As we speak #25

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

GEKEKEN NAAR heel wat leuke programma’s op tv. De vorige As we speak dateert al van in mei, dus we kunnen eigenlijk wel een lijstje maken, toch? Sinds de vorige update keek ik graag naar:

 • Nonkels (zálige serie, topacteurs, en écht grappig)
 • Blind Getrouwd (dit jaar heb ik een beetje een meh-gevoel, ook al vind ik het geweldig dat de koppels ook samen activiteiten doen)
 • Chantal (hoera voor West-Vlaamse series, topcast!)
 • Legomasters (misschien aptypisch voor mij, want ik ben zelf geen fantasiebouwer – ik hou van sets volgens de handleiding in mekaar zetten (en uit elkaar halen), maar ik heb ZO VEEL bewondering voor de zotte builds die elke week gemaakt worden)
 • Suits (op Netflix): jaren geleden begonnen we te kijken, maar onlangs pikten we de draad terug op. Harvey en Mike, een topduo. En Louis, ook een goed uitgewerkt karakter. Maar ook wel grote fan van Donna!
 • Heartstopper (ook op Netflix): ik kreeg de tip van Ellen voor de reeks én de boeken, en ik genoot van beide.

UITKIJKEN NAAR het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen. Dit blogbericht stond enkele weken geleden al gepland; ondertussen heb ik de eerste aflevering al gezien. Fan van!

GEWEEST NAAR Kortrijk, samen met Liesbet en Katrien. We deden van boekenblogdate: we babbelden heel wat, brachten een bezoekje aan Theoria en gingen lunchen bij La Cantine (ik at er een overheerlijke vegan Bali Bowl). Daar bovenop kreeg ik nog superleuke cadeautjes van deze fijne blogvriendinnen.

GEMAAKT – heel veel kraamkost! Eind september is mijn beste vriendin bevallen en enkele weken geleden ook mijn yogajuf. Kraamkost vind ik zo’n geweldige uitvinding: het heeft ons enorm geholpen tijdens onze kraamtijd, en sindsdien geef ik het graag cadeau. De reacties die ik krijg zijn altijd hartverwarmend!

OOK GEWEEST NAAR de Frietketel, dat moet jaren geleden geweest zijn. Nog altijd zo lekker als vroeger, maar ik heb het idee dat de porties serieus geminderd zijn. Toch heeft het heel erg gesmaakt, en het was in het gezelschap van een goeie vriendin én van Juliette, dus driedubbele win!

OOK GEWEEST NAAR het trouwfeest van mijn schoonbroer en schoonzus. Prachtige dag!

GEKOCHT – mijn eerste paar Fleur Fatale-oorbellen, voor dat trouwfeest. En het zullen zeker de laatste niet zijn!

GENOTEN VAN de verjaardagsfeestjes die we gaven voor Juliette. Een feestje voor de vriendinnetjes (met een verrassingsles kinderyoga) en een feest met de familie. Uiteraard kon taart niet ontbreken!

TROTS OP Juliette, die afstudeerde in de derde kleuterklas (met een heuse kleuterproclamatie, het zou kunnen dat ik een traantje gelaten heb!) en goed gestart is in het eerste leerjaar.

OOK GEWEEST NAAR de Leesjury, met Juliette. Ik schreef haar daarvoor in aan het begin van de zomervakantie, en ondertussen is de eerste bijeenkomst al achter de rug. Zo leuk, ik vind het stiekem jammer dat ik niet mee mocht. Maar jammer dat bijna niemand van de ingeschreven kindjes was komen opdagen, zonder verwittigen…

OOK GENOTEN VAN onze zomervakantie in eigen land. We gingen op het huis van vrienden passen, die in de buurt van Mechelen wonen. Zo leuk om alle ‘dagelijkse’ dingen bij de hand te hebben, en zo eens een volledig nieuwe regio van ons land te verkennen. We hadden ook geluk met het weer, zoiets is namelijk niet altijd zeker in ons land :-).

OOK GEMAAKT – een gezelschapsspel, samen met mijn schoonzus en de neefjes, voor het trouwfeest van mijn schoonbroer en -zus. We dachten even na over een concept, en bedachten heel wat leuke opdrachten die ze moeten voltooien om centjes te verdienen. Zo leuk om te maken, en ook leuk om te zien hoe ze alle opdrachten afwerken (en er soms een hele andere invulling aan geven dan wij hadden bedacht).

BLIJ MET de leuke tijd die Juliette heeft gehad toen haar neefje (mijn metekind) bij ons kwam logeren. We gingen naar Gent voor een zoektocht, waar ze ook een bruisbal mochten kiezen voor in bad. Bruisballen is een dingetje hier, maar ook wat poetswerk voor mij achteraf…

OOK GEWEEST NAAR mijn ouders, met de trein. Met mijn ontslag ging ook het inleveren van mijn firmawagen gepaard, dus we moesten even op zoek naar andere manieren om ons te verplaatsen. Voor mij was de trein naar Poperinge heel lang geleden, en het was eigenlijk best gezellig. Voor Juliette voelde het echt als ‘op reis’ aan, voor mij bracht het vooral veel herinneringen aan mijn studententijd naar boven.

GEBAKKEN – toch wel weer wat. Van granola tot gewone cakes, tot banoffeetaart (de favoriet van Bart) en speculooscheesecake (een geveganised recept van een taart die de buren ons eens brachten om te proeven).

GEVOELD – een soort van eer en trots, dat ik voor de tweede keer de metertitel mag dragen. Mijn beste vriendin vroeg mij, tijdens onze doopsuikerknutselmiddag, of ik meter van hun zoontje wou worden. Ik had het totaal niet verwacht, maar het voelt zo speciaal! Metje Sofie voor de tweede keer, wie had dat gedacht?

OOK GEMAAKT – nog enkele haakwerkjes. De afgelopen jaren is het haken weer in stijgende lijn gegaan, en de afgelopen maanden haakte ik zowel voor mijn metekindje (een eend) als voor een ander babietje van vrienden (een konijntje) als voor een vriendinnetje van Juliette haar verjaardag (een katje).

GEFASCINEERD DOOR de grote rode bloem die ineens uit een groene plant tevoorschijn kwam.

OOK GEWEEST naar Gent, met Liesbet, voor het auteursbezoek van V.E. Schwab. Toen Liesbet het me stuurde dacht ik dat het misschien niks voor mij zou zijn, omdat ik alleen nog maar ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’ had gelezen en verder niks had met deze auteur. Maar ik vond het ongelofelijk boeiend om Victoria te horen praten over haar leven en haar schrijfproces. Voor het interview gingen we nog een pokébowl eten, en nadien wisselden we nog koekjes uit: ik bakte chaicookies voor Liesbet en ik kreeg overheerlijke chocoladekoekjes. Bij Liesbet kan je trouwens een uitgebreid verslag lezen!

GEKOCHT leuke stickerboekjes in de Action. Liesbet tipte mij, en het kostte mij bezoekjes aan enkele filialen om ze te kunnen bemachtigen, maar het is gelukt. Ik kocht meteen twee exemplaren: één voor mij en één voor Juliette. Anders zou er ongetwijfeld ruzie van komen.

OOK BLIJ MET een verrassingspakket dat ik van Haaike toegestuurd kreeg. Ik had dat eens gewonnen via haar blog, maar was dat compleet uit het oog verloren. Zo, zo blij mee, en één van de kaartjes is ondertussen al ingekaderd om op te hangen in een leeshoekje!

GEGETEN bij Soul Kitchen in Gent. Toch zoiets leuks, nieuwe (vegan) plekjes ontdekken. Ik ging er lunchen met een vriendin, en we hebben er echt van genoten. Heerlijke smaken en creatieve gerechten. We moesten wel even wachten op de gerechten, dus niet zo ideaal voor een snelle lunch, maar ze waren toen ook nog maar pas open dus moesten zelf ook wat zoeken naar een vlotte werking.

LUISTEREN NAAR podcasts, nog steeds. Ik vind het fijn om te doen tijdens het koken of strijken, of tijdens een wandeling. Nieuwe ontdekkingen:

 • Buikgewoel
 • Leesba(a)r
 • Nina Mouton
 • Up De Ruttel

GEFRUSTREERD DOOR mijn sporthorloge dat sinds enkele weken niet meer wil synchroniseren met de app, en dan telkens crasht. En wanneer ik dan naar de winkel ga om ernaar te laten kijken, functioneert hij precies zoals het hoort, uiteraard, waardoor er geen herstelling aan kan gebeuren omdat er geen probleem vastgesteld kan worden. Om *** van te worden!

OOK GENOTEN VAN de blogdate met Evi en Mieke vorige week! We volgen elkaars blog al lang, en hebben heel wat raakvlakken. Een échte ontmoeting kon dan ook niet uitblijven. Het werd een heel leuke middag met een flinke herfst-/graffitiwandeling, veel gesprekken én een lekker gebakje van bij Catberry (de nieuwe bakkerij/koffieshop in Gent, aanrader!).

GEWANDELD – nog altijd vrij veel, ik probeer mijn maandelijks doel van 50 km te halen. De ene maand lukt dat maar net, de andere ga ik er los over. De afgelopen weken wandelde ik veel in eigen buurt, maar we gingen o.a. ook in het Kluisbos wandelen. En hoe mooi zijn die ochtend- en avondluchten zeg? Ik heb al meermaals vol bewondering staan kijken naar die prachtige kleuren!

OOK GEWEEST NAAR Tenerife, in de herfstvakantie. Doordat we afgelopen zomer niet écht op reis zijn geweest, trokken we in de herfstvakantie naar de zon. Vroeger was ik niet zo voor de all-in, maar voor mij is vakantie mij niks moeten aantrekken van ‘de boel’. En hoe je je dagen invult kan je natuurlijk zelf kiezen: we gingen veel wandelen en beklommen de Teide (niet helemaal te voet natuurlijk). Op en top genieten, al vond ik het eten maar zozo.

GEWERKT AAN een borduurwerk dat ik vorig jaar ben begonnen. Het lag even stil, en de afgelopen weken heb ik er flink aan door kunnen werken. Zo ontspannend om te doen, en ook zo leuk om te zien hoe je – traag maar gestaag – vorderingen maakt. Wel een minpuntje: de stof is vrij stug, waardoor ik al drie naalden heb gebroken. Gelukkig is daar dan mama met haar uitgebreide collectie naaigerief (ook nog deels van mijn mémé), waardoor ik telkens weer verder kon :-).

OOK GEKOCHT – enkele leuke puzzels. Puzzelen is nog zoiets wat ik heel leuk en ontspannend vind, en ik had het een beetje gehad met de typische Van Haasteren designs. Ik kocht onder andere een boekenpuzzel bij Acta Fabula Est, en een plantjespuzzel bij Studio Inktvis.

BEZIG MET een zeer grote aanpassing op professioneel vlak. Toen ik eind augustus onverwacht en op een heel harde manier mijn ontslag om economische redenen kreeg, kwam dat écht hard aan. Mensen uit mijn omgeving zeiden: zie het als een nieuwe start, maar ik heb écht tijd nodig gehad om alles te verwerken. De vraag die door mijn hoofd ging was: ga ik verder met wat ik altijd al heb gedaan, of spring ik en doe ik iets compleet anders? Bij ‘wat ik altijd heb gedaan’ voelde ik een enorme weerstand, dus ik ging op zoek naar andere mogelijkheden. Ik deed testen, sprak met mensen uit mijn omgeving (mensen dichtbij, maar ook quasi buitenstaanders) en gaandeweg ging de bal aan het rollen. Ik kan het eigenlijk nog altijd amper geloven, maar ik ben gesprongen naar iets compléét anders. Op geen enkel moment heb ik een raar gevoel gehad, en zowel mijn sollicitatiegesprek als alle volgende stappen voelden enorm goed aan. Mijn nieuwe baas en nieuwe collega’s vinden het super dat ik de switch maak, en ik ben heel erg dankbaar voor de kansen die ik krijg om de nieuwe job aan te leren. Het worden pittige maanden, maar ik moet in mijn leven nog meer werken dan ik al gewerkt heb, dus ik zie het als een investering in de toekomst. Voor de nieuwsgierige aagjes hier: ik ga als accountancymedewerker in notariaten werken. Veel cijfertjes, juridische aspecten en gedetailleerd en gestructureerd werken. Deze dingen doe ik graag en kan ik goed, dus als ik de kennis en de ervaring heb vergaard, denk ik wel dat ik mijn ‘draai’ gevonden zal hebben :-).

Hoe gaat het met jullie?

Advertentie

30 gedachtes over “As we speak #25

 1. Wauw, klinkt best spannend, die sprong naar de nieuwe job! Maar ook geweldig dat je het aandurft en ervoor gaat. Ik wens je alvast heel veel succes!
  Voor de rest nog zoveel fijne dingen, zoals de vakantie en het huwelijk, de blogdates en nogmaals meter mogen worden! Wauw!
  Ik heb ook een paar oorbellen van Fleur Fatale en krijg daar erg veel complimenten over. Ik kwam er terecht via een link op jouw blog, dus dikke merci voor de tip!

  Like

  • Ergens kan ik het nog steeds niet geloven dat ik ‘alles’ overboord heb gegooid, maar ik vind mijn nieuwe job enorm boeiend én leuk. Maar ook wel heel intensief qua leercurve, maar dat wist ik dus wel op voorhand.
   Zo leuk dat je ook oorbellen bij Fleurfatale kocht! Ze zijn echt mooi hé. En je steunt er een lokale maker mee :-).

   Like

 2. Bezige bij zeg 🙂 En wat een fijne dingen allemaal zeg die je de afgelopen tijd deed. Ik genoot enorm van onze date in Gent dus we moeten dat zeker en vast nog eens doen 😉 Heerlijke foto ook van J. toen ze afstudeerde (vooral die plakker op haar knie, zo herkenbaar, hier loopt er eentje bijna constant rond op die manier :-)).

  Like

  • Het waren inderdaad wel bewogen maanden :-). Onze blogdate moeten we zéker nog eens overdoen, ik heb er ook enorm van genoten!
   Die plakkers, dat is een haat-liefdeverhouding. Soms is het bij het minste iniminiwondje ‘ik wil een pleister’, en soms wil ze helemaal geen omdat het dan drama is als ‘ie er weer af moet. Die pijntjes bij kleintjes toch hé :-).

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat heb je veel gedaan. Onze blogdate was echt fijn, heb er erg van genoten! Zo dapper dat je gesprongen bent op je werk, hopelijk is de eerste week goed meegevallen? Die stickerboekjes zien er leuk uit, ik rep me één dezer dagen naar de Action. Hopelijk hebben ze er nog.

  Like

  • Ja, de blogdate moeten we zeker nog eens overdoen!
   De eerste week was vooral observeren en veel info verwerken, deze week mag ik al wat dingen zelf proberen en dat is soms moeilijker, maar ik leer er veel meer mee bij.
   De stickerboekjes kocht ik weken geleden al, maar bij mama hadden ze ze nu pas in de winkel. Ze liggen bij de knutselspullen voor volwassenen :-).

   Like

 4. Veel leuks, moois en lekkers! En wat heb je een knappe dochter! Ik heb de hubby meteen laten stoppen aan de Action voor dat blauwe stickerboek, maar ze waren helaas al uitverkocht. Fijn dat je ook zo van Heartstopper genoten hebt. Heb je Anne with an E (staat er denk ik als Anne met een E) al gezien op Netflix? Da’s voor mij, na Hearstopper, de tweede beste serie die ik al op Netflix gezien heb. En Young Royals, ook met een jong koppeltje van 2 jongens, maar dan in een heel andere setting en met een andere sfeer dan Heartstopper, vond ik ook goed. We zijn onlangs in de cinema naar Close gaan kijken, de nieuwe van Lukas Dhont, en net als zijn eerste film Girl weer een erg mooie, gevoelige en sfeervolle film, aanrader.

  Like

  • Je moet soms snel zijn bij Action, maar niet elk filiaal heeft hetzelfde aanbod ook. Je moet dus soms ook een beetje geluk hebben…
   ‘Anne met een E’ zag ik nog niet, ik ga er wel eens naar op zoek. We zijn nu nog bezig met Suits, en als ik wil blijven lezen blijft er niet zo veel tijd over om series te kijken helaas. Maar wel fijn om iets leuks te hebben voor als we rond zijn met Suits :-).
   Naar de cinema gaan is echt al ZO lang geleden, ik kan het me zelfs niet meer herinneren… Vroeger gingen we ook niet zo vaak, maar de laatste keren dat ik er was herinner ik me vooral dat ik overprikkeld was door het geluid dat echt wel té luid is voor mij.

   Like

   • Ik probeer nog eens aan een ander filiaal te stoppen. Met Suits ben je wel even zoet. Ik keek het ook graag. Cinema is hier ook maar 1 of 2 keer per jaar. En zelden of nooit naar de Kinepolis, maar naar de kleinere cinema (hier heet die Cinema Zed). Daar heb ik nog geen last gehad van het geluid (al ga ik nu wel nooit naar films met vechtscènes of andere lawaaierige toestanden) én je mag er niet eten en drinken in de zaal. Ik neem wel eens een slokje water uit het flesje in mijn handtas, maar je hebt er dus geen krakende chips-zakken en stinkende nacho’s, heerlijk! Oh, en ook nog proficiat met je aankomende meterschap!

    Like

   • Hopelijk kan je er nog vinden! Er zijn trouwens drie soorten, er is ook een rood en een groen boekje.
    Met Suits zitten we nu ergens in seizoen 5 van de 9, dus we zijn er inderdaad nog wel even zoet mee :-).
    Ohja, al dat gekraak in de cinema, hatelijk! Wij zijn wel eens met J. geweest, ze vond dat geweldig leuk. Maar het is maar voor (heel) af en toe eens, we kijken liever thuis gezellig naar een film.
    Mijn metekindje is ondertussen al geboren :-).

    Geliked door 1 persoon

 5. Eerst en vooral: proficiat met je nieuwe job! Je zal dit goed doen.

  De frietketel! Daar moet ik dringend ook nog eens passeren. Dit doet me zo denken aan mijn studententijd en doctoraat (en…) aan het ‘Boerekot’. Mooie herinneringen.

  Juliette is zo veranderd, ik zie haar nog voor mij als kleuter. Ze lijkt ook al zo groot (ook voor haar leeftijd).

  BTW: zo’n origineel en prachtig gezelschapsspel. Ik zie het mezelf niet nadoen.

  Like

  • Dankjewel!
   Hier ook mooie herinneringen aan Gent en het eten daar. De volgende keer als we in Gent frietjes willen, wil ik nog eens Friterie Chasse Patat uittesten, daar hoorde ik al zo veel goeie dingen over.
   Kleine meisjes worden groot, en dat merken we vooral aan de kleren die héél snel te klein worden.
   Voor het gezelschapsspel zochten we wat inspiratie online, en mijn schoonzus is ook enorm creatief. De mannen hielpen ook mee met het bedenken van de opdrachten, dus het was echt teamwork :-).

   Like

  • Ze zijn prachtig hé?
   Leuke puzzels: de leukste vond ik in kleinere winkeltjes (vb. Detail Shop in Destelbergen) of online. Ik kreeg ook eens een leuke cadeau van Ravensburger, met een boekenwinkel. Bij Theoria in Kortrijk zag ik er ook al leuke (en uitdagende!) liggen. ’t Is een beetje zoeken soms, als je niet de ‘standaard’ puzzels wil. En er zit helaas ook wat kwaliteitsverschil op vind ik, maar die van Studio Inktvis (die met de plantjes, maar ze hebben nog andere) is echt supergoeie kwaliteit (alleen worden ze in een hersluitbare zak verkocht, en zitten de stukjes dus niet in een doos).

   Geliked door 1 persoon

 6. LOOOOOVE deze uitgebreide update! Echt super fijn om te lezen. Bedacht gaandeweg allemaal dingen waar ik op wou reageren maar die ben ik ondertussen vergeten :’)
  Ik hoop dat je daar op je nieuwe job snel je draai vindt!
  Flow heeft trouwens ook leuke puzzels!

  Like

  • Dankjewel! Als ik bij andere bloggers reageer op langere berichten, begin ik tijdens het lezen al aan mijn reactie schrijven. Anders ben ik ook alles wat ik wou schrijven vergeten :-).
   Het is wennen op de nieuwe job, maar het is wel heel leuk. Ik las dat jij ook gaat veranderen, ook veel succes daar!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.