#kookboekweek | oktober 2019 | Honger! (2)

Bon, even een inhaalbeweging ‘kookboekweekblogs delen’ doen!
In 2019 werd er niet elke maand van #kookboekweek gedaan, maar dat is niet erg. Ik veranderde het concept ook een klein beetje: ik kook nu een volledige maand uit één boek, in plaats van één week per maand. Dat geeft me minder stress, en ik kan meer recepten uitproberen.

In oktober van 2019 kookte ik voor de tweede keer uit Honger! van Kim Leysen (oftewel: Mme Zsazsa) – het eerste kookboekweekverslag kan je hier lezen. Waarom ik voor de tweede keer dit boek koos? 1) ik vind het een geweldig fantastisch super de max kookboek en 2) ik wou ook eens recepten uitproberen tijdens een ander seizoen.

Verder ga ik niet meer al te veel over dit boek vertellen, want overtuigd waren jullie al sinds de vorige blogpost, ja toch?

Winterlasagne (p. 71)

Deze heerlijke lasagne is met spinazie, pompoen en venkel, en is afgewerkt met zonnepitten en pompoenpitten bovenaan. Een heerlijke combinatie! Best wat werk om te maken, maar ik stopte enkele porties in de diepvries om later nog van te genieten (spoiler: ze zijn ondertussen alweer op).

Kleurige granensalade (p. 127)

Af en toe heb ik het zitten: heel veel zin om gezonde en lekkere slaatjes te maken om mee te nemen als lunch naar het werk. Deze was een topper, en naast lekker en makkelijk zijn er ook tal van variaties mogelijk.

Vergetengroentenrisotto (p. 133)

Risotto is altijd lekker, maar deze was heel, heel lekker. Ik maakte ‘m met wortel en pastinaak, maar een beetje anders dan in het boek, want ik roosterde de groenten in de oven. Geroosterde groenten, what’s not to like?

Gele, geroosterde bloemkool (p. 215)

En nu we het toch over geroosterde groenten hebben: oké, dit was ECHT LEKKER! Met de kikkererwten, met het sausje, met rijst voor erbij. Mjammie!

***

Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Dubbel hoera deze keer voor Evi, want sinds mijn vorige update deelde zij twee kookboekweekblogs:

***

Disclaimer: ik kreeg dit boek toegestuurd als recensie-exemplaar, maar ook omdat ik recepten heb getest voor het boek. Ik kocht het boek dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening. Want hoe kan je nu niét enthousiast zijn over dit boek?!

Honger!
auteur: Kim Leysen

uitgeverij: WPG Uitgevers
240 blz.
€ 24,99

***

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je meedoet, dan vul ik dit aan in het lijstje van de volgende #kookboekweek!

17 gedachtes over “#kookboekweek | oktober 2019 | Honger! (2)

  1. Ik kook eigenlijk quasi nooit uit een kookboek. Soms consulteer ik wel eens het boek van de boerinnenbond, maar anders is het uit het hoofd, filmpjes van dagelijkse kost of gerechtjes uit magazines van supermarkten zoals AH of Delhaize…
    Je gerechtjes zien er wel super lekker uit! Zo mooi gefotografeerd ook.

    Like

  2. Aan kookboekweek ga ik niet meedoen, maar ik heb me wel voorgenomen om nog eens wat meer van de receptjes te maken die ik bijhoud. Ik steek die in een kaft maar veel komen er daarna nooit meer uit.

    Like

  3. Dat is en blijft een geweldig goed boek he 🙂 Ik kook er ook regelmatig eens uit. Ik ga dit jaar ook eerder van kookboekmaand doen dan week trouwens 😉

    Like

  4. Mmm, ik krijg hier echt goesting van! 🙂
    Ik wil al langer nog eens mee doen met kookboekenweek, maar het komt er de laatste tijd zo weinig van. Teveel aan mijn hoofd en dan val ik terug op “standaard”gerechten. Nu ja, dat komt wel weer 🙂

    Like

  5. ooo, die met die bloemkool moet ik nog eens maken! Ik deed het al eens met van dat Turks brood erbij, maar dat is zo’n gedoe om te gaan kopen. Rijst is dan veel makkelijker!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.