Linkjesliefde #14

Vroeger, toen ik alleen maar recepten deelde, las ik bijna uitsluitend foodblogs. Een paar jaar geleden ben ik breder beginnen bloggen, en samen met die wending ontdekte ik ook heel wat andere blogs. Ondertussen is, naast zelf bloggen, andere blogs lezen ook één van mijn favoriete bezigheden geworden. 

In deze nieuwe rubriek deel ik leuke / interessante / aangrijpende / grappige / … blogposts (of andere media) van de afgelopen tijd, want sharing is caring!

De vorige lijstjesliefde is alweer even geleden (van juni 2020!), dus deze editie wordt een lang lijstje:

♥ Blogberichten over boeken, die lees ik graag. Maar blogberichten over leesgewoontes, die lees ik ook graag. Sanne schreef er zo eentje!

♥ In 2020 mochten we amper of niet op reis, maar deze blogpost van Haaike maakte dat een beetje goed.

♥ Overzichtslijstjes van 2020 waren overal te vinden in blogland, maar de versie van Kelly vond ik heel origineel en leuk om te lezen.

♥ Een bijdrage met dank aan mijn man: hilarisch!

♥ Volgens mij heb ik hier nog niet eerder de blog van Trees gedeeld. Erg eigenlijk, want ‘Op ne zondag‘ is een heel fijn plekje om te zijn. Hier deelt Trees leuke tips om te ontprikkelen.

♥ Sommige blogposts ontroeren mij, heel wat zorgen voor véél herkenning, en sommige doen mij ook lachen. Bij enkele zit ik hardop te lachen, en dat was het geval bij deze blogpost van Sanne.

♥ Over dat we allemaal een beetje moe zijn. Evi schreef daar een heel mooi (en herkenbaar) stukje over.

Liesbet maakte een lijstje van haar boek- en blogvriendinnen. En ik sta erbij, joepie!

Annelore schreef een stukje over perfectionisme. Alweer heel herkenbaar.

♥ En ook Nikita schreef over ditzelfde thema.

♥ De podcastaflevering over hoogsensitiviteit en introversie van By Nouchka vond ik heel fijn om naar te luisteren.

♥ Nog eentje van Annelore, over dat het oké is om chicklit te lezen.

♥ De blogposts van Kelly zijn er na jaren nog altijd boenk op. Ze schrijft niet meer zo vaak als vroeger, maar wat ze schrijft raakt me altijd heel erg, en ik leer altijd weer iets bij.

♥ Een van mijn favoriete blogsters, Liese, heeft een tweede blog: Minimaliese. Over, jawel, minimaliseren. Daar schreef ze onder andere dit interessante blogbericht.

♥ Toen ik nog niet zo diep zat, had ik alleen maar bewondering voor Annelies die durfde schrijven over haar muur. Haar blogpost was toen ik heel herkenbaar, maar ik zat nog in een ontkenningsfase of zo. Fijn aan deze blogpost is de positieve insteek (dat positivisme is iets wat Annelies als persoon heel erg typeert eigenlijk), en het feit dat we niet alleen zijn.

♥ Allé dan, nog een Kelly’tje.

♥ Kleine en grote gelukjes bij Sofie.

Leen over de dingen die ze graag doet. Veel dingen zijn voor mij – en wellicht voor velen onder jullie – heel herkenbaar :-).

♥ Af en toe eens helemaal alleen zijn, dat maakt Liese een betere moeder/partner/vriendin/… Herkenbaar: ’t zal wel zijn!

♥ Echte post is één van de leukste dingen die er zijn, en met deze tips van Trees kunnen jullie niet anders dan mij geloven.

♥ Woorden raken mij altijd, en mooie quotes schrijf ik altijd op. Deze mooie blogpost van Anna Helena mag dus zeker niet in dit lijstje ontbreken!

♥ De blog van Evelien leerde ik kennen in een podcastaflevering van Hade. Zo blij met deze ontdekking. Ga zeker deze aflevering eens beluisteren, of lees de blogpost bij Evelien!

Evi schrijft heel vaak over boeken, en ze deelde een tijdje geleden een heel leuke freebie met tips om meer te lezen.

♥ Een vol hoofd, we kennen het allemaal. Met deze tips van Hilde lukt het wat beter om dat hoofd leeg te maken!

♥ 2020 was voor iedereen een raar jaar, maar ook een confronterend jaar. Evi leerde 13 lessen en deelde die op haar blog.

♥ In aflevering 40 van Werk & Leven ging het over het beste advies dat je ooit kreeg. Ik stuurde, voor het maken van die aflevering, ook een mailtje naar Kelly en Anouck met het beste advies dat ik ooit heb gekregen (en daar zit een bloglezeres hier voor iets tussen), en dat wordt in de podcast vermeld. Superleuk en al!

♥ Als blogberichten te lang in concept blijven staan, krijg je natuurlijk van deze dingen. Maar kijk, het is nooit te laat om ideetjes voor kerstcadeaus op te doen. Ik kan me helemaal vinden in de wishlist van Kathleen, trouwens!

***

Deze blogpost schreef ik binnen het thema ‘Lang Leve de Blog(ger)‘, het achtste (en laatste) thema van de BlogBoost Najaarschallenge. Meer lezen? Deze bloggers doen ook mee!

Wat is de leukste / interessantste / aangrijpendste / grappigste / … blogpost die jullie de afgelopen tijd lazen?

18 gedachtes over “Linkjesliefde #14

  1. Er zijn een paar dingen die me enorm aanspreken en ik ook zeker ga lezen. Maar ik kreeg zo’n grote glimlach op mijn gezicht toen ik mijn eigen naam zag staan. Ik weet wel dat ik kan schrijven, maar soms vind ik het eng om dingen te delen of te bloggen. Dat ik dan de bevestiging krijg van lezers dat ik echt talent heb, dat maakt mijn dag altijd. Dus dankjewel om mijn dag een beetje beter te maken! 🙂

    Like

    • Fijn dat ik je dag beter kon maken :-). Ik vind het leuk om leuke / interessante stukjes met andere lezers te delen, want dan kunnen zij er ook iets aan hebben.
      Veel leesplezier met de andere linkjes!

      Like

    • Tof, je gaat je daar niet snel vervelen!
      Hoe ik dit bijhoud: heel eenvoudig in een conceptbericht. Daar drop ik alle leuke linkjes en als ik er zin/tijd voor heb, maak ik er een post van. Soms moet ik bepaalde linkjes wel weer open klikken, maar zo ben ik zeker dat ik er geen vergeet :-).

      Geliked door 1 persoon

  2. Natuurlijk sta jij mee op dat lijstje. Super lief dat je het hier deelt en zo leuk om hier weer een Linkjesliefde te zien verschijnen. Ik moet zelf ook nog eens werk maken van een nieuwe Blogger lovin maar vrees dat ik er ondertussen een deel van tussen zal moeten halen vermits er wel heel veel berichten in dat mapje staan te wachten.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.