Limoenkoekjes met Witte Chocolade

NODIG:

(voor 12 koekjes)

1/2 cup (128 gram) plantaardige boter
3/4 cup (144 gram) rietsuiker
zeste van 1 limoen
2 tl limoensap
1 tl vanille
1 1/2 cups (204 gram) bloem
1/2 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/4 cup (50 gram) witte chocolade, in stukjes gehakt (bijvoorbeeld Bonvita uit de Bioplanet, op basis van rijstmelk)
1 à 2 el sojamelk (eventueel)

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop boter samen met de suiker op. Meng er limoensap, zeste en vanille door.
Zeef in een andere kom bloem, baking soda, bakpoeder en zout samen.
Meng de droge en de natte ingrediënten. Voeg indien nodig nog wat sojamelk toe. Meng er de stukjes chocolade door.
Maak bolletjes van het deeg en druk ze plat. Leg de koekjes op een bakplaat (op een stuk bakpapier, of ingevet met boter of olie).
Bak de koekjes ongeveer 14 minuten, of tot de randjes goudbruin kleuren. Haal de koekjes uit de oven, laat ze een paar minuutjes afkoelen en verplaats ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Smakelijk!

(bron: Have Cake, Will Travel)