365 vragen | maart

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Welke vaardigheid wil je nog graag onder de knie krijgen?

Oh, heel wat dingen eigenlijk. Ik ben een enorme voorstander van levenslang leren! Op mijn lijstje staan onder andere: foto’s bewerken, make-up aanbrengen, haar invlechten en andere kapsels (bij Juliette), en ook nog vlot parallel parkeren, haha!

2. Wanneer at je voor het laatst een pizza?

Enkele weken geleden, toen ik eens alleen thuis was.

3. Welke koosnaampjes gebruik je?

Dat zijn er voor Juliette een heleboel, en die veranderen ook geregeld. Veel koosnaampjes die ik voor haar als baby gebruikte, gebruik ik nu niet meer. Favorieten van het moment zijn: poppemie, poppie, Ju-tje, piepke, liefje-madeliefje.

4. Zou je graag een boek willen schrijven? 

Als in ‘roman’: nee, daar zou ik niet goed in zijn. Maar als ik helemaal mag dromen, zou ik graag ooit een vegan bakboek schrijven/maken.

5. Heeft het gesneeuwd de afgelopen tijd?

Nope, nog geen sneeuw gezien dit jaar. Ik vind sneeuw eigenlijk alleen leuk als de sneeuw buiten is en ik binnen. Of om een wandeling door krakend verse sneeuw te maken. Maar met de auto weg moeten als alles wit ligt? Ik ben er geen fan van.

6. Waar heb je het vaakst hulp bij nodig?

Ik ben eigenlijk een plantrekker en doe heel veel dingen zelf (of probeer dat toch te doen). Hulp vragen doe ik ook niet zo snel. Maar toch kan ik soms niet anders: als ik vb. een pot confituur niet open krijg. Voor klusjes in huis worden ook vaak mijn papa en schoonpapa ingeschakeld.

7. Waar hoor jij thuis?

Geen idee eigenlijk, al heb ik vaak wel het gevoel dat ik als introverte HSP’er niet echt pas in deze maatschappij van druk-meer-beter.

8. Gebeurt er op dit moment iets belangrijks in de wereld?

Het nieuws vermijd ik echt zo veel mogelijk, maar je kan niet om de oorlog in Oekraïne heen. Het heeft op zo veel dingen impact, wereldwijd.

9. Welke drie plaatsen zou je nog graag eens bezoeken?

Maar drie? Ik hou het gemakshalve bij ‘grotere plaatsen’:

 • Zuid-Afrika
 • IJsland
 • Yellowstone National Park (USA)

10. Hoe ziet je toekomst er uit?

Ehm, ik heb bij mijn weten nog altijd geen glazen bol, en ook al kan je je toekomst voor een stukje zelf bepalen, veel hangt af van externe factoren. Geen idee dus, maar ik hoop niet al te slecht :-).

11. Zou je voor de liefde in het buitenland gaan wonen?

Hmm, moeilijke vraag want ik zou nu met ons gezin niet in het buitenland willen gaan wonen omdat we familie en vrienden te hard zouden missen (en omgekeerd). Maar in de veronderstelling dat ik alleen zou zijn en zonder kind, misschien wel. Al zou het misschien ook wel afhangen van welk land, ik weet het niet.

12. Wat doe je anders nu je ouder wordt?

Heel veel dingen in mijn leven staan in het teken van Juliette, dus anders in die zin dat de focus niet echt op mezelf ligt. Ik probeer ook meer dingen los te laten (al lukt dat lang niet altijd), en me te focussen op dingen en mensen die er écht toe doen. Zo kies ik vaak voor wandeldates, en ga ik ook eerder voor een goed boek kiezen dan voor een serie die me maar matig boeit.
En ook nog: voor mezelf koop ik vaak duurdere kledingstukken, die bewuster of duurzamer zijn. Vroeger kocht ik vaak meer kleren, en goedkopere. Maar eigenlijk is dat verre van een besparing…

13. Wat kan je niet bevatten?

Hoe mensen zo slecht voor elkaar of zo gemeen naar elkaar toe kunnen zijn.

14. Waar ben je bang voor?

Voor veel dingen wel: dat iemand van onze geliefden ernstig ziek zou worden of zou overlijden, dat ik of iemand van onze geliefden een ongeval zou krijgen, dat er ook bij ons oorlog zou komen, …

15. Wat heeft de laatste tijd het meeste indruk op je gemaakt?

Alle ontwikkelingen en gevolgen van de oorlog in Oekraïne, ook al probeer ik de media te vermijden.

16. Draag je je schoenen in huis?

Nee, en dat scheelt een hoop kuiswerk. We hebben ook vloerverwarming dus dat is best aangenaam ook. Wij zijn trouwens wel de enigen in huis die geen schoenen dragen; we verwachten dat niet van ons bezoek (tenzij er onverwacht bezoek komt als ik nét gekuist heb, dan zou ik wel durven vragen om de schoenen uit te doen).

17. Wat vind je het leukste aan je werk?

De variatie in taken (die helaas sinds mijn terugkeer na de burn-out is ingeperkt), en het gevoel dat ik krijg als ik mensen (collega’s of klanten) écht verder heb kunnen helpen.

18. Noem drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent.

 • ik hoefde niet naar het werk (vandaag is vrijdag), omdat ik mijn werkuren op de andere vier dagen van deze week had gepresteerd
 • het gevoel van een pas gepoetst huis
 • stilte in huis omdat mijn man naar kantoor was

19. Ben je tevreden met je levensstijl?

Op zich wel, al blijf ik 4/5 werken in combinatie met all the things wel pittig vinden.

20. Wat zijn je lievelingschips?

Confession: ik eet zelden chips. Als ik er dan eens eet, zijn dat gewoon naturel/zout chips.

21. Wat is je favoriete kledingstuk?

Dat is een lange rok van King Louie, die ik enkele jaren geleden kocht in een superleuke winkel bij ons in de buurt die helaas tijdens Corona failliet is gegaan. De rok is mooi van kleur, mooi van print en heerlijk om te dragen. En: hoeft niet gestreken te worden! Het is trouwens de rok die ik op deze foto’s aan heb.

22. Welk ‘fout’ liedje vind je geweldig?

Op mijn vorig werk had ik een collega die enorm hield van foute muziek, en ‘Laat de zon in je hart’ zat dan ook heel vaak in mijn hoofd. Dat liedje vind ik nu niet bepaald geweldig, maar ik moest er wel meteen aan denken. Ik ben ook wel van de generatie van 2Fabiola en Milk Inc., dus die kunnen misschien ook wel als antwoord op deze vraag dienen :-).

23. Wat is het mooiste dat de afgelopen tijd gebeurde?

Babynieuws <3!

24. Wanneer heb je je voor het laatst pijn gedaan?

Hmm, geen idee eigenlijk. Al loop ik wel vaak tegen dingen aan en dan doet dat even kort pijn maar dat gaat snel over. De afgelopen weken heb ik ook regelmatig spierpijn aan de achterkant van mijn bovenbeen, ik denk van het wandelen.

25. Vergeef je snel?

Ik denk het wel, al hangt het er natuurlijk wel van af wat er vergeven moet worden. Maar vergeten is dan weer een andere zaak.

26. Wat is het laatste compliment dat je kreeg?

Dat ik goed stond met de kleren die ik vandaag kocht. Ik ging kleren kopen voor een trouw- en communiefeest dit jaar, en kreeg geweldig goed advies van de dames van Obelisk in Ieper. Ik heb er belachelijk veel geld uitgegeven, maar ik ben zo blij met mijn aankopen. Mijn zien ze er zeker nog terug!

27. Waar ben je nu?

Thuis, alleen(!), in de zetel.

28. Wat maakte vandaag leuk?

Vandaag (maandag) was Juliette ziek, dat was midden in de nacht al begonnen (en ik was voor het eerst in eeuwen alleen thuis). Een dag niet kunnen werken én met een ziek kindje thuis zitten is niet leuk, maar leuker was wel dat de koorts snel ging zakken, en dochterlief tegen de avond alweer beter was.

29. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dat is echt een onmogelijke keuze! Ik ben een ongelofelijke zoetekauw, maar om nu elke dag alleen maar zoet te mogen eten en nooit meer pompoen of aubergine of avocado? Don’t do this to me!

30. Wat is het engste dat je de afgelopen tijd deed?

Goh, ik kan eigenlijk niet zo veel bedenken. Behalve dan misschien afwachten of ik of een andere collega niet ook ziek zou worden nadat een collega positief had getest op Corona of zo. Dat is niet persé eng, ik weet het, maar het zorgt wel voor wat onzekerheid en onrust.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat wandelen altijd goed is, en dat het na een wandeling nooit slechter gaat dan voor je vertrok (dat zei de wijze Kelly Deriemaeker ooit eens en ze heeft gelijk).
In maart wandelde ik 84 getrackte kilometers, en ik sta een beetje versteld van mezelf. Maar wandelen doet me goed en in tegenstelling tot bijna iedereen die Coronawalks beu is, blijf ik verder wandelen. Soms eens een blokje rond, soms eens 10 km.

Advertentie

18 gedachtes over “365 vragen | maart

 1. Dat wandelen word ik nu ook eens niet beu, de eerste keren vond ik dit lastig, saai… maar nu vliegt de tijd en heb ik daar echt nood aan (sinds ik veranderd ben van werk, zit ik minder op de fiets, eigenlijk amper nog helaas, en ik heb nood aan buitenlucht). Ik kan zo ontspannen en luister altijd naar een mix van podcasts. Dat doet deugd en ik sta dan ook vaker stil bij dingen, waar ik anders niet aan denk. En ik heb geen diagnose van HSP, maar toch herken ik mezelf erin (zeker nu ik daar al een paar podcasts over geluisterd heb). Ik kan goed alleen zijn, en heb zelden last van eenzaamheid.
  Die confituurbokaaltjes kunnen soms een ramp zijn, ik maak altijd zelf confituur met fruit uit de tuin (of het voedselbos waar ik help), en soms krijg ik die amper nog open (zeker als het deksel al te vaak is gebruikt en ik de ‘tang’ al heb moeten gebruiken. Mijn favo is momenteel duindoorn met kweepeer.
  Ahja en jouw boek koop ik onmiddellijk!

  Like

  • Het is bij mij net zo: ik heb echt nood aan de beweging van wandelen (zowel lichaam als geest) nu de dagen weer bestaan uit autorijden naar kantoor en de hele dag zitten en dan weer terug rijden…
   Die alleentijd kan zo deugd doen hé! Naar welke podcasts luister jij graag?
   Duindoornconfituur at ik nog niet, maar kweepeerconfituur wel al. Zelfgemaakt, tijdens mijn zwangerschap. ‘k Heb er toen een beetje te veel van gegeten denk ik, en in combinatie met de hormonen wellicht heb ik er nu een afkeer van gekregen…

   Like

 2. Wat leuk om te lezen, Sofie! Ik heb een duidelijke voorkeur voor hartig en ben absoluut geen zoetekauw. Een wafelkraam of bakkerij passeer ik zonder problemen, de Quick daarentegen … Op verjaardagsfeestjes vind je mij (samen met de kinderen 😁) rond de kommetjes met chips en andere aperitiefhapjes. Van de taart neem ik, meestal uit beleefdheid, een klein stukje. Niet erg, want mijn buik zit ondertussen toch al vol 😉 Potten krijg ik meestal wel open met zo’n driehoekig ding dat je er overheen schuift, of door een stevige klop op het deksel te geven met de muis van mijn hand.

  Like

 3. Sommige dingen had ik wel verwacht aan je antwoorden. Ik ben het wandelen trouwens ook niet kwijtgeraakt toen we uit de lockdown kwamen, maar de laatste tijd laten omstandigheden het niet toe om lang te wandelen. Maar als ik het doe geniet ik er altijd extreem van! Zeker nu de lente op komst is en alles weer begint te groeien en bloeien. Dat is echt een van mijn favoriete momenten uit het jaar. Maar 84 kilometer is wel echt veel! Chapeau! Goed gedaan. Ik doe het je zeker niet na.

  Like

  • Wandelingen hoeven niet altijd lang te zijn om deugd te doen hé. Soms kan een blokje rond al genoeg zijn. Ik hoop dat je gezondheid niet te veel roet in het eten gooit, en dat je wandelingetjes kan blijven maken. Duimen dat het lenteweer (als de warmte wil komen, dan toch) je goed doet!

   Like

 4. Kelly heeft helemaal gelijk over dat wandelen. Ik wil graag eens met jou en Evi in het echt gaan wandelen, als jullie dat zien zitten natuurlijk. Zou tof zijn om jullie wat beter te leren kennen.

  Like

 5. Haha, ik moet om mezelf lachen omdat jij bij de zoet/hartig vraag pompoen en aubergine vermeldt en ik bij hartig eten alleen maar aan frieten en chips kan denken :’)
  Heb me een week of 2 terug in de kringloop echt een schoon kleedje gekocht van King Louie voor 6 euro!

  Geliked door 1 persoon

 6. Heerlijk wanneer je een kledingstuk vindt waarbij echt alles perfect is. Je hoeft je rok zelfs niet te strijken. Ik hou van mijn boekenjurk maar ze ligt momenteel te wachten tot ik ze kan strijken en dat dat bij deze jurk wel echt nodig is voelt aan als een nadeel.

  Misschien moeten we eens afspreken bij Liefje Madeliefje erbij zodat ik je misschien kan helpen bij het leren (in)vlechten. Ik doe dat soms bij mezelf dus dan zou het bij iemand anders ook moeten lukken hé.

  Zodra ik thuiskom doe ik mijn schoenen uit. Manlief heeft ook die gewoonte en het schilt inderdaad heel veel qua kuisen. Maar het is gewoon ook een fijn gevoel om bij het thuiskomen je schoenen te vervangen door pantoffels. Dat draagt bij mij echt bij tot het gevoel van thuiskomen.

  Like

  • Waarom kan strijken niet leuk zijn? Ik blijf er een hekel aan hebben, ook omdat ik vind dat ik het niet écht goed kan ook. Met een podcast in de oren is het doenbaar, maar meestal laat ik de stapel zo lang liggen dat ik er niet door geraak op een uurtje.
   Juliette zou het zeker leuk vinden om de boekenvriendinnen van haar mama te ontmoeten, want ze vindt het wel leuk in dat clubje :-).
   Wij lopen meestal op blote voeten of sokken, pantoffels zijn eerder voor in de winter als het écht koud is. Dat zorgt dan voor extra gezelligheid!

   Like

 7. ik blijf ook van wandelen genieten! al is het maar de kinderen naar school brengen te voet, maar zalig vooral om in de natuur alleen of met anderen even uit te waaien.

  ah, ik denk oprecht dat ik zonder zoet zou kunnen leven. ‘k Zou een hoop missen eh, maar het lijkt me doenbaar.

  Jouw 3 plaatsen die je nog wil bezoeken, awel, daar wil ik ook nog eens raken. Goeie plaatsen om in de natuur te wandelen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.