365 vragen | juni

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Wanneer is je volgende vakantie?

Maandag is het Pinkstermaandag en dus is het een verlengd weekend, maar mijn échte verlof/vakantie is pas na half juli (bouwverlof).

2. Waar zou je je laatste geld aan uitgeven?

Aan boeken, of aan eten. Wellicht aan allebei :-).

3. Wanneer at je voor het laatst frietkotfrietjes?

Het is écht al lang geleden, zeker een maand denk ik. Meestal halen we om de 2-3 weken frietjes, maar nu is het al langer geleden dus.

4. Wat was je laatste warme maaltijd?

Vanavond maakte ik spinaziepuree met gestoomde asperges.

5. Luister of praat je liever?

Luisteren.

6. Als je vandaag de lotto zou winnen, hoe zou je dag morgen er dan uit zien?

Wellicht leef ik dan even in een waas van ongeloof of zo, maar ik ben behoorlijk nuchter om te beseffen dat ik niet alles ineens zou uitgeven. Het hangt er trouwens ook van af hoeveel de winst bedraagt natuurlijk. En deze vraag is puur hypothetisch, want we spelen nooit op de lotto :-).

7. Waar heb je deze week echt van genoten?

Van het samenzijn met familie op het communiefeest van mijn metekindje.

8. Schaam je je ergens voor?

Toch nog altijd een beetje voor mijn burn-out, ook al is dat eigenlijk nergens voor nodig.

9. Is er iets wat je deze week veel gegeten hebt?

Aardbeien!

10. Wat is je meest afgespeelde liedje de afgelopen tijd?

Oei, geen idee. Wat muziek betreft luister ik enkel naar de radio in de auto en op het werk. Spotify gebruik ik voornamelijk om naar podcasts te luisteren.

11. Ben je bijgelovig?

Goh, niet in die zin dat ik mij ongemakkelijk voel op vrijdag de dertiende of zo, maar ik geloof niet in toeval. Telt dat ook?

12. Ging de tijd snel vandaag?

Soms wel, soms niet. Vandaag ben ik de hele dag met J. bezig geweest; Bart is vertrokken naar Frankrijk om zotte beklimmingen te gaan doen met de fiets.

13. Zou je kunnen leven zonder tv?

Zeker wel. Ik zou het niet echt missen denk ik.

14. Wil je nog een tattoo?

Ooit misschien wel, maar het moet er eentje zijn met een verhaal achter. Dus daar ben ik nog niet helemaal uit (en momenteel ook totaal niet mee bezig).

15. Pieker je veel?

Best wel eigenlijk. Vooral ‘wat als’, of over wat anderen over mij denken/zeggen.

16. Hoe ziet het begin van je dag er uit?

Vanmorgen moet ik J. vroeg afzetten voor de schoolreis naar zee, daarna rijd ik door naar het werk. Deze week ben ik alleen thuis dus sta ik ook in voor de ochtendshift waardoor ik later dan normaal vertrek en dus wat file heb. Na een uurtje werken vertrekken we met het hele team naar een opleiding, maar ik heb helaas knallende hoofdpijn die uitmondt in migraine. Pilletjes van de neuroloog to the rescue, en ondanks dat ik me wel bleh voel, kom ik de dag wel door.

17. Wat stond er op je to do lijst vandaag?

Werken, boodschappen doen, gras afrijden (lees: laten afrijden door het robotje), de tomaten in de serre water geven, zomerfruit oogsten, …

18. Waar geloof je in?

Dat er iets goeds in ieder mens zit, en dat kwetsbaarheid een kracht kan zijn.

19. Wat zou je graag uit je geheugen willen wissen?

Er zijn wel wat dingen uit het verleden die ik liever niet had meegemaakt, dus die dingen heel graag ja.

20. Waarvoor mogen mensen je wakker maken?

Zéér weinig dingen, ik kan maar weinig bedenken eigenlijk. Mijn slaap is heilig, zeker sinds de geboorte van Juliette. Als ik dan toch één ding moet opnoemen: om op reis te vertrekken.

21. Wat wil je graag uitstralen?

Zelfzekerheid.

22. Wat is het laatste dat je voor het eerst deed?

Onze zesjarige dochter knuffelen (ze is vandaag zes geworden).

23. Ben je bezig met politiek?

Absoluut. Niet.

24. Is er iets positiefs uit het verleden waar je regelmatig aan terug denkt?

Zeer veel dingen: ‘alleen’ op kot gaan en daar heel erg van openbloeien, veel fijne mensen ontmoeten bij EVA en via mijn blog, mijn man (en zijn familie) leren kennen, mama worden, …

25. Met wie spreek je regelmatig af?

Met ouders en schoonouders best regelmatig, met vrienden minder frequent dan vroeger. Sinds Corona is er veel veranderd, maar bij de meeste vrienden pikken we meteen de draad weer op alsof we elkaar maar een week niet gezien hebben :-).

26. Wat voor weer is het vandaag?

Droog en vrij warm.

27. Een huisje aan zee of in de Ardennen?

Moet ik kiezen? Ik zou niet altijd het één of altijd het ander willen, maar een afwisseling van beide. Als er natuur bij is, ben ik er altijd voor te vinden!

28. Wat is je favoriete ontbijtje?

Als het zelfgemaakt is: overnight oats met verse aardbeien, banaan, chocolade en nootjes. Of pannenkoeken. Als er veel meer tijd is: Cinnamon Rolls!

29. Zit je goed in je vel? Waarom?

Niet 100%, als ik eerlijk ben. Ik merk dat mijn burn-out nog altijd sluimert, en soms weer behoorlijk opflakkert.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Het is zomer, en bijna vakantie! Uitkijken naar wat minder rush, en wat meer lezen :-).

Advertentie

10 gedachtes over “365 vragen | juni

 1. Toch gek hoe we ons zo massaal schamen voor de momenten waarop we onszelf zwak vinden terwijl we net dan een bovenmenselijke kracht tonen en doen wat we kunnen en moeten om te ‘overleven’…

  Like

 2. Jammer eigenlijk hé dat we ons voor zulke zaken soms schamen. Mocht ik iets kunnen uitwissen uit het verleden dan zouden het zaken en uitspraken van anderen zijn die mijn zelfvertrouwen kleiner hebben gemaakt want blijkbaar is er niet veel nodig om dat te verkleinen maar duurt het omgekeerde veel langer. Daarnet zelf ook van aardbeien genoten en straks een zomerse salade vermits het veel te warm is om uitgebreid te koken of bakken.

  Like

  • Ja, en het gaat ook niet persé enkel om die zaken en uitspraken, maar ook om het feit dat we ze ons veel dieper laten raken (en dat die dingen bij andere mensen er gewoon afglijden of zo, zonder dat het hen iets doet).
   Hier staat er ook een salade op het menu vandaag. Véél te warm om te koken, inderdaad. Bakken is nog langer geleden hier, al maakte ik vorige week wel een no-bake-chocomoussetaart. Heerlijk!

   Like

 3. Even wat tijd genomen om oudere berichten te lezen, de laatste tijd was zo druk (en had het crazy idea om een groot deel van de tuin te ontgrassen met als doel vaste planten te planten in het najaar…). Maar ik hou wel van die post. Kleine vraagjes, waarbij je domme (maar ohzo leuke) dingen te weten komt van anderen. Ik verschiet er vaak van hoeveel mensen toch meespelen met de lotto, of dit heel af en toe toch doen (of bij een grote pot of bij een bepaalde gelegenheid). Ik heb echt nog nooit gespeeld op de lotto (weet dus ook totaal niet hoe dit werkt), en ben ook niet van plan dit ooit te doen.
  En op de vraag i.v.m. een tattoo: ik heb er geen, en ben eigenlijk ook zeker dat ik nooit eentje wil. Ik ben daarin mss te klassiek, maar vindt het altijd zo jammer als mensen er eentje laten zetten. Dit is zo permanent. (En sorry voor iedereen die er eentje heeft en dit leest…)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.