Sinaasappelmuffins met Chocoladestukjes

Mijn eerste experiment met suikervrij gebak!
Nuja, suikervrij, ik had er eventjes niet bij stilgestaan dat er ook suiker zit in pure chocolade…
Dus eigenlijk is dit maar een half experiment. Uiteraard kan je de chocoladestukjes ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen door rozijntjes en/of walnoten.
Vandaag heb ik enkele nieuwe kook- en bakboeken besteld en ‘k ben hier en daar wat aan het lezen op ’t net.
Er volgt zeker meer suikervrij gebak! Maar dan echt :-).

NODIG:

(voor 12 muffins)

210 gram tarwebloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/4 tl zout
80 ml agavestroop
sap van 1 grote sinaasappel
zeste van 1 sinaasappel
80 ml olie
1/2 tl vanille
1/3 à 1/2 cup stukjes pure chocolade OF rozijntjes EN/OF walnotenstukjes

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinplaat met papiertjes.

Zeef in een kom bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
Voeg er de sinaasappelzeste aan toe en meng.
Meng in een ander kommetje stroop, olie, sinaasappelsap en vanille.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed. Roer er de chocoladestukjes door.

Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en bak ze vervolgens 18 à 20 minuten op 180°C.

Smakelijk!

Advertenties