Linkjesliefde #16

Vroeger, toen ik alleen maar recepten deelde, las ik bijna uitsluitend foodblogs. Een paar jaar geleden ben ik breder beginnen bloggen, en samen met die wending ontdekte ik ook heel wat andere blogs. Ondertussen is, naast zelf bloggen, andere blogs lezen ook één van mijn favoriete bezigheden geworden. 

In deze nieuwe rubriek deel ik leuke / interessante / aangrijpende / grappige / … blogposts (of andere media) van de afgelopen tijd, want sharing is caring!

De afgelopen 5 maanden kwamen deze op mijn radar:

♥ Lieze slaat altijd spijkers met koppen in haar blogberichten. Elke keer opnieuw. Deze vond ik echt een hele mooie.

♥ Bij Irene is de journalmicrobe ook aanwezig, en ze maakte een pareltje van haar jounal voor 2022!

♥ Uitspraken van kinderen, ik blijf ze altijd geweldig vinden. Maar deze van de Mini van Lentebloem toverde een glimlach op mijn gezicht. Mede-yogi’s zullen dat ook hebben :-).

♥ Introvert zijn, wat is dat precies? Als je het bent, is dat allemaal logisch, maar hoe leg je dat aan anderen uit? Dit filmpje vat het heel goed samen.

♥ De blog van An volg ik al een tijdje, maar nu ze zich de laatste jaren heeft toegelegd op fotografie (en daar geweldig goed in is), kijk ik met nog meer bewondering naar prachtige reisverslagen, zoals deze van de Vogezen.

Een podcast over multipassionates. Amai, die kwam even binnen!

♥ Eerder deelde ik al een mooie-luchten-blogpost van Hilde, maar deze van Luusje deel ik ook graag met jullie!

♥ Robin schrijft over kwetsbaarheid, en hij doet dat goed!

♥ Nog eentje dat bij mij best hard binnen kwam, was deze rake blogpost van Samaja over de mental load. Zeer herkenbaar voor velen, blijkt uit de reacties.

♥ Uit deze rubriek blijkt dat Lieselottes en Anneliezen heel goed zijn in spot on berichten schrijven. Deze van Annelies over (negatieve) emoties belandt ook in dit favorietenlijstje.

♥ Deze link naar comics over telewerken deelde mijn man een tijdje geleden. Heel herkenbaar!

♥ Over je vroegere zelf en wie je nu bent. Een mooitje, van Irene.

♥ Kelly Steenlandt heeft een nieuwe blog, en die heet Schaduwspel. Prachtige naam, prachtige foto’s, maar ook een heel mooie insteek. Haar nieuwe blog is nu al één van mijn favorieten; ik hoop dat naast deze post over instagram vs. reality nog heel veel moois van haar hand verschijnt!

♥ Een blogpost met de hand schrijven? Ooit deed ik het zelf, en deze van Liese heb ik héél graag gelezen. Wie volgt? 🙂

♥ Niets is of-of. Je kan alles zijn. Dankjewel, Annelies, om je mooie blogbericht met ons te delen!

♥ Dat Robin iets heeft met kwetsbaarheid, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Deze blogpost over angsten en moed is een must read!

Lieze was ook een tijdje ‘out’, en deelt 6 dingen die ze leerde van rusten.

♥ En daar is ze nog eens, ons Liese, met een blogpost over burn-out en waarom ze daarover zo graag schrijft en vertelt en praat.

Een mooie Instagramfeed met boeken, aaaaaah! De tip komt uit de nieuwsbrief van de Bende van het Boek. Een nieuwsbrief die ik elke keer heel graag lees, en alleen maar kan aanraden trouwens.

Sanne, we gaan jou keihard missen!!!

♥ Soms kunnen bloggers ook een slechte invloed hebben. Door een hele blogpost te wijden aan alleen maar stationarymerken, -winkels én -webshops. Liesbet, wat doe je ons aan?!

♥ In het najaar van 2021 was er een bloggersbijeenkomst, en daar schreef Robin ook een verslagje over.

♥ Nikita, Hoogsensitieve Held(in), is echt iemand om heel veel bewondering voor te hebben. Hoe zij schrijft en durft schrijven over wat er in haar omgaat, dat is echt mooi. Het is zeker niet allemaal regenbogen en unicorns, en daar staan we – vooral op sociale media – te weinig bij stil. Een blogpostje om zeker eens te gaan lezen dus!

Wat is de leukste / interessantste / aangrijpendste / grappigste / … blogpost die jullie de afgelopen tijd lazen?

Advertentie

19 gedachtes over “Linkjesliefde #16

 1. Oh zo lief, ik mis jullie ook al een beetje haha 🙂 Maar het voelt nog steeds goed zo. En ik blijf uiteraard veel andere blogs lezen dus dit rubriekje is zeer welkom!

  Like

 2. Oooh, dat BBC filmpje over introvert zijn is echt wel een voltreffer! Ook die podcast kwam bij mij binnen en past helemaal bij mij. En oh, ook bedankt: ik heb hierdoor wat prachtige nieuwe plekjes op het internet leren kennen.

  Like

 3. Ik moest meteen aan jouw geschreven blogpost denken toen ik die van Liese las en vind het nog steeds een heel leuk idee. Wie weet doe ik het zelf ook wel eens zo kan ik tegelijkertijd offline blijven én toch een blogpost uitwerken. Maar dan moet mijn hand en pols wel een keer willen meewerken want als het een uitvoerige blogpost wordt ben ik uiteraard wel even aan het schrijven.

  Hihi, een slechte invloed. Ik was aan het glimlachen toen ik dat las vermits een jongere vriendin vroeger enkel met de fiets naar school mocht indien ze met mij kon meefietsen vermits ik zo’n brave was en zeker geen slechte invloed zou hebben. Wel dus wanneer het op stationary aankomt, en boeken, en misschien ook Harry Potter spulletjes. 🙂 Dankjewel voor de link!

  Like

  • Je kan ook elke dag een klein stukje schrijven hé. Nu, niks moet natuurlijk, maar het zou wel leuk zijn om bij jou een handgeschreven post te lezen :-).
   Ik bedoel ‘slechte invloed’ natuurlijk wel met een vette knipoog hé, maar dat heb je wel door. Ik zie helemaal niks slechts in jou!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.