NODIG:
(voor een 12-tal vierkantjes)
100 gram pindakaas
120 ml agavestroop (of ahornstroop)
1 tl vanille-essence
60 ml sojamelk (of amandelmelk)
75 gram cacaopoeder, gezeefd
1/2 tl zout
6 rijstwafels
50 gram geroosterde pinda’s (ongezouten), in stukjes gehakt
een handvol geraspte kokos, om te bestrooien
WERKWIJZE:
Bekleed een bakvorm (van ongeveer 20 x 30 cm) met bakpapier.
Doe de pindakaas, stroop, vanille en sojamelk in een steelpannetje en breng op een zacht vuur aan de kook. Roer goed zodat alles mooi gemengd is.
Voeg het zout en het cacaopoeder toe en roer goed (voeg niet alles ineens toe anders gaat het klonteren).
Breek ondertussen de rijstwafels in kleine stukjes en doe ze in een kom. Giet het pinda-chocolademengsel erbij en roer tot alles goed met het pinda-chocolademengsel is bedekt. Meng er nu ook de stukjes pinda door.
Spreid het mengsel uit in de bakvorm en druk goed aan. Bestrooi met de geraspte kokos en druk lichtjes aan zodat de kokos blijft kleven.
Plaats deze lekkernij in de koelkast en wacht enkele uurtjes tot het is opgesteven (voor de ongeduldigen: het kan ook even in de diepvries, dan gaat het sneller :-)).
Smakelijk!
Hoi ik had een vraagje … ik heb dit recept gemaakt maar als ik de aangegeven hoeveelheid sojamelk en cacao gebruik bekom ik echt een dikke pasta… Is dit de bedoeling of moet het mengsel meer vloeibaar zijn ? Ik heb dus meer melk toegevoegd met als resultaat dat het niet echt goed stevig werd wanneer ik het in dekoekkast zette… maar ik twijfelde aan de pasta omdat er op het recept staat ”het mengsel ”…
Maar de smaak is fantastisch 🙂 alleen wou ik eens horen of het dus weldegelijk een dikke pasta moet zijn …
Groetjes
LikeLike
hoi,
het moet inderdaad een dikke pasta zijn, het stijft op in de koelkast.
Sorry voor de verwarring…
LikeLike
[…] hét recept voor fans van pindakaas, chocolade en kokos, een recept van Fiekefatjerietjes […]
LikeLike