Count your blessings #16

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog.

Hiervan werd ik de afgelopen weken een beetje gelukkiger:

heel veel boekenlijstjes op blogs die ik volg ♥ alleen boodschappen doen ♥ naar de Colruyt gaan op vrijdagavond, om de zaterdagrush te vermijden ♥ een zelfgemaakte kroon van J. krijgen voor mijn verjaardag ♥ verjaardagspost van mama ♥ voor het eerst terug fietsen na mijn val ♥ ‘Perfect’ van Ed Sheeran op de autoradio horen ♥ bed en boek om 21 uur (of vroeger) ♥ een opgeruimde keuken na een kookmarathon ♥ een klik hebben met een ‘nieuwe’ psycholoog / loopbaancoach ♥ de juf van J. blij kunnen maken met een hele zal vol lege wc-rollen ♥ een pompoen krijgen van de schoonouders en nog eens pompoencurry maken ♥ Juliette-knuffels ♥ samen tiktak kijken ♥ een zeldzaam kleuterdutje, waardoor ik ineens nog eens ongestoord kan bloggen ♥ een nieuw plantje ♥ een bezoekje aan de bib en de ontdekking van Kamishibai (vertelplaten voor kinderen) ♥ na het koken het groenafval nog kunnen wegbrengen naar het compostvat in de tuin (want: de dagen worden langer!) ♥ geen gaatjes bij de jaarlijkse tandartscontrole ♥ lunchen op Valentijn dankzij een compensatiedag ♥ complimenten op mijn nieuwe bril ♥ een leuke blogdate met Katrien in Hasselt (ik moet daar nog eens over bloggen) ♥ nog meer blogdates inplannen (wat zijn die bloggers toch zo’n fijne mensen!) ♥ veel leestijd op de trein naar en van Hasselt ♥ me-time dankzij een verjaardagsfeestje van één van de kindjes uit de klas van J. (ze beginnen er vroeg aan…) ♥ voor heel even mee zijn met de was, strijk en kuis ♥ de zon zien opkomen als ik op het werk aankom (roze lucht!) ♥ ONZE POETSVROUW DIE TERUG IS ♥ onze poetsvrouw tout court ♥ nieuwe boeken kopen en korting krijgen met een boekenbon

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

30 gedachtes over “Count your blessings #16

  1. De kleine gelukjes van de dag: thuiswerk met een tas soep ’s middags (overschotje) – dat het pas begon te regenen nadat ik weer binnen was na een fietstochtje richting school – dat fietstochtje tout court – blogjes lezen tijdens de middagpauze – Felix die stoffer en blik bovenhaalt om zijn eigen boeltje op te ruimen na het ontbijt 🙂

    Like

  2. Oh ja, Ed Sheeran – helemaal fan sinds een jaar of 2. Klein gelukje: zelf Ed Sheeran of iets anders opzetten en meezingen en de kinderen die dan zeggen dat het fijn is dat ik zoveel zing en dat ik mooi kan zingen (een kinderhand is gauw gevuld🙂). Of de dochter die opmerkt als Thinking Out Loud opstaat en ik niet meezing: mama, normaal zing jij toch altijd mee met dit nummer? (en ik die me dan betrapt voel, want ze heeft gelijk, maar tis mijn dag niet dus er wordt niet meegezongen).

    Nog een klein gelukje: samen met de kinderen naar LikeMe kijken en ik die dan meezing met de liedjes (er is een kronkel in mijn brein die veel teksten van Vlaamse liedjes van buiten kent, ongeacht of ik ze goed vind of niet).

    Fijn, jouw lijst!
    En ook benieuwd wat ‘keppe doen’ juist wil zeggen.

    (en ik mail je nog! – heb spijt dat het me nog niet gelukt is)

    Like

    • Meezingen doe ik enkel als ik alleen ben, want ik kan écht niét zingen…
      LikeMe: daar hoorde ik al zo veel over. Ik ken het helemaal niet eigenlijk. Mis ik iets?
      ‘Keppe doen’ is dus knuffelen. En geen verontschuldigingen nodig voor het mailtje!

      Like

  3. Ik word telkens opnieuw blij van dit soort lijstjes. En blogdates zijn inderdaad super leuk. Ik zie dat voorstel om een keer met ons drietjes af te spreken he-le-maal zitten. Ik ben momenteel van een geluksmomentje aan het genieten. Manlief zocht daarnet Cornflake girl van Tori Amos op en liet nadien de Sonos verderspelen waardoor ik hier nu het ene na het andere fijne nummer hoor. De laatste tijd luister ik steeds minder naar muziek maar vroeger was het net omgekeerd. Tori Amos was toen één van de artiesten waar ik heel veel naar luisterde en ook al is het de laatste tijd heel slecht gesteld met mijn geheugen gek genoeg ken ik blijkbaar nog heel wat lyrics van toen uit het hoofd. Vooral die van de nummers op het album From the choirgirl hotel.

    Geliked door 1 persoon

    • Ik maak werk van een mailtje binnenkort, voor de blogdate!
      Fijn, die muziek! Dat is iets wat al een hele tijd op een laag pitje staat hier. Thuis heb ik het liever stil (hoewel ja, met een kleuter in huis is het zelden stil), en naar muziek luister ik nu enkel in de auto. En als ik thuis ergens naar luister, zijn het vooral podcasts. Muziek zou wat meer aan bod moeten komen, want het is wel ontspannend hé 🙂

      Geliked door 1 persoon

  4. hoera voor poetsvrouwen! Ik heb het vier maand zonder moeten stellen. Net in de drukste periode van het jaar! En zalig die “keppe doen”. 🙂 (de slinger maar ook de activiteit!)

    Like

  5. Zo leuk dat ik een van je geluksmomentjes kan zijn. Onze blogdate was dat zeker ook voor mij! En die met Liesbeth moeten we zeker regelen, misschien wel na Corona 😉.

    Like

  6. oh ben ook fan van vroeg in bed kruipen als ik er nood aan heb. Dat kan zo deugd doen om naar je lichaam te luisteren en zorgen dat je die broodnodige rust terug krijgt. Lezen in bed doe ik wel zelden of eerder nooit.

    Like

    • Ja, zeker in deze tijden (vroeg opstaan, want die eerste uren van de dag voor de kleuter wakker wordt zijn de productiefste) is de slaap echt noodzakelijk. Bij mij moet er al iets echt mis zijn als ik niét lees voor ik ga slapen :-).

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.