Aardappelcurry

NODIG:

(voor 4 personen)

2 tl zwart mosterdzaad
2 el olijfolie
1 grote ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knolfook, fijn gesneden
2 tl vers geraspte gember
1 tl kurkuma
1 tl komijn (poeder)
1 tl garam masala
peper en zout
snufje cayennepeper
750 gram aardappelen, geschild en in grove stukken
100 gram erwtjes (vers of diepvries)

WERKWIJZE:

Doe de mosterdzaadjes in een droge pan en verhit tot de zaadjes gaan poffen.
Voeg dan de olijfolie, ui, knoflook en gember toe en bak al roerend tot de ui glazig is.
Voeg kurkuma, komijn, garam masala, cayennepeper en peper en zout toe. Laat enkele minuutjes bakken zodat de smaken vrijkomen.
Doe vervolgens de aardappelen bij het ui-specerijenmengsel en roer tot alle aardappelen rondom goed bedekt zijn.
Voeg een beetje water toe (ca. 100 ml) en laat de aardappelen afgedekt koken, zo’n 10 à 15 minuten. Laat ze niet te lang koken, ze mogen niet papperig worden. Voeg indien nodig wat meer water toe, zodat de aardappelen niet aanbranden.
Roer de erwtjes door de aardappelcurry en laat dan nog een 5-tal minuutjes verder koken, zodat alles gaar is en al het vocht is opgenomen.

Smakelijk!

(Dit is een bijgerecht. Lekker om te combineren met falafelballetjes, een fris slaatje en een munt-looksausje!)