Mokkacake

Koffie is nooit echt mijn ding geweest. Om te drinken dan. Maar mokka in gebak, of ijs, héérlijk! Deze taart is één van mijn favorieten, en niet enkel van mij! Met deze taart heb ik al veel mensen weten in te pakken🙂. Tijd dus om het recept met jullie te delen!

NODIG:

(voor een cake met diameter 23 cm)

300 gram tarwebloem
12 gram bakpoeder
100 gram rietsuiker
100 gram donkerbruine basterdsuiker
snuif zout
150 gram plantaardige boter (zacht laten worden op kamertemperatuur)
80 ml sterke koffie
200 ml sojamelk (vanille)

hazelnootpasta (voor de tussenlaag)

150 gram plantaardige boter
400 gram bloemsuiker
enkele drupjes vanille
heel sterke koffie (de rest van hierboven)

hagelslag

WERKWIJZE:

Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout boven een grote mengkom. Roer er de twee soorten suiker doorheen.
Zet hele sterke koffie. Neem daarvan 80 ml en laat de rest afkoelen voor de topping. Meng de sojamelk door de koffie en voeg er de vanille aan toe.
Giet het koffiemengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Meng er de boter door, blijf roeren tot er een homogeen deeg ontstaat.

Vet een springvorm van 23 cm in en giet het deeg in de vorm. Bak de cake 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat de cake volledig afkoelen vooraleer je hem afwerkt.

Snijd de afgekoelde cake horizontaal in tweeën. Smeer hazelnootpasta op de bovenkant van de onderste helft. Leg de bovenste helft terug op de onderste helft.

Meng de bloemsuiker door de zachte boter, voeg wat vanille toe en voeg vervolgens geleidelijk aan enkele theelepels koffie toe. Let op dat de topping niet te lopend wordt; daarom is het belangrijk dat je héle sterke koffie gebruikt.

Smeer de mokkacrème op de boven- en zijkanten van de taart.
Je kan de taart aan de zijkant afwerken met hagelslag, en nog wat toefjes mokkacrème op de rand spuiten.

Smakelijk!