Kardemomkoekjes

NODIG:

(voor 12 koekjes)

100 gram sojaboter
75 gram rietsuiker
45 gram agavestroop
125 gram tarwebloem
1/2 tl bakpoeder
40 gram amandelpoeder
1 tl kardemompoeder

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°.
Doe de boter, rietsuiker en agavestroop in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Roer tot je een egale stroop krijgt en de rietsuiker is opgelost.
Zeef bloem, bakpoeder en kardemom samen boven een grote kom. Roer er het amandelpoeder door.
Maak een kuiltje in het midden van het droge mengsel en giet er het boter-suikermengsel bij. Meng goed tot een soepel deeg ontstaat.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, en leg – met behulp van 2 soeplepels – hoopjes deeg op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes; het deeg zal tijdens het bakken een beetje spreiden.
Bak de koekjes 10-12 minuten, of tot de randjes bruin kleuren.
Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen (ze zijn nog heel breekbaar als ze uit de oven komen) en verplaats ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Smakelijk!