NODIG:
500 gram couscous
3 el geconcentreerde tomatenpuree (of ketchup)
sap van 3 citroenen
12 el olijfolie
3 tomaten, in stukjes
1 komkommer, in stukjes
een handvol rozijntjes
verse munt, in stukjes gescheurd
toevoegingen (naar keuze):
olijven (in stukjes)
kikkererwten
pistachenootjes
gesnipperde lente-uitjes
wat pikante chilisaus
…
WERKWIJZE:
Meng alles samen in een kom. Het is niet nodig om de couscous vooraf te koken; door de olie, het citroensap en het sap van de groenten wordt deze vanzelf gaar.
Laat de salade minstens 2 uur in de koelkast staan (een hele nacht is nog beter).
Smakelijk!
(receptje van Tin)
[…] Ik leerde het gerecht kennen dankzij Sofie van Fiekefatjerietjes. Haar recept vind je hier. […]
LikeLike
[…] Bron: recept gabseerd op Fiekefatjerietjes […]
LikeLike
[…] tabbouleh […]
LikeLike