie! Super!! Eindelijk ook gebakjes zonder al die plaksuiker! En over dat stukje chocolade gaan we nu niet vallen hé! 🙂 Keep up the good work! Anntje
LikeLike
Ze zien er heel lekker uit. Mijn grootmoeder eet al een tijd geen geraffineerde suiker meer dus dit is super voor als ze langskomt. Ga ik dus zeker eens proberen!
Waar koop je baksoda? Ik zie het soms staan in recepten, maar heb het nog niet gevonden (wss zoek ik niet goed genoeg :-))
LikeLike
Ik heb ze net gemaakt, met rozijntjes 🙂
’t Is wel eventjes wennen (maar ik denk dat het eerder aan de afwezigheid van sojamelk dan aan de afwezigheid van suiker lag), maar ze zijn zeker geslaagd en smakelijk!
Ik ben benieuwd naar de volgende resultaten van het geëxperimenteer 🙂
LikeLike
wow, zonder suiker en zonder sojamelk!
Benieuwd welke boeken je hebt besteld?
LikeLike