Mijn journal voor 2022 | een vooruitblik

Eerder deze week deelde ik een terugblik op mijn journal van 2021, en toen was de set-up van mijn journal voor 2022 al klaar. Om het een beetje behapbaar te maken qua foto’s, besloot ik om er twee blogposts van te maken.

2021 was een vreemd, en ook zwaar jaar. Later schrijf ik ook nog een soortement jaarverslag, maar vandaag kijken we vooruit, en met een kleurrijke bril. Want kleurrijk, dat is wat mijn nieuwe journal is!

In 2022 wordt het een knalgele Leuchtturm 1917, één van de meest geliefde boekjes onder de journalers. Ik kreeg ‘m van de geweldige Kelly & Anouck van Werk & Leven, en de kleur alleen al is geweldig.

Het wordt even weer wennen aan het dunnere papier (dunner dan de vorige twee CreaChick journals waar ik in werkte), maar deze heeft dan ook weer meer bladzijden en is in z’n geheel genomen ook dunner. Op zich vind ik dat dunnere papier niet zo erg, maar mijn stempelinkt drukt er wel in door, en dat is een klein beetje jammer.

De voorbije weken knutselde ik een paar uurtjes aan mijn nieuwe set-up, en ik hield het vrij eenvoudig: enkele ‘geknutselde’ pagina’s, en de rest blijft eenvoudig met stempels en stift.

Tijdens het knutselen (Juliette heeft haar eigen ‘schrift’), wou het kleutermeisje dat ik ook een sticker op mijn nieuwe journal zou plakken. Met ‘Let it go’ in mijn achterhoofd liet ik haar voor één keer begaan, en laten we zeggen dat ik nu zéker elke dag aan haar zal denken. Kleurrijk is het in elk geval wel :-).

Wat heb ik behouden?

De ‘stijl’ is voor het grootste deel hetzelfde gebleven: ik werkte opnieuw met leuke papiertjes, knipsels, washitape en stickers.

Verder koos ik ook opnieuw dezelfde grote indeling: starten met een index, een ‘over mij’-pagina, en vervolgens de drie grote blokken: blog, journal en lijstjes.

Hier kregen enkele leuke kaartjes en quotes die ik van blogvriendin Liesbet kreeg, een plekje. Dit is het blad voor mijn ‘over mij’-pagina, en deze pagina past ook heel goed bij mij!
Naast alles overvloedig van stickers voorzien, wou Juliette dan ook nog een tekening in mijn boekje maken. Uiteraard: een eenhoorn en een regenboog. Met een goudenglitterhoorn, uiteraard.

Elk ‘hoofdstuk’ plak ik aan de rand af met washitape, enerzijds zodat het papier niet te makkelijk los komt, maar anderzijds ook om de hoofdstukken makkelijk terug te kunnen vinden. Dit schreef ik in mijn eerdere blogpost ook al, maar ik heb nu nog eens een extra foto gemaakt om dit te verduidelijken.

Wat ik ook weer opgenomen heb is enkele pagina’s om mijn stiften te testen. Elk notitieboek is anders qua papierdikte en papierkleur, dus dan is het wel handig om te zien hoe de stiften eruit zullen zien.

BLOG

Hier werk ik enkele nog met een samenwerkingen-lijstje en vervolgens één blad per maand waar ik mijn gepubliceerde blogposts zal schrijven en waar inspiratie allerhande in komt. Het gele blaadje met de blogthema’s verhuist mee!

JOURNAL

Ik plakte één overzichtskalender in mijn nieuwe journal, om daarna meteen te starten met mijn eerste weekoverzicht. Geen maandoverzichten meer, maar enkel per week o.a. weekmenu en losse gedachten en to do’s die ik dan later in mijn digitale to do lijst zet. Ik zie mijn journal dus als een ‘vangnet’ voor allerlei losse eindjes.

LIJSTJES

’t Is bij Paard van Troje dat je moet zijn, voor het allermooiste cadeaupapier éver (dat ik schaamteloos terug heb gevraagd aan de ontvanger van de cadeautjes, om zelf mee te kunnen knutselen, ahja).

Ook dit ‘hoofdstuk’ werd behoorlijk afgeslankt: enkel nog een boekenlijstje, de 22 vragen op de 22ste en een kort inpaklijstje werden gemaakt. Uiteraard is dit wel een set-up, er kan natuurlijk nog vanalles bij komen, maar dit is voor mij dus de basis.

Nu nog vrij leeg, maar dat zal hopelijk niet lang duren!
Ondertussen heb ik deze wel al aangevuld. En nu maar hopen dat er veel uitstapjes en reisjes kunnen/mogen gemaakt worden in 2022!

Wat deed ik anders?

Vorig jaar koos ik, in plaats van doelen, een ‘woord van het jaar’, en daarrond knutselde ik twee pagina’s in mijn journal. Ik ben er nog altijd heel blij mee, maar het was zo ‘vast’. Voor 2022 koos ik opnieuw voor een woord, maar ik maakte er een los vision board rond, dat ik als bladwijzer in mijn journal kan gebruiken. Zo zal ik er veel regelmatiger naar kijken dan wanneer het vaste pagina’s zouden zijn. Mijn woord voor 2022 is trouwens ‘groei‘. 2021 was een zwaar jaar, waarin ik noodgedwongen ook veel over mezelf leerde. Met al die info wil ik verder aan de slag, en nog verder blijven werken aan (persoonlijke) groei. Verder spreekt het vision board voor zich denk ik.

Heel wat lijstjes kregen een digitale plaats. Ik bleef ze jaar na jaar overnemen, stak best veel tijd in het maken van mooie pagina’s, maar deed er vervolgens weinig concreet mee (behalve ze dan nog maar eens overnemen in een volgend boekje). Deze lijstjes staan dus niet meer in mijn journal voor 2022:

 • de thema’s waarover ik blog
 • tips om meer te lezen
 • master meal list
 • zelfzorglijstjes: energiegevers, rode vlaggetjes, …

Ook mijn blessings noteer ik niet meer in jaarlijkse journal. Bij het begin van mijn burn-out knutselde ik een (fuchsia) selfcare journal met quotes en leuke illustraties, maar daarin waren nog heel wat blanco pagina’s over. Ik voegde er een extra titelblad aan toe voor mijn kleine gelukjes, en nu ligt het roze boekje naast mijn bed en kan ik er elke avond mijn gelukjes van de dag in noteren.

Lees ook:

Hebben jullie een (bullet) journal of een ander leuk schriftje? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Deel ze gerust in de comments!

Advertentie

24 gedachtes over “Mijn journal voor 2022 | een vooruitblik

 1. Vorige week al aandachtig gelezen, maar wou nog reageren (en dan liever via PC, typen via GSM is niet zo ideaal 🙂 ). Terug prachtig gedaan!

  Ik ben blij met de foto ter verduidelijking van de rand! I get it.

  Stiekem is ook iedereen benieuwd naar het boekje van Juliette! Als ze even creatief en zorgvuldig is als de mama, is het nu al een pareltje.

  Like

  • Haha, het boekje van Juliette is echt iets helemaal anders dan het mijne hoor! Het staat bomvol stickers die ze van overal krijgt, en ze tekent er ook in. Of ik moet iets voorschrijven zodat ze het na kan doen. ’t Is meer een knutselschrift dan een echt journal, maar op dat (en vele andere vlakken ook) wil ze mij áltijd nadoen.

   Like

 2. Wat een goed idee om de woorden van 2022 op een los blaadje te maken! Die ga ik zeker onthouden. Als het goed is komt mijn journal voor 2022 vandaag binnen, dan kan ik ook beginnen. 2021 is bijna klaar, maar nog niet vol, daar ga ik ook nog iets voor bedenken.
  Succes en veel plezier in je nieuwe journal!

  Like

  • Ja, ik denk dat ik er zo veel vaker naar ga kijken (eigenlijk elke keer als ik mijn journal open sla dus).
   Heel veel plezier gewenst met jouw journal! Deel je er ook iets over op je blog? Altijd leuk om ook bij anderen te zien wat ze ervan maken :-).

   Like

 3. Wauw, wat een eer. Er plakt gewoon een sticker uit Juliette haar doosje op jouw bullet journal. 🙂 Mijn nieuwe journal (degene die via Instagram verkozen werd als favoriet) heeft ook opvallend dunnere bladzijden. Ik vind hem op zich heel mooi maar de inkt van mijn vulpen drukt er wel in door dus dat is een nadeel.

  Dankjewel voor de verwijzing. Ik was bij dat scrapbooking-projectje echt super blij dat ik wat zaken in huis had die me meteen aan jouw deden denken. Die illustratie met het meisje en de beker thee sprak me persoonlijk ook meteen aan.

  Jouw schutbladeren en lay-out zijn telkens super mooi gedaan. Zo leuk om te zien dat je op die manier ook het mooie inpakpapier van Paard van Troje hebt kunnen verwerken. Op die manier ga je er natuurlijk extra lang van kunnen genieten. Een selfcare scrapbooking projectje staat hier al een hele tijd op mijn knutsellijst. Eerst wilde ik gewoon leuke uitgeknipte quotes waarin ik mezelf herken in een schriftje plakken maar nu ben ik van plan om de planner die je bij Primark voor me hebt gekocht om te bouwen tot geheugensteun voor mezelf. Met allerlei leuke prints en mapjes en dan daarin of tussen de wijze levenslessen en quotes die ik niet mag vergeten. Ooit, ooit gaat het er van komen om dat te verwezenlijken. 🙂

  Like

  • Dat doordrukken is echt balen hé? Ik denk dat ik misschien wel andere stempelinkt kan vinden, maar met vulpeninkt is dat nog anders hé…

   Oh, leuk idee om van de planner ook een selfcare boekje te maken! Je kan er eigenlijk altijd maar door een klein beetje aan werken hé, zo’n boekje is – net zoals het leven – een beetje een work in progress. Ik ben in elk geval al benieuwd naar wat je ervan zal maken!

   Geliked door 1 persoon

 4. Supermooi geworden! En dat geel is een fantastische kleur 🙂
  Ik vind het papier van Leuchtturms ook wat te dun, ik ben fan van de bujo’s van MUS, maar ik gebruik wel een Leuchtturm voor alles wat met de tuin te maken heeft, want daar gebruik ik geen dikke stiftjes enzo dus dan gaat het wel prima.

  Like

  • Het papier van die van MUS is inderdaad kwalitatiever. Ik gebruik in mijn Leuchtturm wel stiften en die ghosten wel, maar drukken niet door. Enkel bij stempelinkt komt de inkt door het papier, maar ik ga eens een andere soort inkt testen misschien. Van de Leuchtturms vind ik de elastiek wel een grote meerwaarde, dat hebben die van MUS niet…

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik won vorig jaar bij Plan S een Leuchtturm met dikker papier. Ik vind em een aanrader als je toch alle plusjes van de Leuchtturm wil behouden maar toch ook het dikkere papier wil dat minder makkelijk doordrukt. Heel fijn om te gebruiken! Maar wat een pareltje is de jouwe toch maar weer geworden! 😍

  Like

 6. […] Al de hele afgelopen week ben ik in mijn hoofd bezig met reflecteren over 2022. What a year it has been! Een jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat 2022 zo veel verandering met zich mee zou brengen. Maar groei komt vooral uit verandering, en laat ‘dat ‘groei’ net het woord zijn dat ik uitkoos voor 2022. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.