Linkjesliefde #15

Vroeger, toen ik alleen maar recepten deelde, las ik bijna uitsluitend foodblogs. Een paar jaar geleden ben ik breder beginnen bloggen, en samen met die wending ontdekte ik ook heel wat andere blogs. Ondertussen is, naast zelf bloggen, andere blogs lezen ook één van mijn favoriete bezigheden geworden. 

In deze nieuwe rubriek deel ik leuke / interessante / aangrijpende / grappige / … blogposts (of andere media) van de afgelopen tijd, want sharing is caring!

Blijkbaar is deze rubriek er eentje die ik snel uit het oog verlies. De vorige Linkjesliefde dateert van eind februari, dus het belooft een lange lijstje te worden. Maar dat is niet erg, want we houden allemaal van lijstjes, toch?

♥ Beginnen doen we met één van de vaste waarden: Lieselotte. Zij blogt zowel op Shout your heart out en Minimaliese en ik ga op beide plekken heel graag lezen. Lieselotte heeft trouwens ook een podcast, en die is zeker een extra vermelding waard. Een van de blogposts die ik in de kijker wil zetten is er eentje over nee zeggen.

♥ En dan nog maar eentje van Lieselotte: over jezelf niet op de laatste plaats zetten en ook wel een beetje haar liefde voor de teksten van Tourist Le MC.

♥ Josefien is ook zo’n topper. Haar blogpost over mildheid verdient absoluut een plekje in deze lijst.

♥ Samaja heeft het over onpopulaire gedachten, die onder bloggers precies toch heel herkenbaar zijn.

♥ Dat Tiny het hart op de juiste plaats heeft, daar was ik al van overtuigd. Maar nu ze ook haar beste beentje voorzet in de gevangenis, krijgt ze van mij nog meer bewondering!

♥ Hilde geniet van de kleine dingen en houdt van fotografie, en dat resulteert in prachtige luchtenfoto’s!

♥ Jep, Lesley, ik heb dat ook! De hele blog van Lesley is eigenlijk een aanrader, ’t is met momenten zeer grappig ook!

♥ Van de blog van Kelly ben ik grote fan, maar de download die ze maakte voor haar veertigste verjaardag is van lekmeliptje!

♥ Prachtige combinatie van woord en beeld bij Liese, alweer.

♥ Een van de dingen waar ik zo van hou op de blog van Hilde is de oprechtheid waarmee ze schrijft, en over de kleine en mooie dingen van het leven (ook als het férm tegen zit). In deze rubriek deelt ze dingen waar zij van houdt, en behalve dat er veel dingen herkenbaar zijn, krijg ik er vooral een warm gevoel van!

♥ De blogs van Kristien lees ik bijna allemaal, maar deze over hoe dromen toch niet altijd uit komen raakte bij mij wel de gevoelige snaar.

♥ Mama ben ik dan zelf wel geworden, maar ik heb géén idee hoe ik dat zonder mijn mama zou moeten doen. Helaas zijn er mama’s die hun mama moeten missen, en daar is Isabelle er eentje van. Ja, ik heb geweend bij het lezen van deze blogpost…

♥ Iemand al eens gehoord van een introvert hangover? Ik had er geen idee van dat er een woord bestaat voor dit gevoel, maar Samaja legt het heel herkenbaar uit!

Over de kracht van stil(te). Weer spijkers met koppen van Hilde!

Over opladen en platte batterijen, door Lieselotte.

♥ Een beetje zelfmotivatie door Irene, met deze helpende gedachten.

♥ Dames en heren, we hebben een mannelijke blogger in ons midden, en wat voor één! Ik leerde de blog van Robin kennen via Lieselotte, en daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor. Robin schrijft over gelijkgestemden, en ik ben er behoorlijk zeker van dat hij een vaste waarde zal worden in deze rubriek. En terecht!

♥ Mieke schrijft over hoe het moederschap toch veel gemeen heeft met een rollercoaster.

♥ Regelmatig passeren er leuke columns op de blog This is how we read, en deze over sneukelen trok toch wel heel erg mijn aandacht.

♥ Geen blog, maar wel een geweldig interessant artikel over perfectionisme, getipt door Robin.

♥ Dat ik een fan zou zijn van podcasts, dat had ik een jaar geleden niet kunnen denken. Bij Sanne kan je altijd veel inspiratie opdoen, maar in deze blogpost deelt ze haar inspiratie voor podcasts voor kinderen. Nog niet geprobeerd, maar de link is bewaard!

♥ Waarom de blog van Robin zo’n aanrader is? Hij schrijft over authenticiteit, kwetsbaarheid en burn-out. En ook over schaamte, want dat ligt dicht in de buurt.

Liesbet houdt van boeken, maar ook van lijstjes. En als je die twee samen gooit, dan krijg je een superleuke blogpost!

Wat gaan de mensen zeggen? Dat zinnetje spookt door het hoofd van Lieze, en niet alleen door dat van haar.

♥ En nog een mooie van Lieze: over dat buikgevoel.

♥ Een mooie om mee af te sluiten: Nina maakt niet alleen prachtige dingen, maar ze schrijft ook prachtige teksten, zoals dit pareltje.

Wat is de leukste / interessantste / aangrijpendste / grappigste / … blogpost die jullie de afgelopen tijd lazen?

Advertentie

25 gedachtes over “Linkjesliefde #15

 1. Dankjewel voor de lieve vermelding. Je stuurde alvast één iemand door die even moest lezen wat ik schreef. Dat zijn dan al 2 gevoelige snaren!
  En nu: linkjes lezen en nieuwe blog ontdekken!

  Like

  • Heel graag gedeeld! Sharing is caring, en als door één klein paragraafje andere mensen even geïnspireerd of geraakt worden als ik, en als zo leuke blogs wat meer bezoekers krijgen, dan is dat alleen maar leuk!
   Veel leesplezier bij de collega’s :-).

   Geliked door 1 persoon

 2. Dankjewel voor de linkjesliefde Fieke! xxx Ik neem me telkens voor om meteen de andere blogposts in je lijstje te gaan lezen maar meestal komt dat er niet van omdat ik nog een blogfeed-achterstand aan het bijlezen ben. Misschien moet ik die feed binnenkort maar eens grondig opkuisen en zien of er ruimte is om wat nieuwe (voor mij alleszins) bloggers te gaan volgen.

  Like

  • Er zullen zeker blogs bij zitten die jou ook aanspreken, maar ik begrijp je volledig wat de achterstand betreft. Ik lees graag veel bij andere bloggers, maar soms is er zo veel en is het zo overweldigend. En er komen zo veel nieuwe leuke blogs bij. Het gaat om keuzes maken, want álles lezen lukt helaas niet…

   Geliked door 1 persoon

 3. Heel fijn om mijn blog hiertussen te zien verschijnen. Dank je wel Sofie. Tussen die andere blogs zitten er zeker ook waar ik veel herken. Heel inspirerend, dit x.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.