365 vragen | september

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?

Vandaag was de eerste schooldag van Juliette, dus ik heb eigenlijk vooral voor haar gezorgd: afzetten aan de schoolpoort, haar ophalen bij de bel en samen de dag overlopen en onze weg zoeken in huiswerk en de aanpassingen van het lager onderwijs.
’s Avonds ging ik – zoals wekelijks op donderdagavond – naar de yogales, dat was mijn uurtje me-time vandaag.

2. Welke band zou je graag live eens zien?

Eigenlijk ga ik niet zo vaak naar concerten (die vind ik te luid en te druk), maar Ed Sheeran zou ik wel eens graag live zien/horen. Maar dat is geen band natuurlijk :-).

3. Wat is de laatste foto op je telefoon?

Eentje van een knutselwerk dat ik naar een vriendin stuurde.

4. Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.

Oh, dat zijn er heel veel, en die komen vaak naar boven als ik door mijn fotoalbums blader (een activiteit die Juliette trouwens ook heel leuk vindt). Spontaan denk ik aan: sneeuwmannen maken, bij mijn nichtje gaan logeren, mama en mémé die heerlijke desserts en vieruurtjes maakten, op woensdagnamiddag naar de bibliotheek gaan, … Zo kan ik nog veel dingen bedenken :-).

5. Naar welke plek zou je nu het liefste gaan en waarom?

Goh, reizen is iets wat we altijd graag doen, en aan elke plek is wel iets fijns. Onlangs had ik nog een gesprek met papa over reizen; hij vindt dat reizen iets is voor mensen die niet thuis kunnen zijn of niet graag thuis zijn, maar dat vind ik niet helemaal kloppen. Wij zijn héél graag thuis, en gaan graag op vakantie in eigen land maar ook verder weg. Elke plek heeft zijn eigenheden, en door op andere plekken te komen leer je ook zo veel bij. Maar om terug te keren naar de vraag: NU zou ik het liefste naar een rustige, stille plek in de natuur gaan. En dat hoeft niet persé ver weg te zijn.

6. Wat is het laatste dat je zelf maakte?

Twee dagen geleden knutselde ik met enkele vriendinnen de doopsuikercadeautjes voor het kindje van mijn beste vriendin in elkaar. Vandaag maakte ik ook eten klaar; je kan deze vraag natuurlijk op verschillende manieren interpreteren.

7. Welke opmerking van iemand anders zal je altijd bijblijven?

Een vriendinnetje van Juliette (die aan enkele dingen allergisch is) dat zegt – en blijft zeggen – dat ik zó’n lekkere taartjes kan bakken.

8. Heb je van iets een ideaalbeeld in je hoofd? Welk?

Dat ik een goeie en ‘aanwezige’ mama ben en blijf voor Juliette, en dat ze altijd het gevoel mag hebben dat ze met alles bij mij terecht kan.

9. Welke serie kijk je?

Momenteel kijken we op Netflix naar Suits, en op tv naar o.a. Chantal. Allebei helemaal anders, maar allebei op hun eigen manier heel goed.

10. Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

Met zelf ouder worden heb ik nog niet zo veel problemen, al merk ik wel dat sommige dingen moeilijker gaan dan vroeger (ik kan vb. veel minder goed tegen onderbroken nachten of minder slaap), maar ik ben meer bezig op één of andere manier met het ouder worden van onze ouders.

11. Welke app gebruik je het vaakst?

Instagram en WhatsApp.

12. Wat bestel je in de frituur?

Bij de Frietketel: een kleintje met vegetarische stoofvleessaus en vegan tartaar, met vegan bitterballen.

13. Waar spaar je voor?

Voor een systeemcamera. Nog altijd geen verdere research gedaan naar welk model ik zou willen, maar ik zou heel graag wat vaker mooiere foto’s maken. Een goeie smartphonecamera is ook een optie, maar ook daar heb ik nog geen verdere research naar gedaan. Alle tips zijn welkom!

14. Wat wil je deze maand nog graag doen?

Het boek waar ik in bezig ben (Borsten en eitjes) uitlezen.

15. Wat was de grootste uitdaging de voorbije dagen?

Rust vinden, en een antwoorden vinden op onbeantwoorde vragen.

16. Wat zijn op dit moment de 3 meest belangrijke dingen?

Ons gezin, mijn gezondheid en onze f(r)amily.

17. Hoeveel dichte vrienden heb je?

Sommige mensen zeggen me dat ik veel vrienden heb, en er zijn inderdaad wel verschillende ‘kringen’. Maar dichte vrienden: een 5-tal denk ik. Ik weet met wie ik wat voor soort dingen kan bespreken, en bij wie ik waarvoor terecht kan. En omgekeerd is dat ook zo denk ik, want vriendschap gaat altijd in twee richtingen. Door de jaren heen zijn vriendschappen wel veranderd/verschoven, en gaan die meer mee in de levensfase waarin je zit. Zo zijn mama’s van vriendinnen van Juliette ook wel vriendinnen geworden, en heb ik zelden of geen contact meer met mensen uit mijn opleidingen.

18. Wat irriteert je?

Kruimels op de grond, en regendruppels op mijn bril (en beslagen brilglazen als je van buiten naar binnen gaat). Middenvakrijders, bestuurders die niet pinken, bestuurders die 115 of 110 rijden op het tweede of derde vak van de autostrade. En nog wel wat dingen :-).

19. Hoe zou je je leven omschrijven op dit moment?

Ehm, als een kantelmoment of zo? Na een ontslag om economische redenen ligt alles open (maar dat maakt het daarom zeker niet makkelijker). Dus ook een zoektocht dus.

20. Wat was het laatste wat je in je eentje deed?

Gaan wandelen.

21. Wat zou je doen als je nergens bang voor zou zijn?

Ik ben niet iemand die grote risico’s neemt of gekke dingen doet, dus wellicht wordt het dan iets zeer avontuurlijks, of uit een vliegtuig springen of zo.

22. Hoe zit je me-time eruit?

Alleen gaan wandelen, naar de yogales gaan, lezen. Ik zou het nog veel vaker (vóór alle ‘moetjes’) moeten inplannen, maar ik doe het veel te weinig.

23. Hoeveel tattoos heb je?

Geen. Misschien wil ik er ooit wel eentje, daar ben ik nog niet over uit. Ik vind ze wel mooi bij anderen, en vind bepaalde stijlen ook heel erg mooi, vooral de heel fijn getekende.

24. Hotel of kamperen?

Zeker weten hotel. Kamperen is minder mijn ding: niet zo comfortabel, veel onbekende geluiden, vaak te koud, een soort van gevoel van onveiligheid, … Glamping kijkt me misschien wel eens leuk om te doen, maar voor mij is (basis)comfort op vakantie wel een must.

25. Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Dat kan ik me niet meer herinneren.

26. Wanneer was je voor het laatst in de natuur?

Eergisteren maakte ik een wandeling in het bos. Groot voordeel van onze woonplaats: op 10 minuten wandelen bevinden we ons in de natuur (in het bos, of langs het water).

27. Wat heb je gepland voor de komende maand?

Nog niet zo heel veel, maar wel gezinstijd tijdens de herfstvakantie.

28. Waar denk je met weemoed aan terug?

Onlangs had ik het er nog met een vriendin over, hoe het tijdens onze studententijd was. Dat onze enige zorg was studeren en examens doen, en hoe alle andere zorgen er niet waren (of door iemand anders werden opgenomen). Op dat moment zelf besef je dat niet, maar achteraf gezien is studeren toch best een zorgeloze tijd.

29. Waar ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?

Goh, ik heb niet één interesse, maar heel veel verschillende: persoonlijke groei, koken en bakken, literatuur en boeken, … Elke dag ben ik wel iets aan het lezen of luisteren om bij te leren. Levenslang leren/lezen dus!

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Vandaag ben ik trotse meter geworden van het kindje van mijn beste vriendin. Tiebe moet zijn metje vanaf nu dus delen met de kleine C., en ik vind het zo’n ongelofelijke eer dat ik deze rol mag opnemen!

Advertentie

23 gedachtes over “365 vragen | september

 1. Ai, Fieke, jammer om te lezen van je ontslag (ik loop mogelijk achter door onregelmatiger te lezen). Goede moed met de zoektocht naar (een) nieuw pad(en)!

  Like

  • Je hebt niks gemist hier, want ik deelde er nog niks over tot nu toe. Ik weet ook niet of ik er nog iets over zal delen of niet eigenlijk. ‘k Heb alles even laten bezinken (dat was echt nodig, want het was zeer plots en onverwacht), en nu op naar iets nieuws!

   Like

 2. Oei, ik heb precies iets gemist, ik had geen idee dat je ontslagen bent. Had je het zien aankomen? Ik hoor van vrienden dat er, ondanks de moeilijke omstandigheden, momenteel nog wel werk is hoor. Hopelijk vind je iets dat helemaal bij je past.

  Like

 3. Zo boeiend en zoveel dingen waarbij ik spontaan ‘iets’ of denk en wil antwoorden.

  Ouder worden! Zo herkenbaar, ik merk zelf ook wel dat ik ouder word, maar ik denk ook meer aan het ouder worden van mijn ouders. Mijn mama kan nu nog alles (met een korreltje zout), maar ja, ze wordt toch ouder en daarom stel ik me nu toch wel vaker de vraag: ‘wat als…?’.
  De camera… ik ben ook benieuwd. Ik probeer mijn best te doen om mooie foto’s te nemen van pralines, maar toch droom ik stiekem van betere fotos. Al ben ik er nog niet uit of een systeemcamera of een andere camera daar verbetering in zal brengen (en het dus niet gewoon aan mezelf ligt). Met mijn gsm (een iPhone) zijn de foto’s momenteel wel cava van kwaliteit. En ik hoor ook dat veel ligt aan de nabewerking (en dit kan ik ook al niet). Dus ik ben benieuwd. (Trouwens het idee van de systeemcamera heb ik bij jou gesprokkeld).
  Oesje, kantelmoment. Niet eenvoudig, hopelijk vind je snel iets waarin je je kan smijten, je boeit…., zonder dat het te zwaar wordt. En ja, ik dacht ook dat ik iets gemist had, blijkbaar niet de enige!

  Like

  • Dankjewel voor je reactie!
   De vragen zorgen ervoor dat je stilstaat bij dingen waar je anders niet meteen bij stilstaat, en alleen daarom is het al boeiend om ze in te vullen vind ik.
   Ik volgde ooit een cursus digitale fotografie, en daarin leerden we dat goeie foto’s maken vooral aan de persoon aan de knoppen ligt, en niet aan het soort toestel (of de materiële waarde ervan). Je moet dus wel een beetje de instellingen kennen, maar met een smartphone gebeuren veel dingen automatisch he. Ik vind jouw foto’s trouwens wel heel goed hoor :-). Het voordeel van een smartphone is dat die je sowieso altijd al bij hebt, de meeste mensen zijn niet dagelijks op stap met een extra camera. Ik heb een spiegelreflexcamera (al meer dan tien jaar of zo), maar dat is zo’n gedoe en gewicht om die mee te nemen. Op dat vlak is een systeemcamera ‘beter’ (lees: lichter en compacter), maar de investering is niet min natuurlijk. Al kan je er wel alle instellingen naar diafragma en sluitertijd instellen, wat je met een smartphone niet kan.
   Ik had nog niet eerder iets gedeeld over mijn ontslag, vooral omdat ik het zelf moest verwerken. Het kwam hard aan, ook al ligt het niet aan mijn kennis/talenten. Misschien kunnen sommige mensen de knop omdraaien en zich meteen in iets anders storten, bij mij heeft dat wat meer tijd nodig…

   Like

 4. Wat fijn om te lezen! Die camera & telefoon staan hier ook op het verlanglijstje, maar ik ga daar eerst nog wat centjes voor moeten sparen vrees ik want amai al die dingen zijn duur geworden zeg. En wat heerlijk dat je opnieuw meter werd! Ik stuur ook nog wat extra virtuele knuffels jouw richting uit en hoop dat je antwoorden vindt op die vragen, maar gun jezelf daar ook tijd voor, want het is niet niks waar je door moet. X

  Like

  • Werkelijk álles is duur geworden, helaas… Dankjewel voor de knuffels!
   Na de geboorte van Juliette kreeg ik een kaartje van een vriendin waar ‘alles komt altijd goed’ op staat, en dat hangt hier boven mijn bureau. Words to live by :-).

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik blijf dit een mooie rubriek vinden! 🙂 Je vraag i.v.m. systeemcamera’s zet me aan het denken. Misschien dat ik toch een blogje begin op mijn professionele website. Sowieso is het advies en de bedenkingen te veel om hier uit te schrijven in een commentaar!
  Veel virtuele knuffels!

  Like

 6. Eens zien of het bij deze blogpost wel lukt om een reactie te posten. Ik loop natuurlijk al een hele poos achter met het bijlezen van mijn blogfeed dus misschien is de reactie-termijn gewoon verstreken. Dit is echt zo’n post die ik steeds graag lees. Ondertussen denk ik dan bij meerdere zaken dat ik er op moet reageren en tegen dat ik bij het reactieveld ben aangekomen ben ik – uiteraard – al weer vergeten wat ik nu weer juist wilde posten. Dat averechtse geheugen werkt nog steeds tegen. Het voordeel van de achterstand is wel dat je ondertussen een nieuwe job hebt gevonden en ik hoop heel erg mee dat ze jou én je persoonlijke inzet daar wel ten volle appreciëren.

  De laatste foto op mijn gsm is van de twee geboortekaartjes die ik deze middag heb geknutseld voor zowel mijn neefje als het zoontje van manlief zijn neef. Ik heb heel fijne herinneringen aan de keer dat ik samen met één van mijn beste vriendinnen de doosjes geboortesuiker voor haar zoontje mee in elkaar heb gestoken en ik ben niet voor één specifiek iets aan het sparen maar ben wel van plan om me misschien een beetje (misschien zelfs een beetje veel) te laten gaan wanneer ik later dit jaar naar Londen ga. Boeken, Harry Potter spulletjes, lekkere thee, daar lekker eten, … Ik kijk er al naar uit.

  Like

  • Volgens mij kan je altijd reageren op blogposts, tenzij de blogger reacties bewust afzet. Af en toe krijg ik nog eens een reactie op blogposts van jaren geleden, en deze is ook gewoon aangekomen.
   Deze rubriek vond ik ook een heel leuke om in te vullen, maar na een jaar heb ik er ook wel weer genoeg van. Ik zal dus geen herhaling doen dit jaar.

   Londen is écht iets om naar uit te kijken! Ik kijk al uit naar je (blog)verslagen van de trip, maar hoop natuurlijk vooral dat je lijf niet al te veel tegenwerkt…

   Like

   • Daar ben ik zelf ook op aan het hopen. Ondertussen zijn zowel het hotel als de treintickets én de tickets voor de Harry Potter Studio Tour geboekt. Dus het komt plots weer een pak dichterbij. Zo fijn om daar naar uit te kijken. Al ben ik inderdaad net als jij heel erg aan het duimen dat het lichaam die periode wat liever wil zijn zodat ik er volop van kan genieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.