Vegan MoFo 2014 #9: Favoriete kookboeken

Na de favoriete blogs van gisteren, vandaag een berichtje over mijn kookboeken. Op de foto hierboven zie je mijn kookboekenkast (hoera voor het upcyclen van oude kastjes!), een alfabetische lijst kan je HIER zien. Niet alle boeken zijn plantaardig, maar ze zijn wel allemaal vegetarisch.

Mijn kookboekenkast is eigenlijk niet echt geordend. Al vaak zag ik op blogs dat mensen hun kookboeken sorteren op kleur, of alfabetisch op titel, maar bij mij staan de ‘algemene’ boeken links en de dessertboeken rechts. Dat werkt prima :-).

Natuurlijk vind ik niet alle boeken even goed en heb ik mijn favorieten. Hieronder mijn 5 favoriete kookboeken:

vegan cupcakes take over the world

veg!

veggie voor starters

Chloe's Vegan Desserts

chloe's kitchen

Binnenkort wordt mijn kookboekenkast nog wat aangevuld, enkele nieuwe boeken zijn onderweg. Binnenkort meer daarover!
En het is ook uitkijken naar eind september, want dan komt het nieuwe boek van Chloe Coscarelli uit: Chloe’s Vegan Italian Kitchen!

Wat zijn jullie favoriete kookboeken? Welk boek vinden jullie een aanrader om zeker aan te schaffen?

12 gedachtes over “Vegan MoFo 2014 #9: Favoriete kookboeken

 1. Mijn boekenkast staat ook helemaal door elkaar. Alleen vegetarisch bij vegetarisch en vegan bij vegan en een apart vakje voor de meest recente boeken 🙂 Ik wil ze wel graag een beetje op grootte bij elkaar hebben, dat wel.
  Ik ben erg benieuwd naar Chloe’s Vegan Italian Kitchen!

  Like

  • Ik moet toegeven dat ik ook niet zo vaak dingen uit boeken maak, zeker het laatste jaar niet. Het is vaak zo druk dat het snel moet gaan, en dan vallen we vaak terug op klassiekers op ons favorietenlijstje…

   Like

 2. Het is geen mooi boek, maar ik vind het handboek ecologisch koken van VELT een belangrijk boek in mijn kast. Omdat het start met een uitgebreide voedingsleer. Jammer is wel dat het vlees- en visgerechten bevat en dat niet alles vegan is (ik ben zelf niet volledig vegan, maar ik vind het wel een streven).
  Er is ook zo’n dessertenboekje van Leybaert, ‘Verrassende desserts in 30 minuten’. Dat vind ik erg leuk, omdat er veel vegan opties in staan en ook dingen die je niet moet bakken (ik slaag er eerlijkgezegd niet in een ‘mooi’ cakeje op tafel te zetten) en het is allemaal relatief simpel. Maar ook hier weer wat teleurstelling omdat het meer vegan had gekunnen, makkelijk zelfs.

  Like

  • Dat boek ken ik niet, misschien toch eens lenen in de bib. Dat dessertenboekje heb ik al in mijn handen gehad, maar niet gekocht omdat het mij niet echt de moeite leek (en ik al veel vegan bakboeken heb). Ik zal eens een ‘mooi’ cakeje voor je maken!

   Like

 3. Dat kookboek van VELT is idd een aanrader (nu gewoon onder de titel “lekker ecologisch”), ik heb er al veel lekkere dingen uit klaargemaakt. Vlees en vis staat er weinig in en van de meeste veggie gerechten kun je wel een vegan alternatief verzinnen.

  Ik kijk ZO graag in andere mensen hun kookboekenkast 🙂 We hebben precies veel dezelfde kookboeken want het grootste deel van de covers komen me bekend voor ;-). Bij mij staat alles door elkaar, ik heb ook een paar boeken met vleesgerechten maar die gaan binnenkort de deur uit. Niet allemaal, want uit veel daarvan haal ik wel wat inspiratie. Mijn lievelingen zijn al de boeken van Isa, maar ook Veggie voor starters vind ik een leuke.

  Like

  • De leukste kookboeken vind ik ook die van Isa en zo. Kookboeken met vlees en vis heb ik niet, maar soms haal ik wel inspiratie uit recepten met vlees en vis uit tijdschriften.
   Lekker Ecologisch ga ik eens checken dan!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.