Chocolade-pindarepen met kokos

NODIG:

(voor een 12-tal vierkantjes)

100 gram pindakaas
120 ml agavestroop (of ahornstroop)
1 tl vanille-essence
60 ml sojamelk (of amandelmelk)
75 gram cacaopoeder, gezeefd
1/2 tl zout
6 rijstwafels
50 gram geroosterde pinda’s (ongezouten), in stukjes gehakt
een handvol geraspte kokos, om te bestrooien

WERKWIJZE:

Bekleed een bakvorm (van ongeveer 20 x 30 cm) met bakpapier.
Doe de pindakaas, stroop, vanille en sojamelk in een steelpannetje en breng op een zacht vuur aan de kook. Roer goed zodat alles mooi gemengd is.
Voeg het zout en het cacaopoeder toe en roer goed (voeg niet alles ineens toe anders gaat het klonteren).
Breek ondertussen de rijstwafels in kleine stukjes en doe ze in een kom. Giet het pinda-chocolademengsel erbij en roer tot alles goed met het pinda-chocolademengsel is bedekt. Meng er nu ook de stukjes pinda door.
Spreid het mengsel uit in de bakvorm en druk goed aan. Bestrooi met de geraspte kokos en druk lichtjes aan zodat de kokos blijft kleven.
Plaats deze lekkernij in de koelkast en wacht enkele uurtjes tot het is opgesteven (voor de ongeduldigen: het kan ook even in de diepvries, dan gaat het sneller :-)).

Smakelijk!

Advertenties