Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in september

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is verbeelding-book-challenge-2020.jpg

Voor de zesde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book ChallengeWant: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

In september las ik 5 boeken uit:

Jij Ik Alles (Catherine Isaac) – 4*

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

De tip voor dit boek kreeg ik van Céline, in een persoonlijke brief die ze me eens stuurde tijdens een Zomerse Post actie van Zwartraafje. Het is een romantisch, en vrij voorspelbaar verhaal, maar een ontspannende chicklit van tijd tot tijd, daar geniet ik zeker van! 

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

Rust (Nele De Ganseman) – 3,5*

25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten
Eindelijk een antwoord op de verzuchting van zovele ouders: ‘Hoe kan ik rust creëren in mijn gezin?’

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen. Nele De Ganseman zet in dit boek 25 inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ze focust daarbij vooral op de talenten en krachtbronnen van je kind, want elk kind is uniek en vraag op een eigen manier om rust, structuur en duidelijkheid. Aan de hand van heel concrete handvatten laat dit boek onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien, en hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

‘Ook kinderen kunnen stress aanvoelen. Hun hoofdje staat niet stil en hun lijf ook niet! Yoga en ontspanningscursussen voor kinderen nemen een hoge vlucht, maar er zijn heel wat eenvoudige oefeningen en technieken die je gewoon thuis kunt toepassen.’

Deel een (de theorie) vond ik wel interessant, maar er kwamen weinig nieuwe dingen aan bod (ik las al veel over prikkels, mildheid, verbindend opvoeden, geborgenheid in het ouderschap, …). Het praktische tweede deel bevat veel goeie oefeningen, maar die vond ik vooral toegespitst op kinderen van 6 jaar of ouder. In ons gezin dus nog niet allemaal praktisch bruikbaar.
Het boek heeft een heel mooie vormgeving, met prachtige tekeningen.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

Big Magic (Elisabeth Gilbert) – 3*

In Big Magic moedigt Elisabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.

Mooi verhaal over haar leven, maar minder praktisch en vrij zwevend. Op een of andere manier had ik hier meer van verwacht.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

Iets om voor te leven (Richard Roper) – 4*

Soms moet je álles op het spel zetten om íéts te vinden.

Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem ’s avonds zijn zorgen te laten vergeten.

Althans, dat denken zijn collega’s. Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht… Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Andrew en de halsbrekende toeren die hij uithaalt om zijn verzinsels te verdoezelen. Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico’s nemen wanneer je denkt alleen nog maar te kunnen verliezen.

Opnieuw een heerlijke chicklit, maar eentje met een originele insteek. Ook wel voorspelbaar, maar dat vond ik bij dit boek echt niet storend. Het hoofdpersonage deed me een beetje denken aan Don uit ‘The Rosie Project’.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

Alles wat ik niet kan zeggen (Emilie Pine) – 4*

‘Ik ben bang om die lastige vrouw te zijn. Om niet lastig genoeg te zijn. Ik ben bang. Maar ik doe het toch.’

Radicaal eerlijk, dapper en onsentimenteel schrijft Emilie Pine over de taboes in een gewoon leven. De meest uiteenlopende vrouwen herkennen zich in haar verhaal, wat verklaart waarom dit debuut vanuit het niets een enorme bestseller werd. Alles wat ik niet kan zeggen is een schitterend boek dat je ontroert en wakker schudt.

Wat een heerlijk eerlijk en taboeloos boek! Er komen diverse onderwerpen aan bod. Ik vond het heel moedig van de schrijfster om bepaalde onderwerpen aan te halen. Graag gelezen!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 18/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 40/35

***

Wat lazen jullie in september?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

19 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in september

 1. Bedankt voor de tips! In september las ik wat minder en zat er niet echt een topper bij, maar in de zomer vond ik De lege stad van Simone Van Der Vlught erg goed, net als De eerste krokus en het vervolg Mosterdzaad van Laila Ibrahim (in november komt het derde deel uit, Goudpapaver). Morgen begin ik in Zondagsleven, het vervolg waar ik al lang naar uitkeek van het prachtige Zondagskind (Judith Visser).

  Like

 2. Toffe tips! Ik ben ooit in Big Magic begonnen maar ik vond het ook wat te zweverig dus heb het niet uitgelezen. Ik las in september 1793 van Niklas Natt och Dag en Last Minute van Linda Van Rijn (laatste is geen aanrader, eerste wel als je van historische boeken en moordverhalen houdt). Ik had niet zo’n productieve leesmaand door de baby en nu ben ik wat van die ‘moderne stationsromannetjes’ (zoals ik ze noem) aan het lezen van Sarina Bowen omdat die makkelijk en snel lezen.
  De afgelopen maanden las ik wel een paar echt toffe boeken: De boekbinder, Kleine brandjes overal en Waar is Bernadette?

  Like

  • Toen J. geboren was heb ik het eerste jaar denk ik maar één of twee boeken gelezen :-). Waar is Bernadette? vond ik ook heel leuk, en De boekbinder staat op mijn lijstje. De andere boeken waar je over schrijft zoek ik eens op, dankjewel voor de tips! Nog veel leesplezier met de baby, maar ik begrijp volledig dat je liever naar het prachtige snoetje van Dallas staart :-).

   Like

 3. Jammer dat je er geen puntjes mee kon afvinken maar wel tof dat je zo’n leuke boeken hebt kunnen lezen. Leuk ook om te lezen dat je dankzij de Zomerse Post nog wat extra leestips kreeg. Mijn lees-therapie verloopt jammer genoeg nog steeds moeizaam (een beetje zoals die hele jaar dus 🙂 ) maar ik heb de voorbije weken wel een aantal zaken geknutseld. Ik ga ze later zeker op mijn blog delen maar jammer genoeg moeten ze nu nog even geheim blijven vermits ze voor een swapmaatje zijn. Al kan ik ze natuurlijk wel via Whatsapp aan je tonen.

  Like

  • Om puntjes af te strepen doe ik het niet persé, maar ik ben wel heel blij dat ik er wel al veel heb kunnen schrappen dit jaar!
   De voorbije maanden waren hier zwaar en raar, maar lezen bleef gelukkig wel een constante. Oh, stuur de knutsels zeker door, ik ben benieuwd! Hier gaan de knutsels niet veel verder dan kleuterdingen, maar ik denk dat Juliette wel blij is met een geduldige en creatieve mama :-).

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.