Verbeelding Book Challenge 2021 | uitgelezen in januari en februari

Voor de zevende keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book ChallengeWant: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

In januari verscheen hier geen leesupdate, omdat ik er de energie niet voor kon vinden. Maar ik blijf fan van lijstjes en ben blijven bijhouden welke boeken ik gelezen heb, dus iets later delen vormt geen probleem.

Januari begon met enkele dagen vakantie, waarin ik enkele boeken verslond. Eind januari werd ik door de dokter thuis gezet, maar lezen lukte niet zo geweldig (mijn focus ging alle kanten op) en dan koos ik voor kortere / makkelijkere boeken. Lezen brengt me naar een andere plek, en als ik me in een verhaal kan inleven ben ik eventjes niet meer in mijn eigen hoofd, en dat brengt mij ook rust.

In februari las ik best veel: enerzijds omdat ik af en toe overdag een stukje las, en anderzijds omdat ik veel boeken heb uitgelezen die waren blijven liggen (dat zie ik dan ook een beetje als losse eindjes wegwerken, en dat brengt ook rust).

De teller voor januari staat op 6 boeken, die voor februari op 10 boeken.

JANUARI

Kleine brandjes overal (Celeste Ng) – 5*

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

Meteen een vijfsterrenboek om het jaar mee in te zetten! Dit boek / verhaal deed me beetje denken aan Liane Moriarty. Ik denk dat ik de tip voor dit boek bij Irene vond. Heel benieuwd naar meer van deze schrijfster!

6. Een boek met een boom op de cover

Zij, jij en ik (Julie Cohen) – 4*

Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

Dit boek was wat luchtiger dan het vorige, een echte ontspannende chicklit. Natuurlijk ook wel een beetje voorspelbaar, maar dat is niet erg!

23. Een boek geschreven door een vrouw

Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder (Stefaan Degand) – 5*

Acteur Stefaan Degand (1978) groeide op in het West-Vlaamse Wevelgem, een dorp dat hij ontgroeide in de grootstad Antwerpen, waar het leven zich verder ontspon.
In een bezwerend en intens proza verhaalt hij over dat leven tot op heden. Over hoe de liefde in zijn leven kwam, en ook weer ging. En terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En over eten, lekker, gulzig en veel.
Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven, en een boek dat tegelijk oorverdovend luid en ontroerend stil is.

WAT. EEN. BOEK. Wauw, zo ontroerend, en vol emotie (maar dan ook álle emoties, zowel verdriet als vreugde als liefde). De schrijfstijl van het boek is wel wat wennen: er zijn geen leestekens en het verhaal springt van de hak op de tak. Wat er in het hoofd van Stefaan zit, komt er gewoon uit, en ik kon het hem eigenlijk zo horen vertellen. Zo veel respect voor deze man!

2. Een (auto)biografisch boek

Zondagsleven (Judith Visser) – 5*

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden; niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…
Zondagsleven is herkenbaar, meeslepend en ontwapenend; een authentieke roman over je weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Alweer een vijfsterrenboek, jawel. Dat komt voor een stuk omdat ik alleen maar de boeken lees die ik écht graag wil lezen, en daarom besliste ik er eind vorig jaar voor om eens wat vaker een boek te reserveren bij de bib. Zo moet ik minder lang wachten op ‘populaire’ of nieuwe boeken, en steun ik er de plaatselijke bibliotheek nog mee (en het is goedkoper dan zelf boeken kopen).
Dit boek is het vervolg op ‘Zondagskind’, wat ik in het verleden ook al vijf sterren gaf. Ik deed vrij lang over dit (vrij dikke) boek, omdat mijn leesfocus behoorlijk begon te verminderen naarmate januari vorderde, maar ik zat echt in het verhaal en het is onder mijn huid gekropen want: heel veel herkenbare dingen.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2021 afstrepen.

Bruna (Hannelore Bedert) – 3*

Laure, professor psychologie, verliest zich na een traumatische gebeurtenis en het daaropvolgende verwerkingsproces in oeverloos drinken.
Niemand lijkt het op te merken en Laure wentelt zich alsmaar meer in de roes van haar nieuwe leven, niet beseffend hoe haar drankgebruik weegt op haar gezin.
Dan ontmoet ze Bruna, een vrijgevochten, excentrieke tiener die haar bruut uit haar stomdronken droomwereld rukt.

Een boekje dat me iets minder kon boeien. Ook al was deze novelle vrij kort, ik kon me niet in het verhaal verplaatsen.

27. Een boek met een geometrische vorm op de cover

Graz (Bart Moeyaert) – 3*

Herman Eichler heeft de apotheek overgenomen van zijn vader, die de zaak weer heeft overgenomen van diens vader. Herman is sinds het overlijden van zijn ouders alleen en leeft elke dag volgens een vast stramien. Een ongeval voor zijn deur is de aanzet tot een slapeloze nacht, waarin hij uit zijn cocon breekt en onder ogen ziet wat hij niet langer kan negeren.

Ook hier ‘maar’ drie sterren, en dat voor een Moeyaert-boek… Het is zeker wel mooi geschreven, maar het hoofdpersonage kon me niet boeien.

14. Een boek van een auteur waarvan je in het verleden al eens een ander boek las. En dan nog een boek van dezelfde auteur. Nu kan je jezelf een kenner noemen.

FEBRUARI

Rosie ♥ Jack (Mel Darbon) – 4*

‘Ze kunnen je niet wegsturen. We hebben ons nodig. Ik stop jouw boos, Jack. En jij maakt mij sterk. Jij maakt mij Rosie.’
Rosie houdt van Jack. Jack houdt van Rosie. Dus als ze elkaar kwijtraken, doet Rosie er alles aan om de jongen die de zon in haar hoofd laat schijnen terug te vinden. Zelfs wegrennen van huis. Zelfs Londen doorkruisen en in haar eentje naar Brighton reizen, ook al sneeuwt het en rijden er bijna geen treinen. Een uitdaging voor ieder jong meisje, laat staan een meisje met het syndroom van Down.

Rosie hartje Jack is een prachtig verhaal over vechten voor de vrijheden die we als vanzelfsprekend aannemen: onafhankelijkheid, tolerantie en liefde.

Dit is een boek dat niet op mijn leeslijst stond, maar meteen mijn aandacht trok toen ik bij de nieuwe boeken in de bib keek. De kaft, de korte inhoud, … alles sprak me aan. Ik vond het verhaal wel vrij zwaar (ik moest de hele tijd denken aan de ouders van Rosie!), maar heel graag gelezen omdat het zo oprecht en kwetsbaar en eerlijk is. Leuke afwisseling met de postkaarten van Jack doorheen het boek, al stoorde ik me daar wel aan de schrijfstijl (die overigens wel perfect past binnen het verhaal, dus het zal volledig aan mij liggen).

16. Een boek met in de titel een woord dat een gevoel uitdrukt

Zullen we een bos beginnen? (Jaap Robben & Benjamin Leroy) – 3,5*

Kinderen zijn ontdekkingsreizigers. Ze fantaseren groots over kleine dingen en zijn in staat het onbevattelijke terug te brengen tot aardse proporties. En dat alles met hetzelfde plezier en dezelfde openheid als waarmee Jaap Robben zijn gedichten schrijft. Zijn speelse poëzie en de aanstekelijke illustraties van Benjamin Leroy zijn een pretpark voor kinderen. In de tekst en de tekeningen van Zullen we een bos beginnen? is van alles te zien en te beleven. De (jeugdige) lezer komt ogen en oren tekort.

Dit boek viel mij ook op in de bib, op een – in het kader van de poëzieweek – thematafel uitgestald was. Vorig jaar stond één van de gedichten uit dit boek op een postkaart die je mee naar huis kon nemen, en dat had ik eigenlijk willen delen voor gedichtendag (maar toen werd het hier allemaal een beetje anders, en werd er een hele tijd niet geblogd).
Enfin, heel leuk (kindergedichten)boekje, maar behalve dat ene gedicht waren er weinig die me konden raken. De tekeningen vind ik wel prachtig, en dit boek past perfect voor puntje 18. Benjamin Leroy is een voor mij onbekendere illustrator, maar surfen naar zijn website leerde mij dat hij enorm knappe dingen maakt, en dat hij onder andere het leuke boek heeft geïllustreerd dat ik aan mijn neefje cadeau gaf: De Blauwen tegen De Rooien (dat kocht ik bij Boekenhuis Theoria, grote fan van deze prachtige boekhandel trouwens!).

18. Een boek van een Belgische illustrator

De boekbinder (Bridget Collins) – 5*

Stel dat je verdriet kunt wissen. Stel dat je pijn kunt vergeten. Stel dat je een geheim kunt verbergen. Voor altijd!
Emmett, een jonge boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een boek vast te leggen. Een dergelijk boek kan zowel in goede als verkeerde handen vallen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop.
Een onvergetelijke historische roman die zich afspeelt in het Engeland van voor de industriële revolutie.

Normaalgezien ben ik niet zo’n fan van historische boeken / verhalen, maar deze ging over boeken en de kaft ziet er ook prachtig uit (ja, dat is voor mij een extra plus). Ik werd helemaal meegesleurd in het verhaal, ook al is het een vrij dik boek en was mijn focus vaak zoek. Het eerste deel vond ik geweldig, het tweede wat minder en het derde maakte veel goed. Een heel fijn boek, vooral met het onverwachte liefdesverhaal dat erin is verwerkt.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2021 afstrepen.

Ongetemd leven (Glennon Doyle) – 4*

Hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn? Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?
In Ongetemd leven laat bestsellerauteur Glennon Doyle zien dat het ware geluk begint te stromen als we de verwachtingen van de buitenwereld loslaten. Het is nu tijd om gehoor te geven aan jouw innerlijke stem, want alleen die zal je naar het geluk leiden. Niet de stemmen van anderen, en niet de druk van onze omgeving.
Door openhartig en compassievol haar eigen verhaal te delen, inspireert Doyle als nooit tevoren. Ongetemd leven is een must read voor elke vrouw die zich ooit heeft afgevraagd: wie ben ik, en wat wil ik?

De tip voor dit boek haalde ik uit een geweldige podcastaflevering van Werk & Leven. Door alle lof en enthousiasme van alle kanten, kocht ik het boek (en dat was een écht cadeautje aan mezelf, want ik had een volle klantenkaart en moest dus niet betalen voor het boek). Dit was zo’n boek dat al een tijdje stof lag te verzamelen. Ik was er wel al in begonnen, maar had ‘m dus nog niet uitgelezen. Eigenlijk had ik bij dit boek iets non-fictie verwacht, een soort ‘zelfhulpboek’, maar het boek vertelt het levensverhaal van Glennon zelf, met alle lessen die ze daaruit leerde. Met momenten vrij zweverig (want: God en zo), maar dit is het eerste boek ooit waarin ik zinnen heb gemarkeerd (en dat wil wat zeggen).

Als je moet kiezen tussen iemand anders teleurstellen en jezelf teleurstellen, moet je er altijd voor kiezen de ander teleur te stellen. Je hele leven zal je andere mensen moeten teleurstellen om te vermijden dat je jezelf teleurstelt.

30. Een boek van een LGBTQ+ schrijver

Toffee (Sarah Crossan) – 5*

Het leven van Allison lijkt uitzichtloos wanneer ze besluit weg te lopen van haar gewelddadige vader. Allison zoekt beschutting in een ogenschijnlijk leegstaand huis, dat van de dementerende Marla blijkt te zijn. Marla ziet haar aan voor haar jeugdvriendin Toffee en Allison doet wat ze gewend is: ze past zich aan. Terwijl hun band groeit, wordt het duidelijk dat de twee elkaar harder nodig hebben dan ze beseffen. Allison vraagt zich af: wat is thuis? Wat is familie? En het allerbelangrijkst: wie ben ik écht?

Dit (ook vrij dikke) boek heb ik heel snel uitgelezen. Het is een versroman, dus het lezen ervan ging echt heel erg vlot. Ideaal ook, als de concentratie wat minder is. Toffee is een prachtig verhaal, met zwaar beladen thema’s.
Sommige zinnen zijn echt zo mooi, bijna poëzie.
Heel, heel graag gelezen, net zoals het andere boek dat ik van Sarah Crossan las.

22. Een versroman

Ergens Onderweg (Evi Hanssen) – 4*

Vorig jaar stak Evi met een beperkt gezelschap de Atlantische Oceaan over in een zeilboot. Wekenlang leefde ze op een kleine oppervlakte geïsoleerd van de wereld. Deze unieke ervaring ― Evi is helemaal geen zeiler ― was voor haar de aanzet om haar soms eigenwijze kijk op het leven op papier te zetten. Met haar persoonlijke maar zeer herkenbare reflecties, pittig gekruid met humor, staat ze stil bij de essentiële dingen van het leven: liefde en teleurstelling, passie en ambitie, gezondheid en kinderen, én de goesting om elke dag je bed op te maken.

Over dit boek las ik bij verschillende mensen op Instagram, en ik twijfelde niet lang toen ik het in de bib zag liggen. Recent zagen we de reeks op tv, en het boek lezen sloot daar mooi op aan. Ik had eigenlijk een heel ander beeld van Evi; op de boot zagen we ook haar gevoelige en kwetsbare kant.
‘Ergens Onderweg’ is opgebouwd uit korte hoofdstukjes, waarbij er duidelijke metaforen zijn naar de oceaan. Je vindt er praktische tips en rake quotes. Een aanrader!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2021 afstrepen.

Na Mattias (Peter Zantingh) – 5*

W​elk verhaal blijft er van je over als je er niet meer bent?
Mattias liep de deur uit en kwam niet meer terug. En zij bleven achter. Acht mensen wier verhalen elkaar kruisen. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem niet eens, maar allemaal worden ze gestuurd door de wendingen van een wereld in verwarring. Langzaam wordt duidelijk wie Mattias was en welk noodlot hem trof. En met welke spoken zijn achterblijvers worstelen.
Na Mattias is een voetafdruk van een vroege dood. Aangrijpend, maar ook onverwachts hoopvol.

Dit boek was voor mij eigenlijk te kort; ik had zo veel meer over de verschillende personages willen weten.
Een beladen verhaal, maar toch niet zwaar. Vlot geschreven, veel emoties en zelfs een beetje mysterie. Heel graag gelezen.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2021 afstrepen.

De lessen van burn-out (Annegreet Van Bergen) – 3*

Wat Annegreet nooit voor mogelijk had gehouden, overkwam haar: ziek van te hard werken.
Als journaliste bij Elsevier had ze er al vaak over geschreven. Voor haar cover story ‘Druk, druk’ interviewde ze mensen die als gevolg van een te zware werkdruk overspannen geraakt waren. Maar dat zij zelf ook hard op weg was om overwerkt te raken, dat had ze niet in de gaten.
In De lessen van burn-out beschrijft ze wat ze allemaal meemaakte: de oorzaken en gevolgen, het ziek zijn, het gevoel niet meer te kunnen voldoen aan allerlei verwachtingen en vooral het proces van weer overeind krabbelen en genezing.
Haar verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die opgebrand is en laat zien dat burn-out niet het eind van alles hoeft te zijn, maar juist het begin van en nieuw leven kan inluiden.

Dit was nog zo’n boek dat ik reserveerde bij de bib; het was uitgeleend en ik wou het graag lezen om er bruikbare tips uit te halen. Met hoge verwachtingen begon ik aan het boek, maar deze werden niet ingelost. De nadruk lag meer op het persoonlijke verhaal van de schrijfster, die haar burn-out 20 jaar geleden al kreeg. Het was op één of andere manier ook heel ‘Nederlands’. Ik heb er wel enkele notities uit gemaakt, maar ik had er precies meer van verwacht.

In order to burn out, one first has to be on fire.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2021 afstrepen.

Coniferen (Max Temmerman) – 3*

Ze toonden zich voor het eerst aan haar op het tuinmuurtje dat doorliep tot helemaal achteraan de coniferen. Daar hadden ze gestaan, ze hielden haar in de gaten. Op die manier kwamen ze in het leven van de verteller en zijn zus Marianne. De daaropvolgende jaren ziet Marianne ze steeds vaker. Ze jagen haar op, willen haar laten zien dat ze haar altijd weten te vinden. Ze doen haar in paniek ontvlammen, maar het is Marianne zelf die haar broer angst aanjaagt.
In de schaduw van de coniferen ontbloot de verteller zijn familieverhaal, over het verlies van ouders, de komst van rijkdom, over de jaloezie, achterdocht en waanzin die daaruit ontsprongen. Met deze donkere vertelling schrijft dichter Max Temmerman (°1975) zijn prozadebuut, waarin hij de donderende vaart van een Simenon-roman koppelt aan zijn eigen poëtische stem.

De afgelopen maanden is het hier vooral van uitersten op leesvlak: ofwel heb ik boeken heel graag gelezen, ofwel konden ze me echt niet raken. Dit boekje vond ik minder, omdat ik het vrij moeilijk (maar wel mooi) geschreven vond, ik moest me er echt door worstelen.

4. Een boek waarin het hoofdpersonage een wees is

Jij en ik en alle andere kinderen (Bart Moeyaert) – 5*

Een onmisbaar boek met alle verhalen van Bart Moeyaert voor jonge lezers, en alle kindergedichten in het rode hart, over Billy, Rosie, Nina, Sam en alle andere kinderen. Met tekeningen van Rotraut Susanne Berner, Gerda Dendooven, Korneel Detailleur, Wolf Erlbruch, André Sollie en Marije Tolman.

Dit is nog zo’n boek ‘van de losse eindjes’: ik kocht het in 2019 op de Boekenbeurs (het eerste gesigneerde (kinder)boek voor Juliette!), las er al veel in en moest eigenlijk nog maar een 20-tal bladzijden lezen. Dit boek vol prachtige verhalen, gedichten en illustraties is echt een pareltje, een boek dat ik zal koesteren. Her en der plakken al post-its bij rake stukken; ik ben al benieuwd wat Juliette hier zal van vinden later.

Nog een wist-je-datje: Bart Moeyaert heeft sinds kort ook een podcast. Niet alleen zijn verhalen / gedichten zijn fijn om naar te luisteren, het feit dat de auteur deze zelf voorleest is echt geweldig.

14. Een boek van een auteur waarvan je in het verleden al eens een ander boek las. En dan nog een boek van dezelfde auteur. Nu kan je jezelf een kenner noemen.

***

tussenstand Verbeelding Book Challenge: 10/30
tussenstand Goodreads Reading Challenge: 16/36

***

Wat lazen jullie in januari en februari?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

42 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2021 | uitgelezen in januari en februari

 1. Ik heb net ‘De Meeste Mensen Deugen’ uit van Rutger Bregman. Normaal gezien lees ik zelden non-fictie, maar dit boek intrigeerde me. Heel interessant!

  Like

 2. Fijn dat het lezen in februari beter ging voor jou. Zo kan je toch alvast een mooi aantal puntjes afvinken en afvinken geeft nu eenmaal voldoening hé. Dat heb ik zelf toch altijd bij mijn vele lijstjes. 🙂

  Like

  • Voor het afvinken doe ik het zeker niet hoor, ik lees omdat het me ontspant, dat vooral. Wellicht zullen mijn leesdoelen dit jaar veel vroeger voltooid zijn dan gedacht, maar daar heb ik niet echt zelf voor gekozen natuurlijk…

   Geliked door 1 persoon

   • Nee, tuurlijk niet. Dat heb je jammer genoeg zelf totaal niet in de hand. Ik ga er dan ook vanuit dat je liever minder zou lezen indien dat zou betekenen dat je je beter zou voelen. Zelf vind ik het dus wel fijn om aan de hand van mijn lijstjes vorderingen te zien. Bijvoorbeeld een TBR die wat zakt, of dat ik toch meer gedaan heb dan ik dacht (al doe ik dat de laatste jaren vooral door te noteren wat ik heb gedaan in plaats van een lange klusjeslijst te maken en daar slechts enkele van te kunnen afvinken). Ik geef trouwens grif toe dat ik die zaken noteer nadat ik ze gedaan heb én ze vervolgens afvink gewoon omdat ik dat afvinken leuk vindt. 🙂

    Like

   • Dat is iets wat ik nu dagelijks doe: ’s avonds overlopen wat me wél allemaal is gelukt. Een kleine switch in het hoofd, maar ik voel me niet langer slecht om wat ik allemaal niet meer kan.

    Geliked door 2 people

   • Ja, voor mij maakt het ook een groot verschil. Jammer eigenlijk hé, dat we meestal net focussen op het omgekeerde. Die omschakeling heeft me daar alleszins ook bij geholpen. Al blijft het wel een werkpunt om niet te streng te zijn voor mezelf.

    Like

 3. Een hoop gelezen. Ook ik merk dat je het juiste boek op het juiste moment moet lezen. En soms is het niet altijd evengemakkelijk om dat te vinden. Met gevolg dat je in te veel boeken “aan het rondploeteren” bent. Ik zelf doe met verschillende challanges op Goodreads (1) en Lovelybooks (3) mee, maar niet erg actief. Ik kijk gewoon of de gelezen boeken in de challange passen. Anders wordt het een must, en dat wil ik niet. Er is al genoeg een must in het leven. Succes met je burn-out, of beter gezegd met het herstellen.

  Like

  • Heel herkenbaar! Sommige boeken liggen hier maaaaandenlang te liggen, tot ze dan plots op enkele dagen tijd worden uitgelezen. Hier is er enkel de Verbeelding Book Challenge (maar daarmee kijk ik vooral welke gelezen boeken onder de puntjes vallen) en mijn leesdoel op Goodreads. Meer druk wil ik mezelf niet opleggen, gewoon lezen omdat ik het leuk vind. Er is inderdaad al genoeg dat moet…
   Dankjewel voor de beterschapswensen!

   Like

 4. Zoveel gelezen! Amai zalig! De boekbinder vond ik ook heel mooi. Ik heb het voor Nieuwjaar cadeau gedaan aan mijn schoonmama ook. Ongetemd leven vond ik zelf prut. Merk dat de meningen erover erg uiteenlopend zijn.

  Like

 5. Waauw, veel gelezen zeg!
  Ik ben wat stil gevallen in februari en het zet zich precies voort in maart. Je ziet het ook aan mijn blog, waarvoor de energie me precies ontbreekt. Niet forceren, weet ik, maar mijn geordende geest die dingen op de juiste moment wil doen, maakt zich zenuwachtig…. Maar ik voel dat de energie en goesting aan het terug keren is, dus ik moet gewoon wat geduld met mezelf hebben 😉

  Like

  • Eens stilvallen is soms nodig, of heeft soms een reden… Ik was ook eerst onrustig dat ik niet netjes mijn maandelijkse rubrieken kon publiceren (kostte me veel te veel energie), maar lezers lopen niet weg en je kan aan alles een creatieve draai geven hé. Ik denk dat ik mijn bericht dat klaar stond voor Gedichtendag toch nog boven zal halen…
   Hopelijk is de energie snel terug, en vind je je leesflow ook weer!

   Like

  • Jep, jep, en het is een zalige! Gewoon ‘Bart Moeyaert’ intikken in Spotify, en dan kom je erop uit. Het zijn ingelezen gedichten en korte stukjes van een verhaal, echt zo heerlijk om naar te luisteren!

   Like

 6. Zondagskind en ongetemd leven springen er voor mij uit, Sofie. Vermoedelijk zal ik hierin ook veel voor mezelf terugvinden. Ongetemd leven ‘roept’ me ook al een tijdje. Het lijkt me een heel verrijkend boek te zijn. Ik ben daarom dankbaar en blij dat er een gelijkgestemde me al is voorgegaan. 🙂

  Like

 7. Hier ook zondagskind gelezen (met mijn oudste die ook ASS heeft). Vond het een pakkend en mooi boek. Ook ongetemd las ik al, was ook een binnenkomer. Ik ga even op zoek naar die van Evi Hanssen.

  Like

 8. Goed gelezen zeg! Er staan een aantal boeken tussen die ik al gelezen heb en waar ik zelf ook echt wel ondersteboven van was. En er zijn er ook een aantal die al op de TBR lijst staan 🙂 Zelf las ik in februari niet zo veel als ik wou, iets met te veel onrust en negatieve gedachten. Dus ik hoop dat maart een betere leesmaand gaat worden 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.