Vegan MoFo #9: Moussaka

Een van mijn lievelingsgerechten! Zeker de dag erna, als de smaken goed in elkaar zijn doorgedrongen! Mmmmmmmmmm!


Het receptje is voor 4 personen.

Schil 8 middelgrote aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Kook ze gaar in ruim gezouten water. Giet af en zet opzij.
Snijd 3 aubergines in dunne plakken en meng ze in een grote kom met wat olijfolie en provençaalse kruiden. Grill ze in de oven op 200° (ongeveer 30 minuten).
Stoof 1 fijngesnipperde ui aan samen met twee teentjes knoflook. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en provençaalse kruiden. Voeg er 1 in kleine blokjes gesneden courgette aan toe. Bak even tot de courgette zachter wordt. Voeg 1 bakje tofugehakt toe en bak even mee. Voeg 1 blik tomatenstukjes toe en 1 bokaal tomatensaus. Kruid met peper en zout.

Maak in een ovenschotel laagjes met tomatensaus, aubergine en aardappel.

Bedek het geheel met een bechamelsaus, gemaakt van sojaboter, tarwebloem en ongezoete sojamelk. (Ik maak die altijd ‘op het gevoel’, dus weet daar geen exacte hoeveelheden van…) Kruid met peper, zout, nootmuskaat en wat groentebouillonpoeder. Je kan er ook gistvlokken door mengen. Voor een krokantere korst kan je de bovenkant ook bestrooien met paneermeel, of met fijngemixte nootjes.

Een halfuurtje bakken in een voorverwarmde oven op 180°C!

Smakelijk!

6 gedachtes over “Vegan MoFo #9: Moussaka

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.