As we speak #24

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

De vorige As we speak dateert van eind januari, en in die tijd is er hier natuurlijk weer één en ander gebeurd. De voorbije weken heb ik regelmatig gedacht: ik moet nog eens een update delen. Maar ik vond er precies geen energie en tijd voor. Tot vandaag. Juliette is naar de opvang geweest zodat ik eens wat dingen voor mezelf kon doen, en daar is bloggen één van. Ik heb een wandeling van 8,5 km in de benen, en dat zorgde ook voor een rustiger én creatiever hoofd.

WERKEN AAN mijn burn-outherstel, nog steeds. In april heb ik mijn ‘oude’ werkregime (32 uur per week gespreid over vier werkdagen) terug opgevat en dat vind ik nog steeds best pittig eigenlijk. Niet persé het werk op zich, maar ik heb wel moeite met de drukte en prikkels op kantoor en ook met het woon-werkverkeer (thuiswerk wordt bij ons niet meer toegelaten).

GEMAAKT – een eenhoornknuffel voor één van de vriendinnetjes van Juliette.

Juliette was een beetje jaloers, dus ik moest haar er nog even aan herinneren hoeveel haakwerkjes ik al voor haar gemaakt had:

GENIETEN VAN palindroomdag. Hoe kan je nu niét blij worden van 22022022?

UITKIJKEN NAAR de resultaten van de familiefotoshoot die we afgelopen weekend hadden. Twee jaar geleden gaven mijn broers en ik onze ouders een cadeaubon van Kelly Steenlandt, nadat onze familieshoot zo goed meegevallen was. Het was een geweldig leuke shoot: iedereen nog eens samen, veel gelachen, prachtig weer, … Zo benieuwd naar het resultaat, maar ik weet nu al dat het prachtig zal zijn!

OOK UITKIJKEN NAAR de boeken- en blogdate die Katrien, Liesbet en ik gepland hebben binnenkort. Die is al enkele keren uitgesteld geweest, maar nu is het voor echt! Zin in!

GEFASCINEERD DOOR alle prachtige roze bomen dit voorjaar: kerselaars, magnolia’s, …

EN OOK NOG UITKIJKEN NAAR het boek van de makers van de podcast ‘Onbespreekbaar’. Ik heb het al besteld!

BLIJ MET de inschrijving van Juliette voor de Leesjury. Een vrijwilliger van de bibliotheek vertelde ons over de Leesjury tijdens een voorleesuurtje, toen ze hoorde dat Juliette in september start in het eerste leerjaar. Ik had er geen idee van dat het ook iets was voor eerste lezertjes, en ik denk dat ik nóg enthousiaster was dan dochterlief. Iets om naar uit te kijken, ook al ben ik er nog niet helemaal klaar voor denk ik, voor dat eerste leerjaar.

GEFRUSTREERD DOOR het bloemtekort dat er was in de supermarkten. Wekenlang kon ik geen bloem vinden, waardoor er ook minder gebakken werd.

MIJLPAAL – de eerste twee melktanden bij Juliette zijn eruit! Daar was ik precies ook nog niet klaar voor :-).

TROTS OP het tekentalent van dochterlief. Er prijkt nu één van haar kunstwerken aan de wand bij mijn werkplek.

OOK BLIJ MET een babypannenkoekenplantje! Nog nooit eerder was me dat gelukt, en nu dus wel. Whiiii!

GENOTEN VAN talloze wandelingen, alleen of met Bart of met vriendinnen. Wandelen geeft zo veel mentale rust, en als het wandelingen in de natuur zijn kan ik daar écht van opladen. Sinds het najaar vorig jaar track ik mijn wandelingen op Strava, en de resultaten zijn wel indrukwekkend: januari was goed voor 54 wandelkilometers, in februari haalde ik er 56, maart schiet eruit met 84 km en april was goed voor 73 km. Dit zijn enkel de getrackte wandelingen; als ik Juliette naar school breng of rondwandel voor boodschappen, tel ik dat niet mee :-).

VERDRIETIG OVER het overlijden van Stijn De Paepe. Een groot verlies…

GEWEEST NAAR Leuven, voor ‘Druk in Leuven’, een boekenfestival. Een dagje voor mezelf, dat startte met een Bookstabreakfast (heel leuk, maar toch ook wel intensief voor een introvert), werd gevolgd door een lunch met Insta-/blogvriendin en boekentipper Ellen, daarna een heerlijk uurtje Slow Reading en daarna nog cadeautjes scoren. Ik heb er echt van genoten!

OOK GEWEEST NAAR De Lotto Arena, voor een concert van Bart Peeters. Dat stond al gepland in mei 2020, maar het is er eindelijk toch van gekomen. Indrukwekkend, enerzijds de enorme mensenmassa (dat was zo vreemd), en ook het concert natuurlijk mét koor.

We boekten een overnachting en breiden er nog een dagje Antwerpen aan. We lunchten o-ver-heer-lijk bij Humm. Echt, zo’n dikke aanrader. Wij waren vooral heel erg fan van de champignonkroketjes en van de slowbergine, maar alles was enorm lekker. Hopelijk komt er ooit nog een vestiging in Gent!

GEKEKEN NAAR The Masked Singer (wij waren fan van Camille!), De Mol en Twee Zomers.

KIJKEN NAAR Orange Is The New Black op Netflix. Het is dus gebeurd hé, mensen. Ik die altijd bleef volhouden dat we geen Netflix ‘nodig hadden’. De uitzendingen op tv waren alweer stopgezet, dus er was grote frustratie hier. Insert: Netflix. Voorlopig blijft het bij OITNB, al keek Juliette ook al naar enkele films (o.a. Sjakie en de Chocoladefabriek). Momenteel kijken we ook naar Blind Gekocht en Huis Gemaakt.

OOK GENOTEN VAN de podcastaflevering van Drie Boeken, waarin Bart Moeyaert te gast was. Zo veel bewondering voor die man, en ik luister zo graag naar zijn stem!

EN OOK NOG GEWEEST NAAR een échte voetbalmatch in een écht voetbalstadion. Voetbal boeit me niet echt, maar het was een teambuilding met het werk en de sfeer was echt leuk. Ik had dat nog nooit live meegemaakt, dus het was zeker een fijne ervaring (al was de match best saai en helemaal niet spannend).

OPGELUCHT DAT we nog steeds geen Coronabesmetting hebben gehad binnen ons gezin (en ook onze ouders en broers nog niet). Het is een paar keer héél dichtbij gekomen, zowel via kindjes uit de klas van Juliette als bij mijn collega’s, maar we ontsnapten elke keer. Hopelijk heb ik het nu niet gejinxt!

GEKOCHTaankleedpoppetjes van Hanne Luyten; de personages uit het boek ‘Wilma Wonder’. Nog niet geschikt om te knippen voor vijfjarigen, maar wel heel leuk voor de mama’s. Kramp verzekerd! 🙂

OOK BLIJ MET een babyaankondiging in onze dichte omgeving. Zo leuk!

OOK VERDRIETIG OVER het einde van de Werk en Leven podcast. Uiteraard heel veel begrip voor de beslissing van Kelly en Anouck, maar ik zal hen missen. Toch ook heel blij met alles wat ik de afgelopen jaren van deze twee toppers heb geleerd!

OVERPRIKKELD DOOR de steeds drukker wordende sociale agenda. De komende maanden staan vol met verjaardagsfeestjes, familiefeestjes, een communiefeest, een trouwfeest, teambuilding en andere activiteiten van het werk, uitgestelde afspraken met vrienden, (groot)ouderfeest, … Met momenten vind ik het té druk, en heb ik echt heimwee naar de bijna lege weekends tijdens Corona. Al geniet ik altijd heel erg van iedereen te zien, het kost me ook, wel energie.

EN OOK NOG GENOTEN VAN de yogalesjes die weer buiten kunnen doorgaan! Zalig!

Hoe gaat het met jullie?

Advertentie

31 gedachtes over “As we speak #24

 1. Zoveel mooie foto’s! Ik was benieuwd naar Druk in Leuven maar ging niet omdat ik vreesde dat het te… druk zou zijn. Waar trok je die mooie muur met bloemen? Er is veel mooie graffiti in Leuven, deze weet ik precies niet staan en ik herken het gebouw ook niet onmiddellijk?

  Fijn dat je zoveel genoten hebt de afgelopen tijd ❤

  Like

  • Ja, de drukte deed me ook even twijfelen, maar ik vond het nog wel meevallen. Sowieso wel iets waar we ons weer moeten aan aanpassen, na twee Coronajaren… Maar toch ook heel fijn om samen met andere booklovers samen te zijn!
   De muurschildering was in de binnentuin van het Martin’s Klooster (waar ook een hotel bij is). Heel fijne plek om te vertoeven :-).

   Like

 2. Klinkt als een hele leuke tijd. Die knuffel is echt wel suuuper mooi! Hier is het ook te druk aan het worden, maar we proberen toch telkens één dag van ons weekend vrij te houden. Voor ons en voor onze oudste die ook niet goed tegen te veel prikkels kan. Lastig wel, want nu kan het weer allemaal en raakt het snel vol.

  Like

 3. Wat leuk dat Juliette gaat mee doen met de Leesjury! Ik ben al enkele jaren vrijwilliger in de bib voor groep 3 (3e en 4e studiejaar) en heb al zoveel fijne boeken mee mogen lezen. En de kinderen die toen startten vormen nu nog een geweldige bende die nu al in groep 4 zitten 🙂 Zal leuk worden voor jullie beiden!

  Like

  • Oh, zo leuk dat je dat als vrijwilligerswerk doet! Dat zal veel voldoening geven :-).
   Ik ben heel benieuwd wat het zal geven, maar is sowieso ook leuk voor Juliette om naast school kindjes te leren kennen die dezelfde hobbies hebben.

   Like

 4. Dat bloemtekort frustreerde me ook. Ik heb zelfs mijn connecties moeten aanspreken om aan een paar pakken te geraken :p
  En jammer dat jullie niet mogen thuiswerken af en toe. Dat vind ik niet meer echt van deze tijd eigenlijk.
  Ik was ook fan van Camille! Ik heb niet zoveel met haar muziek maar ze kan echt super goed zingen en maakte leuke dingen van de andere liedjes.

  Like

  • Mijn schoonmama gaf me gelukkig ook een pak bloem, maar ik ben zo spaarzaam geweest dat ik die nog niet open gedaan heb zelfs.
   Eén thuiswerkdag per week zou voor mij al een groot verschil maken, maar ze staan er vrij weigerachtig tegenover. Jammer, want ik denk dat ik wel ‘bewezen’ heb dat ik kan thuiswerken.

   Like

 5. Wat een leuke blog, Sofie, het veel geniet-momentjes! Ik vond Druk in Leuven ook fijn, en tof je eens in het echt te ontmoeten! Leuk ook dat je nog wat cadeautjes hebt weten te vinden. Die Leesjury, hoe gaat dat dan in zijn werk? Bij oudere kinderen kan ik me er wel iets bij voorstellen, maar hoe gaat dat bij kinderen die pas beginnen met leren lezen?

  Like

  • Volgens wat de mevrouw van de bibliotheek mij vertelde, worden de boeken in groep 1 voorgelezen tijdens de momenten dat er samengekomen wordt. Al zullen we vooral samen (voor)lezen denk ik. Voor de kleintjes is er ook vaak een knutselactiviteit gekoppeld aan een boek, daar ben ik ook wel benieuwd naar. We zullen het ondervinden vanaf september, maar ik ga er sowieso nog wel over schrijven hier!

   Like

 6. Wel klote dat het van thuis uit werken bij jouw werkgever niet meer toegestaan is 😦
  Is alweer een hele aanpassing voor je, bedenk ik me dan.

  Ja, Camille haar muziek hoor ik ook graag 😉

  Like

  • In uitzonderlijke gevallen zouden ze het wel toelaten, maar wekelijks lijkt er niet in te zitten. Op kantoor werken heeft zeker ook z’n voordelen: ik haal veel energie uit de connectie met de collega’s. Maar tegelijk zorgen alle prikkels ook voor energieverlies, en dat in combinatie met een kleuter is vaak een moeilijk evenwicht.

   Geliked door 1 persoon

 7. Eindelijk de tijd nemen om het te lezen… het was druk voorbije dagen, thuis en op het werk.
  Ohja, het bloemtekort in de winkel. Zo frustrerend, ik ben al ettelijke keren naar de winkel geweest om bloem te halen, en nooit was er ook maar iets voorhanden.

  Melktandjes, eerste leerjaar, boekjes… time is flying. Wat wordt ze een grote meid!

  Het is nu echt volop genieten van de tuin! Veel margrieten in mijn tuin, bolderik, klaprozen, korenbloem… ik ben blij. En de eerste aardbeien.

  Like

  • Enkele keren heb ik geluk gehad met de bloem, maar het duurde wel een week of 3-4. Vorige week zag ik dan iemand aan de kassa met twee dozen van 6 flessen zonnebloemolie en ik dacht: huh?
   Juliette wordt écht groot, en ik denk heel vaak dat ik de tijd zou willen stop zetten. Maar tegelijk geniet ik zo hard van deze fase: ik ben duidelijk een ‘betere’ kleutermama dan babymama :-).
   Aardbeien beginnen hier ook volop te groeien, al moeten we snel zijn of de slakken zijn ermee weg… We hebben wat tegenslag gehad met veel groenten door eerst de droogte en dan veel regen, het wordt dus even spannend wat de oogst zal brengen…

   Like

 8. Wat een fijn overzicht! Wandelingen staan hier ook nog steeds op het programma, iets wat ik uit de hele coronaperiode toch graag meeneem want ze zorgen voor ontspanning en rust in mijn hoofd. Hier is het momenteel op het werk heel erg druk, wat een impact heeft op de rest. Dus hopelijk wordt het vanaf midden juni terug wat kalmer want ik mis het fotograferen, lezen en bloggen wel.

  Like

 9. Jouw haakwerkjes zijn steeds zo mooi! Inderdaad hoera voor palindroomdag. Ik ben niet iemand die persé op zo’n dag wilde trouwen maar ik vind het wel heel leuk om te zien. Zo vond ik het ook heel mooi toen ik op vrijdag de 13de mijn gsm opende om iets te na te kijken en op het startscherm 13u13 zag staan. Zo mooi dat ik er zelfs een screenshot van heb gemaakt. 🙂 

Fijn dat de grotere familieshoot ook is meegevallen. De foto’s van jullie eigen shoot zijn super mooi. Jullie ouders zullen wel blij zijn dat ze nu ook een aantal mooie foto’s van hun volledige familie hebben.

  Wat een geluk dat het dit keer echt kon doorgaan. Ik had zo erg uitgekeken naar onze offline date en heb ook echt genoten van die dag. De bloesems zijn echt ieder jaar opnieuw een kunstwerk op zich hé. Ik vind het steeds jammer dat het maar zo kort duurt maar geniet er daardoor tegelijkertijd precies wel nog meer van.

  Ik snap helemaal dat je er nog niet klaar voor bent. Zowel het eerste leerjaar als het wisselen van die melktanden. Het gaat ook allemaal zo snel hé. Het ene moment ben je aan het voorlezen en volgend jaar gaat ze zelf leren lezen. Haar tekeningen zijn trouwens prachtig. Zo gedetailleerd.

  De wandelfoto’s zijn prachtig en ik ben echt fan van de laatste zin van het gedicht van Stijn de Paepe. Dat is er eigenlijk wel eentje om op mijn letterbord te zetten. Een geheugensteuntje om niet te vergeten. Ik denk alleen dat ik er niet voldoende e-tjes voor heb.

  Jaren terug heb ik Bart Peeters ooit in Ter Dilft in Bornem gezien. Het lijkt me een beetje vreemd om hem in zo’n grote arena te zien. Wat een groot verschil met een kleiner cultureel centrum. Wel fijn dat jullie er meteen een weekendje van konden maken. Dat vegan adresje kende ik trouwens niet maar het ziet er wel lekker uit.

  Like

  • Die cijfertjesliefde is echt leuk hé! Zo kwamen we gisteren tot de vaststelling dat Juliette dit jaar 6 wordt op 22/6 en dat we het jaar ’22 zijn. Daar word je toch gewoon blij van? 🙂

   Hier geniet ik ook nog na van onze boekenblogdate. De koekjes waren trouwens heerlijk, dankjewel nogmaals!

   En ook dankjewel voor je fijne en uitgebreide reactie :-).

   Like

   • Oh, dat komt inderdaad ook mooi uit. We zijn als koppel samen sinds 2000 dus hier was het 22 jaar samen in ’22. 🙂 Fijn te horen dat je de koekjes lekker vond. Ik heb echt genoten van ons dagje. Al een geluk dat het toen mooier weer was als vandaag.

    Like

   • Ja, zeg dat wel! De meisjes gingen hier vandaag naar de bib in Gent, maar het was toch niet zo leuk met paraplu en al…
    Hopelijk kunnen we er deze keer sneller een vervolg aan breien :-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.