ouderzonden #2 – Avaritia

Bloguitdagingen, dat vind ik meestal wel tof. Dit jaar lanceren Romina en Annelore #ouderzonden: gedurende zeven weken schrijven zij, samen met heel wat andere bloggers, over de zeven hoofdzonden, maar dan toegepast op het ouderschap.
Even heb ik getwijfeld om mee te doen aan deze challenge, want confrontatie en persoonlijk en al, maar toen dacht ik: foert. Voor de andere deelnemers is het net hetzelfde, en dat groepsgevoel onder bloggers is hartverwarmend!

#2 – AVARITIA (hebzucht – gierigheid) 
Wat zou je nooit delen met je kind? 

Delen, dat is iets wat ik vrij vaak moet doen hier. Als ik banaan eet, wil J. ook. Als ik aan het koken ben, wil zij ook. En als we taartjes eten, wil ze ook altijd proeven. Als het om eten gaat, heb ik er weinig probleem mee om te delen.

Maar toch zijn er enkele dingen die ik liever niet deel:

  • Spullen: ik zorg graag goed voor mijn spullen, en sommige dingen zijn (nog) niet veilig in die kleine verwoestende peuterhandjes. Denk aan: smartphone, laptop, … Denk ook aan: (kook)boeken (alles met niet-kartonnen blaadjes), stiften en potloden, … Heel vaak moet ik zeggen: “Nee, afblijven, dat is van mama!”. Als J. groter wordt gaan we haar zeker ook leren dat ze zorgzaam met alles moet omgaan, en als ze groot genoeg is zal ik mijn spullen wel delen. Ik weet nog goed hoe ik onder de indruk was van de tekendoos van mijn papa vroeger!

  • Tijd: mijn dochter is zalig, en ik breng graag tijd met haar door. Samen boekjes bekijken/lezen, en alles om ons heen even vergeten. Maar toch geniet ik van de rust als ik alleen ben. Ik heb echt nood aan tijd zonder haar; dat maakt van mij een betere mama. Rust en stilte, een feestje voor de introverte mama!
Advertentie

7 gedachtes over “ouderzonden #2 – Avaritia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.