Count your blessings #17

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog.

Sinds de vorige Count your blessings zijn het vreemde weken geweest. Weken waarin het vaak moeilijk was, en waarbij ik het soms allemaal niet meer wist. Toch ben ik mijn kleine gelukjes blijven neerschrijven, want die lichtpuntjes allemaal samen zien staan zorgen voor instant happiness. Hiervan werd ik de afgelopen weken een beetje gelukkiger:

gepoetst huis (vorige keer schreef ik dat ik blij was dat onze poetsvrouw terug was, maar dat was van korte duur door Corona – toch nog altijd een klein gelukje, ook al moet ik het nu weer even zelf doen) ♥ mooi weer en veel zon ♥ langere dagen ♥ anderhalf uur in stilte kunnen werken ’s morgens vroeg ♥ propere tuin (meestal toch, want: the never ending story of onkruid) ♥ een egel in winterslaap ontdekken in de tuin ♥ nieuwe stickers ♥ mama heeft nu ook WhatsApp ♥ Juliette kreeg een oude koptelefoon van Bart, zodat het nu stil is als ze op de tablet filmpjes kijk en ik een boek wil lezen ♥ kinderboeken ruilen met de buren (uiteraard op veilige afstanden) ♥ veel praatjes aan de voordeur / op straat (ook met de nodige veilige afstanden) ♥ ontdekken hoe fijn het is dat we in een wijk wonen, en dat veel vriendjes van Juliette dus in de buurt wonen – véél tekeningen en knutselwerkjes in de bus krijgen, én ook zelf gaan droppen ♥ echte post, véél echte post ♥ veel bakken en uitdelen aan de buren ♥ gebakjes van de buren krijgen ♥ de eerste keer groenten uit eigen tuin / serre eten: spinazie, sla, radijsjes ♥ koriander die plots tevoorschijn komt in de tuin, zonder die (dit jaar) zelf gezaaid te hebben (er zijn dus wel degelijk voordelen aan de tuin te laten verwilderen vanaf augustus) ♥ uren kleuterspeelplezier met kartonnen verpakkingen van aangevraagde stalen voor het werk (we negeren hierbij even het feit dat ze enkele uren eerder een nieuwe doos duplo kreeg en dat na een kwartier beu was omdat we niet konden helpen omdat we moesten werken) ♥ ontdekken dat J. ook gek is op boekjes, stiften, stickers, … ♥ nieuw blad bij de Monstera, en bloemen aan de aloë vera ♥ voor de eerste keer dit jaar aardbeien eten ♥ voor de eerste keer dit jaar asperges eten ♥ voor de eerste keer dit jaar rabarber eten (eigen kweek, en vers uit de tuin) ♥ weg moeten voor het werk en plots even stilte ervaren in de auto en op kantoor ♥ een zeer herkenbare quote op Facebook die zorgt voor de nodige humor ♥ leuke nieuwe webshops ontdekken, en daar toevallig spullen vinden waar je al jaren naar op zoek bent ♥ Bart die gaat fietsen met J., waardoor ik even de broodnodige stilte en rust kan ervaren ♥ dat wij het – los van de drukte en de tien miljoen ballen – toch best goed hebben met ons drietjes: we babbelen veel, en ook dom doen en lachen komt héél veel aan bod #topteam ♥ een mailtje krijgen van één van mijn nichtjes, dat ze graag mijn blog leest en zich vaak herkent in dingen die ik schrijf (hoi, S.!) ♥ leuke reacties van jullie op deze blogreeks ♥ mailtjes van mama, met mooie teksten of vertelsels allerlei of zelf ineen geknutselde powerpoints voor J. (ja, mijn mama kan dat!) ♥ veel wandelen, en veel achter fietsende kleutertjes lopen, wat zorgt voor een verbeterde conditie ♥ een superlief mailtje van bloglezeres Els ♥ één van onze buren, die een reactie achterliet op mijn blog

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

28 gedachtes over “Count your blessings #17

 1. De eerste keer aardbeien dit jaar, ook hier. En ze waren lekker! Morgen gaat de echtgenoot terug naar de winkel, ik weet alvast wat ik ga vragen om mee te brengen 🙂

  Like

  • Detail Shop, een interieurwinkel met webshop. Ik denk dat je ook fan zal zijn, maar ik sta niet in voor de gevolgen als je ernaartoe surft. ’t Is maar dat je ’t weet :-).
   Ik vond er trouwens een kandelaar, die ik ombouwde tot bruidsboekethouder. Dat staat nu onder een stolp in onze hal, in plaats van in een kartonnen doos op zolder.

   Like

 2. Ooh rabarber.. Mmmm…. Ik heb de eerste asperges ook al gehad en dju toch, ’t waren er goeie. Merci trouwens om mij het schopje onder mijn kont te geven waardoor ik nu terug ben beginnen bloggen! Hiephoi.

  Like

 3. Ik heb mijn ‘kleine gelukjes’-artikel enorm verwaarloosd de afgelopen tijd. Ik vind het net als jij soms moeilijk in deze chaotische periode om de lichtpuntjes te blijven onthouden. Ik denk dat ik er echt eens werk van moet maken en dat ik er wel deugd van ga hebben om ze eens allemaal op te lijsten!

  Like

 4. Zo fijn om jouw geluksmomentjes te ontdekken. Ik heb zelf ook enorm van de extra post genoten. Sinds die quarantaine heb ik meer post ontvangen dan anders. Zoveel zelfs dat ik hier ondertussen twee linten heb opgehangen zodat ik de kaartjes daar aan kon bevestigen vermits onze dressoir anders echt te druk werd. Wel grappig hoe snel je dat gewoon wordt want als de postbode nu een paar dagen niets bijheeft voelt het vreemd aan terwijl het anders normaal zou zijn. 🙂 Maar al die lieve woorden en kaartjes waren zeker geluksmomenten voor mij. Het feit dat ik vorige week van één van de specialisten te horen kreeg dat ik mits enkele voorzorgsmaatregelen wel eens kan gaan wandelen is dat ook. Net zoals het Harry Potter mondmasker dat mijn moeder voor me maakte en het feit dat het geplande darmonderzoek geannuleerd werd waardoor ik het pas in de zomer moet laten doen. Daar zie ik immers niet naar uit. Maar verder gewoon ook het feit dat we gezond zijn en onze vrienden en familie ook, dat we in ons tuintje kunnen gaan zitten wanneer het mooi weer is, dat ik morgen eindelijk jouw Chocolade hazelnoottaart een keer ga uitproberen, …

  Like

 5. Wat een fijne reeks! Ik word instant goed gezind door jouw kleine gelukjes. En vele zijn herkenbaar. Eerste keer aardbeien eten, eerste keer asperges eten, kinderboeken ruilen, het moment dat je huis gepoetst is (niet het poetsen zelf), het mooie weer van de afgelopen weken, veel stoepbezoekjes, eigen baksels krijgen vrienden uit de buurt,… Ik ga dat ook beginnen opschrijven, al is het maar om zelf terug te lezen wanneer ik een opsteker nodig heb.

  Like

 6. Leuk dat je zoveel gelukjes hebt. Oh ja, dat halfuurtje eens moederziel alleen zijn is heerlijk! Ik vlucht soms naar de douche om dat toch 10 minuutjes even te kunnen ervaren. :p

  Like

 7. Oh waw, eind april al zelfgekweekte groenten! Ik moet duidelijk écht sneller in gang schieten 🙂
  En bloemen op een aloë vera, dat ga ik eens opzoeken hoe die er uit zien, supertof dat dat gelukt is!

  Like

  • Het was papa die ons aangeraden had om eerder te starten, omwille van de zandgrond bij ons. Duidelijk met succes, maar we hebben ook wel geluk gehad dat het weinig gevroren heeft in het voorjaar.
   De bloemetjes zijn heel fijn en wit, op een hele lange steel. Vroeger had ik er zelden, maar ik heb sommige planten eens van plaats verwisseld en bij sommige is dat echt een gigantisch succes!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.