Verdwijntijd + WIN!

#reclame

Begin mei verlegde ik – als introvert – mijn grenzen en ging naar de Bookstabreakfast, die door de dames van This is how we read werd georganiseerd tijdens het Druk in Leuven boekenfestival. Daar ontmoette ik Marcia, die online marketeer is bij Uitgeverij Vrijdag. Ik kende haar nog niet, maar zij kende mij als ‘vriendin van Liesbet‘, wat ik een heel leuke anekdote vind eigenlijk :-).

Nu is er de afgelopen maanden heel wat te doen rond ‘influencers’, en daar ging het tijdens het panelgesprek op de Bookstabreakfast ook over. Marcia vertelde dat zij binnen Uitgeverij Vrijdag zelf op zoek gaan naar geschikte ‘influencers’ per boek, en daar sta ik helemaal achter. Zelf schrijf ik alleen maar recensies over producten/diensten waar ik zelf achter sta en waarvan ik vind dat ze passen bij mij(n blog). Marcia vroeg me wat ik graag lees, en enkele dagen na de Bookstabreakfast kreeg ik van haar al een mailtje met de vraag of ik ‘Verdwijntijd’ wou lezen. Ik had aangegeven dat ik graag lees over persoonlijke ontwikkeling en mentale kwetsbaarheid, maar toen ik zag dat het boek gaat over burn-out was mijn interesse meteen gewekt.

Maar nu dus, na een uitgebreide inleiding, naar het boek! Ja, ik ben dus zo’n ‘influencer’ (al gruwel ik van dat woord, en plaats ik mezelf niet graag in dat hokje) die tijd neemt om een good old blogpost te schrijven, in plaats van er één of twee Instagram Stories over te maken :-).

En lees zeker verder, want aan het einde van de blogpost is er nog een verrassing!

Over het boek

Het boek – dat wordt omschreven als beeldroman – gaat over luitspeelster Sofie Vanden Eynde die in november 2016 de diagnose burn-out kreeg. Haar verhaal wordt (poëtisch) onder woorden gebracht door Annemarie Peeters, en kunstenares Emilie Lauwers maakte er prachtige tekeningen bij. De combinatie van (zwart-wit) woord en beeld is hier echt een prachtig samenspel.

Ik deel bewust geen foto’s van de binnenkant van het boek in dit blogbericht, omdat ik vind dat je het verhaal met woord én beeld echt moet kunnen beleven. En een beleving is het zeker, want het komt écht binnen. Wellicht raakte het mij nog harder omdat het verhaal zo herkenbaar was: ook al is elke burn-out en elke werk-leven-situatie anders, de grote lijnen blijven toch ergens wel hetzelfde. Het gaat over jezelf kwijt raken, perfectionisme en schuld en schaamte.

Korte inhoud van het boek:

November 2016. Luitspeelster Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burnout. Ze is een uitgebrand huis. Ze stopt. Haar luit blijft in haar kist. Ze is. Wat is ze? Ze zoekt, ze wandelt. Ze oefent zichzelf: een leven.
Annemarie Peeters vatte Sofies tocht naar het nulpunt en terug in woorden. Kunstenares Emilie Lauwers tekende de innerlijke lijnen ervan uit. Componist Vladimir Gorlinsky zocht naar klanken. Sofie vertolkt ze. Verdwijntijd is een boek, een muziekstuk, een tocht: langs ruis en helderheid, wanklank en harmonie, stilstand en beweging. Meanderend tussen fragiele troost en voorzichtig geluk.

Extra: het luisterboek

Achteraan in het boek is een QR-code te vinden, die je naar een website brengt waar je het boek als luisterboek (met gesproken woord en muziek) kan beluisteren, maar waar ook een album met 10 instrumentale nummers op te vinden is. De muziek werd gecomponeerd door Vladimir Gorlinsky.
De titel hierboven vermeldt het al: extra. ‘Verdwijntijd’ is niet alleen een boek(je) waar je vlot doorheen leest, maar ook een muzikaal geheel dat het verhaal heel wat kracht bijbrengt. Waar ik het ‘leesboek’ eerder somber, grimmig en triest vond overkomen, had het luisterverhaal/muzikaal verhaal vooral iets hoopvols en lichts. Het verhaal wordt vol emotie voorgelezen/verteld, ik was er echt door geraakt. Er schemert een radeloosheid en moedeloosheid doorheen, maar toch is het zo’n moedig verhaal.

***

Disclaimer: ik kreeg dit boek toegestuurd als recensie-exemplaar. Ik kocht het boek dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening. Mijn persoonlijke regel is dat ik alleen boeken of producten review die ik zelf ook zou kopen (en die bij mij(n blog) passen), en dus een plekje in mijn (boeken)kast verdienen.

Verdwijntijd
auteur: Annemarie Peeters & Emilie Lauwers
uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
64 blz.
€ 20,00

***

BONUS voor wie helemaal tot het einde heeft gelezen (of ja, als je de titel van het blogbericht goed hebt gelezen, kon je het natuurlijk ook al raden).

Per ongeluk kreeg ik twee exemplaren van dit boek toegestuurd. Eentje geef ik dus graag aan één van jullie cadeau!

Wat moet je doen om te winnen? Niks met liken, sharen en taggen, maar gewoon een reactie onder deze blogpost volstaat. Vertel me waarom jij dit boek graag wil lezen, of aan wie je het zou geven als je zou winnen en waarom!

Enkel de reacties in de comments gelden als deelname.

Deelnemen kan tot en met zondag 26 juni 2022. De winnaar krijgt het boek thuis toegestuurd (enkel binnen België). Deze give-away werd afgesloten!

Veel succes!

17 gedachtes over “Verdwijntijd + WIN!

 1. Kwetsbaarheid, het even-niet-meer-aankunnen… thema’s die me boeien en aanspreken. Dus met veel plezier neem ik deel aan de winactie.
  Na het lezen leen of geef ik het met plezier uit aan geïnteresseerde, een boek dat dient gelezen te worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik werk reeds 20 jaar in de zorgsector en merk dat er de laatste tijd heel veel zorgvragers bijkomen met dit soort van klachten, mentale problemen, dépressies en burnouts.
  Dan is Zo’n boek altijd welkom, natuurlijk.
  Dus doe ik graag mee voor mijn cliënten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Geef mij maar wat verdwijn-tijd.
  Verdwijnen om op te laden.
  Verdwijnen om jezelf tegen te komen.
  Tijd om te verdwijnen in een boek.
  Verdwijnen om andere perspectieven te voorschijn te laten komen.

  Een combinatie van tekst, beeld én muziek zou ook een boeiende uitbreiding voor onze Leesliving zijn.
  Je blog maakte me alvast nieuwsgierig…

  Geliked door 1 persoon

 4. Zo leuk dat je het boek opgestuurd kreeg! Fijne werkwijze van de uitgeverij! Ik doe niet mee aan je winactie maar wou dat gewoon graag even zeggen 🙂 (en lang leve blogposts in plaats van stories!)

  Geliked door 1 persoon

 5. Het boek triggert me, omdat ik helaas te veel mensen in mijn omgeving zie aanschurken tegen een burn-out.
  En bovendien ben ik helemaal fan van beelden en woorden, en nog meer als ze samen in een boek terecht komen.
  Ik was daar trouwens ook, op die Bookstabreakfast, en vond het best wel spannend (ik herken je introvert zijn maar al te goed!), maar ook leuk om gelijkgestemden te ontmoeten!

  Geliked door 1 persoon

 6. Het zou een verplicht agendapunt moeten worden: tijd inplannen om even te verdwijnen. Zowel werkgerelateerd en privé word ik met deze noodzaak vaak geconfronteerd, de interesse is dus gewekt!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik doe graag mee. Vorig jaar was voor mij, net als voor jou, een heel lastig jaar. Ik denk dat dit boek heel herkenbaar zal zijn. Dat je het ook als luisterboek kan beluisteren met muziek, spreekt me nog meer aan. Muziek kan je zo raken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Dat ik blogposts verkies boven Instagram Stories is waarschijnlijk geen verrasing. Ik vind het zelf ook nog steeds een leuke anekdote en ben heel blij dat ik jou een vriendin mag noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.