365 vragen | mei

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Wat deed je vandaag?

Normaal hadden we vandaag bezoek van Bart zijn beste vriend + vrouw en kinderen, maar iemand van het gezin was ziek dus het werd uitgesteld. Ik heb dan maar wat opgeruimd en gekuist, enkele wasjes gedraaid en Juliette en ik zijn dan nog naar de speeltuin gegaan. De taart (die we gisteren al bakten) hebben we met de buren gedeeld.

2. Wat was het fijnste deze week?

Vandaag is het nog maar maandag, de eerste dag van de week, dus er is nog niet zo veel gebeurd. Vandaag is pedagogische studiedag en Bart is met Juliette (en haar beste vriendin met haar papa) naar Plopsaland dus als ik thuiskom van het werk ben ik alleen en is het stil. Dat op zich vind ik altijd fijn, dus dat is het fijnste van deze week (tot nu toe).

3. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?

Ik ben niet zo’n juwelendrager, al geniet ik er wel weer van om oorringen te dragen sinds ik vorige zomer mijn gaatjes heb laten doorprikken. Er zijn twee ringen die ik altijd draag: mijn verlovingsring en mijn trouwring. Dus die hebben wel het meeste betekenis.

4. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Geen flauw idee, maar dat moet toch al zeker meer dan 6-7 jaar geleden zijn denk ik…

5. Welk obstakel heb je pas overwonnen?

Ook geen flauw idee eigenlijk.

6. Wat wil je morgen anders doen dan vandaag?

Meer ontspannen, maar in de praktijk lukt dat niet altijd even goed.

7. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

Dat we een dak boven ons hoofd hebben, en dat we in een land leven waar het veilig is.

8. Schijnt de zon?

Ja, vandaag is het warm, maar er is ook veel wind.

9. Waar kijk je deze maand nog naar uit?

Naar een familieshoot die we hebben gepland, waarop we eindelijk nog eens met iedereen samen zullen zijn. En ik kijk ook nog uit naar een wandeling met een vriendin.

10. Wat drink je vaak tegenwoordig?

Thee drink ik elke dag, en van hazelnootdrink ben ik ook grote fan.

11. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?

Lezen en wandelen.

12. Wat doe je vaak zonder bij na te denken?

Autorijden? En koken en bakken gaat hier vaak ook op automatische piloot.

13. Wat mis je het meest aan kind zijn?

Geen zorgen hebben, of je nergens zorgen over hoeven te maken.

14. Wanneer was je voor het laatst ziek?

Dat kan ik me niet meer goed herinneren. In de winter ben ik een keer naar de triagepost moeten gaan omdat ik keelpijn had. Migraine is ook enkele keren voorgevallen de afgelopen maanden, maar écht ziek dat ik me ziek moest melden op het werk? Nee, dat is nog niet voorgevallen sinds ik het werk terug hervat heb.

15. Wat is je stopwoord?

Ik zal dat ongetwijfeld wel hebben, zo’n ‘wi’ of ‘enni’ achtervoegsel denk ik. Eigenlijk zou ik dat eens aan anderen moeten vragen :-).

16. Maak je je ergens zorgen om momenteel?

Grote zorgen niet, maar de oorlog spookt wel in mijn hoofd, en ook de steeds verder stijgende prijzen voor alles bezorgen mij soms wat onrust.

17. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?

Daar kan ik wel een behoorlijk lijstje van maken, maar niet luisteren zal wel ergens bovenaan staan.

18. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?

We hebben veel mooi weer gehad, en er zijn weer meer en meer familie- en vriendenbijeenkomsten. Verder zou ik dringend weer eens mijn Count your blessings-lijstjes moeten aanvullen…

19. Vertrouw je snel mensen?

Goh, ik denk het niet eigenlijk. Al voel ik wel vrij snel aan als er een klik is met iemand of niet. Maar vertrouwen gaat wel veel verder dan enkel een klik met iemand hebben natuurlijk.

20. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?

Momenteel kijk ik heel graag naar Blind gekocht en Huis gemaakt, een beetje beroepsmisvorming misschien, maar ik vind het echt heel leuk om naar te kijken.

21. Wie of wat bederft je humeur altijd?

Het verkeer, drukte en stress in het algemeen, veranderingen in de planning.

22. Wanneer bakte je voor het laatst iets en wat?

Vorige week woensdag: een bananencake met overrijpe bananen.

23. Ben je ergens onzeker over?

Over heel veel dingen eigenlijk, maar allemaal dingen die met mezelf te maken hebben.

24. Waar ben je niet goed in?

In smalltalk, (parallel) parkeren en loslaten.

25. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Geen idee, het is al even geleden.

26. Is het gelukt om al je verplichtingen te doen vandaag?

Vandaag (donderdag) is het een feestdag (Hemelvaart) en gingen we naar zee, op bezoek bij mijn BFF. Verder waren er een beperkt aantal klusjes, maar niet echt verplichtingen dus.

27. Met wie bracht je vandaag het meeste tijd door?

Vandaag (vrijdag) is een brugdag, wij moeten niet werken en Juliette heeft geen school. We brengen de dag met ons drietjes door, en in de namiddag gaat Juliette naar een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje van haar klas.

28. Hoeveel uur werk je?

32 uur per week, vier dagen van 8 uur (op woensdag is mijn vrije dag).

29. Wat ruik je het liefst?

Vers gezaagd hout, jasmijn, vers gebak (o.a. kaneel en zo) en ook wel heel veel geuren van Rituals!

30. Wat wil je graag in huis veranderen?

Oh, heel veel dingen nog! We bouwden ons huis in 2014, en vooral op het vlak van afwerking moet er nog veel gebeuren. Als eerste op de planning staat het toilet afwerken: daar kocht ik al behangpapier voor in 2020, maar ik wacht nog altijd op mijn schoonpapa die daarmee zou komen helpen. Verder staat ook nog een boekenkastwand op mijn wishlist, en ook wat kleur (schilderen) aanbrengen in onze living. En naar een mooie pendelarmatuur voor boven onze eettafel zou ik ook nog eens moeten zoeken.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat het zo fijn is dat we weer vaker familie en vrienden kunnen zien! De drukke sociale agenda is vaak overweldigend voor mij, maar elke keer geniet ik er weer van om mensen te zien.

11 gedachtes over “365 vragen | mei

 1. Leuk om te lezen. Ik zou het niet maandelijks willen invullen want ik heb meer dan genoeg onderwerpen om te bloggen, maar 1× per jaar lijkt me wel leuk. Wie was de eerste die ooit met die vragen begon?

  Like

 2. Bij elke vraag dacht ik aan hetgeen ik zou antwoorden… bij de irritante eigenschap van mensen dacht ik onmiddellijk aan het kleineren, zo zijn er wel een aantal mensen in mijn omgeving die er gelijk van genieten mij te kleineren. En als antwoord op de vraag wanneer je het laatst huilde, dacht ik aan vorige week. Net ten gevolge van dat kleineren zat ik er zo vaak door vorige week, ik denk dat er nagenoeg elke dag traantjes vloeiden van ellende. Maar ja, dat komt ook wel weer goed zeker?
  Hoe zit het met jouw tuin? De rabarber en de aardbeien zijn er al (en bijna gedaan), de eerste frambozen, braambozen en besjes zijn er. Dus ja, zalig om gewoon thuis te komen en je volop te kunnen bedienen uit je eigen tuin.

  Like

  • Ja, daar had ik zelfs nog niet aan gedacht… Jammer dat mensen zo doen eigenlijk, vaak schatten ze de gevolgen ook niet in. Hele dikke knuffel van hieruit!
   De tuin doet het wel goed, al is het wel moeilijk met eerst de droogte en nu weer heel erg nat. De rabarber is dat niet dit jaar, de stelen blijven heel dun. Maar de aardbeien doen het goed, en de frambozen en besjes beginnen ook stilaan. We genieten telkens bij het ontbijt (of tussendoortje)! In het weekend wel nog eens een onkruidrondje doen, want dat houdt helaas nooit op…

   Like

 3. Herkenbaar ivm de klusjes in huis! De muren in onze living zijn nog altijd wit na zes jaar, dus ik vermoed dat ik het gewoon zo ga laten. Stilaan geraken andere projectjes in huis gelukkig wel gedaan.

  Like

  • Wij zijn het wit ook wel al gewend, maar ik mis toch wel een beetje kleur. Maar tegelijk ben ik ook blij dat we niet meteen geschilderd hebben toen we hier kwamen wonen, want ondertussen zou ik de kleuren die ik toen mooi vond niet meer mooi vinden denk ik :-).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.