Wat fieke zich afvroeg…

Enkele weken geleden deelde ik hier een warme oproep om een enquête over deze blog in te vullen. Groeien kan je niet alleen, dus ik vroeg een beetje van jullie input om hier één en ander bij te sturen. De resultaten zijn gelezen, en ik deel graag een samenvatting met jullie. En hoe kunnen we dit beter doen dan met een lijstje?

 • 41 lezers vulden de enquête in, allemaal vrouwen
 • De grootste groep bevindt zich in de leeftijdscategorie tussen 31 en 40 jaar (toevallig – of niet – die waarin ik me ook bevindt).
 • De provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen zijn het best vertegenwoordigd, maar er zijn ook lezers uit andere provincies en zelfs andere landen (Nederland, Slovenië en Zwitserland).
 • Ongeveer een derde van de deelnemers eet niet vegetarisch of veganistisch, ongeveer een vierde eet vegetarisch en nog minder mensen eten veganistisch. Heel wat deelnemers geven aan flexitariër te zijn of niet té streng te zijn.
 • 15 van de 41 lezers hebben zelf een blog. 2 deelnemers denken erover om zelf een blog te beginnen.
 • 70% geeft aan mijn blog te kennen via andere blogs.
 • Zo te lezen heb ik heel trouwe lezers, want de meesten volgen hier al meer dan een jaar, of zelfs al van helemaal in het begin <3.
 • Meer dan een derde volgt mij ook via Instagram, en ook Bloglovin’ en Goodreads zijn populair.
 • Qua thema’s zijn de persoonlijke berichten het populairste, gevolgd door de terugkerende rubrieken en de boekenlijstjes. Jullie vinden het over het algemeen leuk dat hier over meerdere thema’s wordt geschreven (en daar ben ik blij om, want toen ik alleen nog maar recepten deelde had ik een beetje schrik om mijn thema’s uit te breiden).
 • Bijna driekwart heeft geen probleem met gesponsorde berichten, als ze bij mij(n blog) passen; bijna een kwart laat deze berichten volledig aan zich voorbij gaan.
 • Bijna 70% vindt het aantal berichten goed zoals het is; volgens de anderen zouden het er meer mogen zijn. (Momenteel deel ik gemiddeld een bericht per week of minder. De inspiratie is er volop, maar de energie is er niet altijd.)
 • Over sociale media waren de meningen verdeeld: velen geven aan dat vb. Instagram (waar vooral gefocust wordt op beeld) een mooie aanvulling is op de blog, en voor een blik achter de schermen, maar ook heel wat lezers volgen enkel de blog. Enkelen gebruiken sociale media als reminder dat er een nieuw blogbericht is verschenen.
 • Op de vraag waarom jullie hier graag lezen kwamen meermaals de woorden oprechtheid/eerlijkheid/kwetsbaarheid, herkenbaarheid en persoonlijk naar boven. Ook vlot en leuk taalgebruik kwamen enkele keren aan bod, net als de variatie in onderwerpen. En de recepten en boeken(tips) werden ook aangehaald.

Ik kies nogal op gevoel welke blogs ik volg en kijk vooral of ik iets van een ‘connectie’ voel met de blogger en dat heb ik wel bij jou. Je lijkt me een oprecht iemand en dat heb ik graag. Niet geforceerd of te commercieel ofzo.

Sympathieke madam met passies…moeder…het leven zoals het is zonder te faken en op te fleuren. Gewoon echte verhalen van mensen waarin ik me zou in herkennen.

 • Wat jullie minder leuk vinden / anders zouden willen werd heel vaak niks of ‘nee’ ingevuld. Veel lezers lezen niet alles, en kiezen zelf wat ze wel of niet lezen volgens hun interesses. Andere antwoorden waren: meer recepten en meer foto’s delen.
 • De lay-out vinden jullie overzichtelijk en goed zoals het is.

Zolang je het uit enthousiasme en met bezieling blijft doen, dat enthousiasme straalt door in de posts, en daar word ik dan ook enthousiast van!

Volg je hart, dat klopt altijd

En last but not least: 31 lezers gaven ook aan kans te willen maken op de kleine verrassing. Ik liet de Random Number Generator van Google lopen en die gaf nummer 10 aan. De tiende lezer die de enquête invulde is Séverine. Ik neem contact met je op om verder af te spreken!

Graag wil ik iedereen nog eens bedanken om tijd te nemen om waardevolle feedback neer te schrijven; ik heb enkele ‘werkpuntjes’ meegenomen en ook mijn Spark File is weer behoorlijk aangevuld. En ook het plantjesaanbod van E. hou ik in mijn achterhoofd :-). Ik denk nog lang niet aan stoppen met schrijven, en laten we hopen dat de energie alleen maar beter wordt zodat ik nog meer leuke blogberichten op jullie los kan laten!

Nog tips of ideeën, of wil je iets anders delen? Deel het gerust in de comments of stuur mij een mailtje of bericht op sociale media!

9 gedachtes over “Wat fieke zich afvroeg…

  • Dankjewel voor je reactie! De conclusie van de lezers is vrij duidelijk eigenlijk, en dat te bedenken dat ik jaren geleden écht wakker heb gelegen van het dilemma of stoppen met bloggen of breder qua thema’s gaan bloggen. Ben ik blij dat ik voor het tweede heb gekozen :-).

   Geliked door 1 persoon

 1. Ohja, zeker nog niet stoppen! Ik hou enorm van je blog… de allroundheid aan onderwerpen vind ik fantastisch. Maar het belangrijkste is dat jij er energie uithaalt! (En stiekem heel blij dat ik de winnaar ben :-))

  Like

  • Het doet me enorm veel plezier dat die diversiteit goed wordt onthaald. Er zijn vele slapeloze nachten aan vooraf gegaan, en ik wou eigenlijk zelfs stoppen met bloggen. Blij dat ik dat niet gedaan heb :-). De ‘prijs’ komt jouw kant op, we spreken nog wel verder af!

   Like

  • Eigenlijk maakt dat helemaal niks uit, die leeftijd. Achteraf bedacht ik me nog waarom ik dat er eigenlijk in had laten staan… Ik ben in elk geval heel erg blij én dankbaar dat ik een heel divers lezerspubliek heb!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.