365 vragen | juli

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Heb je deze maand iets leuks gepland?

Vakantie!

2. Hoeveel geld heb je recent aan kleding uitgegeven?

Voor mezelf kocht ik een paar nieuwe sneakers (130 €).

3. Wanneer ging je voor het laatst naar een feestje?

We hadden eind juni een verjaardagsfeestje voor Juliette, maar naar een feestje gaan: het communiefeest van mijn metekindje begin juni.

4. Wat was je favoriete dag deze week en waarom?

De week is nog maar net gestart, dus dat is nu nog moeilijk te zeggen :-).

5. Wanneer sliep je voor het laatst uit?

Op zondag 3 juli, nadat ik een enorme migraineaanval had de zaterdag.

6. Ben je ergens verslaafd aan?

Lezen? 🙂

7. Wanneer nam je voor het laatst een risico?

Ik neem niet zo vaak risico’s eigenlijk.

8. Heb je een auto?

Ik rijd met een zwarte Peugeot break, maar dat is een firmawagen.

9. Wat was het leukste moment van de dag?

We waren al even in onze vakantiewoning (we passen op het huis van vrienden, die op vakantie zijn) en we maakten een wandeling in Lier en gingen uit eten. Eens niet zelf ‘moeten’ koken is altijd leuk. En ook nog leuk: verse kersen kopen op de markt!

10. Wat vind je een stom liedje maar zing je toch altijd mee?

Ik zing zelden mee, want ik kan niet goed zingen. Maar sommige ‘stomme’ liedjes blijven wel in mijn hoofd hangen, zoals van die Vlaamse Schlagers à la ‘Laat de zon in je hart’.

11. Heb je een levensmotto?

Ehm, wel enkele ‘waarden’ maar één echt motto niet. Dat zou ik wel willen hebben, maar ik kan niet één specifiek iets bedenken.

12. Welke vraag wil je eens aan gelijk wie stellen?

Wat is de beste goeie raad dat je ooit al kreeg?

13. Wat is je lievelingskamer in huis?

Onze leefruimte. Wij hebben een ruimte waarin keuken / eetzone / zitzone in één ruimte zijn, dus er is veel overzicht als ik vb. aan het koken ben. In onze zitoek staat een boeken- en speelgoedkast, en sinds kort – behalve onze sofa – ook een leeszeteltje.

14. Heb je een nachtmerrie die steeds terug keert?

Heel lang heb ik gedroomd dat ik mijn trein had gemist, of dat ik op de trein was maar dat mijn bagage er niet bij was. Dat is nu al even niet meer zo, maar ik heb heel lang gelijkaardige dromen gehad.

15. Met wie voel je je het meest verbonden?

Met Juliette.

16. Zijn er dingen die je moeilijk over je lippen krijgt?

Dingen waar ik het moeilijk mee heb of die me dwars zitten. Ik ben van het conflictvermijdende type, en dat is niet altijd goed eigenlijk.

17. Wat draag je vandaag?

Een jurkje, dan een bikini, dan een ander jurkje.

18. Hoe ziet de perfecte zomerdag er uit?

Rustig opstaan, voor de grootste warmte een wandeling maken, wat lezen of knutselen, en koken met heerlijke groenten uit de moestuin voor vrienden of familie die dan op bezoek komen. En dan tot laat buiten kunnen zitten!

19. Wat mis je momenteel?

Een beetje balans, en dan vooral in de vorm van échte tijd voor mezelf zonder altijd met huishouden en/of Juliette en/of all the things bezig te zijn.

20. Droom je ergens van?

Als ik echt all the way mag dromen: een boekwinkel/bakkerij/eethuisje; iets realistischer: mooie reizen kunnen maken met ons gezin.

21. Op een schaal van 1 tot 10, hoe voel je jezelf vandaag?

Vandaag gingen we knutselen bij mijn schoonbroer voor het trouwcadeau van mijn andere schoonbroer. Het was een leuke dag, maar best inspannend want veel kindjes en dus veel lawaai en drukte. Een 7!

22. Wat is je favoriete quote?

Hele lijstjes met quotes hier, maar niet persé één favoriet. Dan kies ik voor eentje die ik eens in mijn journal handletterde enkele jaren geleden:

I do believe something very magical can happen when you read a good book.
(J.K. Rowling)

23. Noem 3 dingen waardoor je trots bent op jezelf.

 • mama worden
 • onze trouw en onze bouw gepland hebben in één en hetzelfde jaar
 • mij kwetsbaar durven opstellen tijdens mijn burn-out

24. Sport je?

Ik wandel regelmatig, probeer elke week naar de yogales te gaan en heel af en toe ga ik zwemmen. Dat laatste zou ik eigenlijk vaker moeten doen. En ik probeer ook om regelmatig verplaatsingen met de fiets te doen.

25. Wat wil je over een jaar bereikt hebben?

Nog wat sterker staan in mijn burn-outherstel, en ook nog enkele persoonlijke dingen waar ik hier niet over ga schrijven.

26. Hoe zien je weekends er uit? Is dat hoe je het graag wilt?

Meestal probeer ik boodschappen tijdens de week of op vrijdagavond te doen, om zo alle grote druktes op zaterdag te vermijden. Weekends zijn voor ons rustpunten, en we streven ernaar om maximum één groot iets per weekend te plannen. De afgelopen maanden was dat soms wat meer, omdat alles precies ingehaald moest worden, maar we krijgen daar als introverten niet bepaald energie van. We gaan geregeld ook een weekendje naar onze ouders in de Westhoek, en daar genieten we ook van. Dus ja, de weekends zijn wel hoe wij ze willen.

27. Waar heb je vandaag het meest over nagedacht?

Vandaag was mijn neefje op bezoek dus het was best druk als tijdelijke mama van twee. Weinig tijd en ruimte om na te denken dus, behalve dat ik constant twee kindjes in de gaten moest houden op uitstap en als je dat niet gewend bent is dat wel een inspanning.

28. Wanneer ging je voor het laatst naar zee?

Op 26 mei zijn we naar mijn BFF geweest met wat babyspullen, gaf ik haar kleuradvies voor de woonkamer en daarna gingen we met ons drie een wandeling maken in Oostende (mijn BFF woont niet vlak tegen de zee, maar als we daar al zijn wil ik precies altijd wel eens de zee gezien hebben).

29. Wat heb je vandaag gedaan?

Juliette is vandaag bij haar neefje gaan logeren – nadat hij eerst bij ons was komen logeren – dus de rust is even teruggekeerd. Ik ging wandelen, prulde wat op de pc, las een beetje, werkte in de tuin en we keken een serie (Orange is the new Black).

30. Wat is je lievelinsgeten?

Goh, dat is echt een vraag waar ik onmogelijk een antwoord op kan geven! Ik eet zó veel dingen graag, van hartig tot zoet en van gezond tot ongezonder: maaltijdsalades (genre poke powls), maar ook geroosterde groenten (met aubergine op kop), stoofpotjes (met pompoen) en frietjes. En tegen lekkere taartjes zeg ik ook geen nee, maar daar heb ik tientallen lievelingsrecepten van!

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Soms moet je gewoon aan jezelf denken.

10 gedachtes over “365 vragen | juli

 1. Een goede raad waar ik nog geregeld aan terug denk: vergelijk niet jouw binnenkant met anderen hun buitenkant. Moest die boekwinkel/bakkerij/eethuisje er ooit van komen, kom ik zeker eens langs! Geniet met volle teugen van jullie vakantie!

  Like

 2. Haha bij vraag 17 zag ik al een outfit voor me: jurkje, bikini eronder en toen kwam er nog een jurk :p Van zo’n boeken-taart-eethuisje durf ik ook al eens dromen 🙂

  Like

 3. Oh dat boeken-taart-eethuisje lijkt me ook leuk. Dan ga ik zeker langskomen! Die laatste quote deed ik onlangs: een week naar Kroatië met manlief zonder kids. Het was dubbel, ik heb ze erg gemist, maar ook keihard genoten! Het was inderdaad eens tijd voor mezelf 😉

  Like

 4. Lezen… iets waar ik als kind verslaafd aan was, elke kinderboek uit de bibliotheek heb ik gelezen, maar de weg naar de volwassen boeken heb ik niet gevonden. Op dat moment turnde ik heel veel en moest ik de resterende tijd gebruiken om te studeren. En eens ik de draad kwijt was… Jammer!

  Ik begrijp je antwoord op lievelingseten! Dat is zo een moeilijk, en hangt ook van zoveel factoren af; je gemoed, hoe actief je geweest bent die dag, wat je zoal gegeten hebt de laatste tijd, het seizoen… al gaat pompoen en chocolade er altijd in 🙂

  Like

  • Het is nooit te laat om de boekendraad weer op te pikken, toch? 🙂
   En ik ben het helemaal eens met de pompoen en de chocolade. Voor die eerste is het bijna weer van dat, joepie! De oogst valt hier wel een beetje tegen, maar ik ga er des te harder van genieten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.