365 vragen | december

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Wat waren de 3 grootste gebeurtenissen dit jaar?

 • de start van Juliette in het eerste leerjaar
 • de geboorte van mijn tweede metekindje
 • mijn carrièreswitch

2. Zijn er dit jaar dingen gebeurd die je niet fijn vond?

Mijn onverwachte ontslag en alles daarrond.

3. Wat zijn de drie liedjes die je dit jaar het vaakst beluisterde?

Ehm, geen idee. Ik luisterde alleen naar de radio eigenlijk. Niet zo into muziek hier (ik luister er wel graag naar, maar ben er niet zo mee bezig).

4. Hoe hoop je dat het komende jaar er uit ziet?

Een beetje rustiger vaarwater dan in 2022, graag :-).

5. Welke dagelijkse routine zou je graag hebben?

Elke dag yoga.

6. Wat maakt je boos?

Onrecht.

7. Uit wat bestond je ontbijt deze ochtend?

Een restje van een Sintkoek, en Alpro yoghurt.

8. Wat zijn drie dingen je leuk vindt aan jezelf?

 • zorgzaam
 • creatief
 • planmatig

9. Welke beroemde persoon zou je graag eens willen ontmoeten en waarom?

Goh, ik ben niet zo starstruck, en ik zou wellicht helemaal niet weten wat zeggen als ik tegenover een beroemdheid zit of sta. Maar misschien zou ik dan toch voor Bart Moeyart kiezen, één van mijn favoriete auteurs. Ik ontmoette hem al eens op de boekenbeurs, maar dat was maar kort (en ik voelde me ook niet tiptop, want het was in het jaar 2019 en dat weet ik nog heel goed want ik was twee dagen daarvoor van de trap gevallen en ging dus zo’n beetje dood van de pijn).

10. Welke waarden vind je belangrijk?

Ha, goeie vraag! Tijdens mijn zoektocht naar nieuw werk heb ik eens een lijstje gemaakt, dus ik haal er even een vijftal uit:

 • authenticiteit
 • connectie
 • groei
 • respect
 • zingeving

11. Ben je gelukkig?

Soms wel, soms wat minder. Het schommelt een beetje de laatste tijd.

12. Wat is de beste plek om alleen te zijn?

Thuis. Maar het gebeurt maar weinig dat ik er alleen ben.

13. Heb je je tijd goed besteed vandaag?

Vandaag (dinsdag) was een werkdag, dus ik vind van wel. De opleiding op mijn nieuwe job is nog altijd bezig en ik leer nog elke dag veel dingen bij. En ik stuurde ook een berichtje naar mijn broer, voor zijn verjaardag.

14. Als je kon tijdreizen, zou je dan naar het verleden of de toekomst gaan?

Naar de toekomst dan, al wil ik niet persé weten wat er mij nog te wachten staat.

15. Van wie houdt je het meest?

Van Juliette. Met een halve gedeelde plaats voor Bart, maar toch het meeste van Juliette want de liefde voor je eigen vlees en bloed is onvoorwaardelijk (en nee, Bart zal hier niet boos om zijn, wan hij zou precies hetzelfde antwoorden).

16. Om welk uur stond je vandaag op?

Om 6.30. Normaal staat de wekker om 6.45 op een werkdag maar ik moest kerstboomtaart voor de kerstmarkt op de school van Juliette afwerken voor ik naar het werk vertrok. ‘k Had me een beetje mispakt aan de timing, waardoor ik me best hard heb moeten haasten om op tijd te kunnen vertrekken. Maar het is goed gekomen dus!

17. Wat is het lekkerste dat je vandaag gegeten hebt?

Versgemaakte spaghetti en versgemaakte pompoencurrygembersoep.

18. Wat wil je volgend jaar beter doen dan dit jaar?

Beter voor mezelf zorgen, en kiezen voor wat ik wil in plaats voor wat anderen (van mij) willen.

19. Ben je gegroeid dit jaar? Op welke manier?

Hm, ik denk vooral op professioneel vlak, door veel nieuwe dingen te leren en door te kiezen voor een job (en een bedrijf) dat bij mijn waarden aansluit.

20. Is er iets vandaag wat je anders zou willen doen?

Sneller mijn taken kunnen afronden, nu gaat dat vaak nog heel traag omdat ik aan het leren ben (en omdat ik alles tien keer wil controleren en vaak onzeker ben over of ik het wel juist aan het doen ben). Allemaal oké, maar ik ben soms een beetje ongeduldig :-).

21. Welke outfit draag je vandaag?

Vandaag is mijn vrije woensdag. Ik draag een jeans en een coltrui (makkelijk en comfy).

22. Wat staat er op je wensenlijstje voor kerst?

Enkele boeken (o.a. de nieuwe van Jeroen Meus), sokken, thee, … De handtas die ik al een jaar wil, kocht ik als cadeautje voor mezelf :-).

23. Wat heb je vandaag gedaan om je goed te voelen?

Thuis na het werk extra gerust, en in mijn boek gelezen voor het slapengaan.

24. Was het afgelopen jaar een fijn jaar? Waarom?

Het was een jaar vol ups en downs, maar het is precies voorbij gevlogen. Het is alsof elk jaar steeds sneller en sneller gaat. Over het algemeen vond ik het wel een fijn jaar denk ik.

25. Hoe heb je kerstavond gevierd?

Naar jaarlijkse gewoonte bij mijn schoonouders, met de schoonbroers en -zussen en de neefjes. Het was heel gezellig, het eten was superlekker en er waren veel leuke cadeautjes.

26. Wat was de leukste maand van het jaar en waarom?

Dat vind ik echt een moeilijke vraag. Elke periode van het jaar heeft wel iets, en er waren doorheen het hele jaar leuke dingen. Dus één maand uitkiezen vind ik een moeilijke.

27. Welke persoon heb je het meest gemist dit jaar?

Goh, ook deze is een moeilijke. We zagen onze familie weer wat vaker, gelukkig, dus écht missen was er niet bij. Toch blijft mijn hoofd af en toe naar mijn overleden mémé gaan, en hoe leuk zij alle kindjes zou gevonden hebben. Daar denk ik eigenlijk nog wel vaak aan, en dat het zo jammer is dat ze ze niet heeft mogen ontmoeten.

28. Wat zijn je wensen voor volgend jaar?

Dat iedereen in onze omgeving gezond blijft.

29. Hoe ervaar je de winter dit jaar?

Goh, het is nog niet zo vaak écht koud geweest hé? Ik herinner me wel een koudere week (die ijslaag op de auto, argh!), maar behalve die week viel het best wel mee qua temperaturen vind ik. Wel nat en donker, waardoor ik in december minder gewandeld heb dan andere maanden.

30. Wat zijn je plannen voor oud & nieuw?

Mijn schoonouders komen eten en slapen. Juliette logeert bij hen tijdens de eerste week van de kerstvakantie, en ze komen haar terugbrengen en blijven dan ineens bij ons om te vieren. Ik ga (veel) koken en dessert maken, en er zal wellicht wel een film bekeken worden ook. Geen wilde plannen dus, maar wel hele gezellige.

31. Wat is je woord voor het volgende jaar? Waar wil je op focussen?

Mijn vision board moet ik nog maken (dat deel ik hier later nog wel), maar mijn focus zal liggen op verbinden / connectie. Met mezelf, met de natuur, met anderen.

Advertentie

5 gedachtes over “365 vragen | december

 1. Blij dat er nog iemand niet zo into muziek is, want ik word vaak raar bekeken als ik dat zeg. Alsof dat iets is waar iedereen (toch op zijn minst in één genre) móet mee bezig zijn. Terwijl: toch ook niet iedereen is geïnteresseerd in boeken, of sport of … en dat wordt wel normaal gevonden.

  Het kiezen van een job en bedrijf dat bij je waarden aansluit: ik ben benieuwd hoe je dat uitgezocht hebt. Vaak kom je wel veel te weten over de inhoud van de job, maar zaken als waarden of werksfeer zijn toch een pak moeilijker in te schatten?

  Ik vond vroeger ook dat elk jaar precies sneller ging dan het voorgaande, maar ik moet zeggen dat dat precies eerder gelijk blijft eens rond de 40. Al kan het er ook mee te maken hebben dat die rustigere corona-jaren trager leken te gaan?

  Ik wens je en rustiger maar boeiend jaar met veel fijne connectie!

  Like

  • Ja, precies dat, al luister ik soms wel graag naar muziek maar nog liever luister ik naar de stilte eigenlijk.

   Goh, ik heb vooral naar werkwaarden in het algemeen gekeken, maar of het bedrijf daarbij aansluit moet je vaak gaandeweg ontdekken. Een sollicitatie is één ding, maar het leren kennen volgt daarop en kan je inderdaad moeilijk inschatten. Vooral de sfeer vind ik een moeilijke, maar daarover heb ik geen klagen nu.

   Hopelijk zal het wat trager gaan rond de 40, al begin ik daar toch ook stilaan bij in de buurt te komen…

   Geliked door 1 persoon

 2. Jaja, het was een jaar met veel aanpassingen voor jou. Het mijne was eerder op het gemak (behalve wat zaken in de tuin en wat nieuwe verlichting thuis was echt alles doodnormaal).

  Hopelijk brengt 2023 wat rust, en heb je veel plezier in je werk.

  Ahja, ik moet me aansluiten bij jou en Ellen. Muziek is niet zo mijn ding (ik ken dan ook bijna geen titels en artiesten…). Thuis staat de radio zelden aan, en als ik luister speelt het meestal geen rol wat er speelt. Op het werk ben ik ondertussen gewoon dat de radio aanstaat (maar welke zender speelt geen rol, enkel heb ik liefst dat de radio niet te luid staat).

  Like

  • En wellicht zal jij het dan als té rustig hebben ervaren? Mocht je soms een beetje van het een of een beetje van het ander met anderen kunnen uitwisselen, ’t zou makkelijk kunnen zijn :-).

   Ik ben blij dat er op mijn werk nu geen radio speelt. Al die geluiden door elkaar, ik word daar een beetje gek van. Tijdens het autorijden vind ik het wel nog aangenaam, maar da’s ook zo’n beetje het enige moment waarop ik naar muziek luister. Anders heb ik liever gewoon stil eigenlijk :-).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.