fieke voor het laatst

Vaak zie ik bij toffe collega-bloggers stokjes passeren, en dan denk ik: ik ga dat ook eens invullen. Vervolgens wordt er een conceptbericht aangemaakt, en gebeurt er verder weinig mee (note to self: eens werk maken van die onuitgewerkte concepten, die ondertussen al met véél zijn). Daarom doe ik het deze keer anders, en deel ik graag mijn versie van het ‘voor het laatst’-stokje van Tiny (en ondertussen vulden Leen en Samaja ‘m ook al in).

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

De laatste weken zijn er vaak kleine momenten van frustratie- of overprikkelingstranen, maar de laatste keer dat ik echt heb gehuild was eind juni, toen ik op het werk was voor een vergadering (mijn baas vond het een goed idee dat ik ook bij het team was, en na een eerdere aangename lunch met collega’s zag ik dat ook wel zitten). Het zal overweldiging geweest zijn; alles kwam ineens op me af en er was weer die blinde paniek. Huilen is nooit leuk, en zeker niet als er mensen (waaronder ook je bazen) bij zijn, maar meestal is het dus wel een teken dat er iets uit moest.

Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?

Dat weet ik nog goed: december 2019/januari 2020. We boekten toen een last-minute naar Lanzarote, meteen de eerste vliegreis voor Juliette. We hebben toen zo ontzettend genoten van de zon en de warmte daar. Wisten we toen veel dat reizen er enkele maanden later helemaal anders uit ging zien…

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Dat weet ik ook nog goed! We waren enkele maanden geleden bij onze buren op babybezoek (’t is te zeggen: op bezoek voor hun tweede kindje, dat tijdens volle lockdown geboren is en dat enkele dagen later één zou worden). We hadden als cadeautje een soort zand-/waterspeeltjes mee in de vorm van ijsjes, en ze deed niet liever dan die van haar stoel te gooien en dan hopen dat we ze zouden oprapen. Na enkele keren braafjes oprapen zei ik haar ‘nee, nu wil ik niet meer’, waarop ze énorm boos naar mij keek en ik dus de slappe lach kreeg. Blijkbaar had ze me heel goed begrepen (en ik wist niet dat baby’s ZO boos konden kijken).

Wanneer heb je voor het laatst iemand geknuffeld (buiten je partner)?

Dat is al heel lang niemand meer, behalve mijn man en Juliette. We zijn heel voorzichtig en houden ons goed aan de Coronaregels. Binnenkort zijn wij en onze ouders volledig gevaccineerd, dus dan zal het na meer dan een halfjaar wel eens van ‘keppe doen’ zijn!

Wanneer heb je voor het laatst een complimentje gekregen?

Regelmatig zegt Juliette ‘mmmm, mama, lekker eten!’, maar vorige week dinsdag had ik een walk&talkdate in Gent met Josefien, en we gingen na onze wandeling een heerlijke chai latte drinken bij Ana Attento (en ik koos ook een stukje taart van Chez Mariette). Ik weet niet meer precies de woorden, maar het ging over authenticiteit en eerlijkheid, en ook over mijn lekkere gebakjes.

Beetje blurry foto, maar de kersenfrangipane en chai latte met havermelk hebben heel erg gesmaakt!

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Morrigan Crow en het Wondergenootschap, oftewel het eerste boek in de Nevermoor-reeks (een kinder/jeugd/fantasyboek). Ik las het voor puntjes 7 van de Verbeelding Book Challenge, maar het was geen extra opgave. Ik kijk uit naar het vervolg!

Hartjes voor de bib bij mijn ouders in de buurt, want daar kan je echt pareltjes scoren zonder vier weken te moeten wachten op een reservatie!

Wat is het laatste wat je hebt gegeten?

Sandwichen met rabarberconfituur van mama, en Alpro Macchiato.

Met wie heb je het laatste gepraat?

Met man en dochter, die er alleen op uit zijn zodat ik eens even alleen kan zijn. Het is hier nu even stil, hallelujah!

Van wie kreeg je het laatste smsje en wat stond er in?

Veel sms’en krijg ik niet, alleen van die rare spam tegenwoordig. Dat we recht hebben op één of andere extra premie. De laatste échte sms is van mijn baas, een automatische sms (Kan ik je later bellen?) die ik terugkreeg toen ik hem probeerde bellen.

Welk liedje heb je het laatste (mee)gezongen?

Muziek beluister ik veel te weinig, want thuis heb ik liever stil. Eigenlijk luister ik bijna enkel in de auto naar muziek, en dat is de laatste maanden heel wat minder. Donderdag zat ik met de dochter in de auto, en dan was het van K3 (dat ‘mag’ enkel in mijn auto omdat papa dat niet zo leuk vindt). Dusja, we hebben allebei mee zitten zingen, ja #noshame.

Zin om dit stokje ook in te vullen? Deel je link gerust in de comments, hier of bij Tiny!

Advertentie

13 gedachtes over “fieke voor het laatst

  1. Toen ik daarstraks op Instagram die Chai Latte én frangipane foto zag verschijnen moest ik meteen aan onze Kaffeenini date denken. Zo’n leuke herinnering. Bij sommige vragen zou ik echt moeten nadenken. De laatste keer huilen bijvoorbeeld. Of die slappe lach. Dat laatste kan trouwens echt deugd doen hé. Op de pijne buikspieren na alleszins. 🙂

    Like

  2. Ik herinner me nog het complimentje dat ik je gaf en ik meende het ook echt. Volgens mij heb jij enorm veel potentieel om je eigen zaak uit te bouwen in vegan gebak! Ik heb genoten van onze date, doen we zeker nog eens opnieuw! Dikke zoen x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.