Frisse rabarbercrumble

Deze frisse rabarbercrumble is heerlijk met dit warme weer! We aten dit met sojaslagroom, maar ijs was nóg lekkerder geweest!
De limoen zorgt voor een frisse toets aan de crumble en de appeltjes zorgen ervoor dat het zure van de rabarber wat geneutraliseerd wordt (zonder dat je er veel te veel suiker moet aan toevoegen).

NODIG:

(voor een middelgrote ovenschaal, een dessertje voor ongeveer 6 personen)

5 stelen rabarber, niet te dik, gewassen en in niet al te grote stukken
3 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in blokjes
1 limoen
agavesiroop

100 gram bloem
50 gram amandelpoeder
75 gram rietsuiker
100 gram boter
een handvol havervlokken
een snufje zout
geschaafde amandelen

WERKWIJZE:

Doe de rabarber- en appelstukjes in de ovenschaal (het is niet nodig om deze vooraf te stoven). Rasp er de schil van de limoen boven en giet er een 4-tal eetlepels agavesiroop over. Even door elkaar mengen.
Meng bloem, amandelpoeder, suiker, havervlokken en zout in een kom en wrijf er vervolgens de boter met de handen door, tot je een kruimelig deeg krijgt.
Sprenkel het deeg over de fruitstukjes en strooi er tenslotte nog wat geschaafde amandelen over.

Bak de crumble 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

De crumble is het lekkerste als hij nog wat warm of lauw is, geserveerd met vanille-ijs of slagroom.

Smakelijk!